Ο «Εθνικάρας» Γιάννης Ματζουράνης νικήθηκε από τον κορονοϊό

22

Έδωσε πολύμηνη μάχη με τον κορονοϊό ο Γιάννης Μαντζουράνης. Από τα τέλη Ιουλίου 2021 νόσησε με covid-19 και εισήχθη στην εντατική του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».
Δύο μήνες μετά η φωνή του ελληνικού ποδοσφαίρου σίγησε για πάντα, σε ηλικία 87 ετών.
Ο τελευταίος ρομαντικός φίλαθλος έλεγε: «Όλοι με αγαπάνε γιατί κύριος έμπαινα και κύριος έβγαινα από τα γήπεδα. Ποτέ δεν πείραξα, ποτέ δεν έβρισα κανέναν».
Ο πάντα καλοντυμένος κύριος έγινε γνωστός από την χαρακτηριστική του φωνή όταν ακολουθώντας την αγαπημένη του ομάδα, τον Εθνικό Πειραιώς, από την εξέδρα εμψύχωνε τους παίκτες φωνάζοντας τη λέξη: «α, ρε Εθνικάααααααρα».
Ο Γιάννης Ματζουράνης γεννήθηκε το 1934 στον Άγιο Ανδρέα Κυνουρίας. Σε ηλικία 10 ετών ο πατέρας του τον έφερε στην Αθήνα. Ο θείος του, ο Γιώργος, και ένας οικογενειακός φίλος, ο κ. Χρήστος, του έβαλαν το «μικρόβιο» του Εθνικού. Ο μικρός ερωτεύτηκε την μπάλα, την κερκίδα, το ποδόσφαιρο, το κλίμα στο γήπεδο, την ομάδα.
Από το 1956 μέχρι και το Νοέμβριο του 2014, όπως ο ίδιος είχε πει, είχε χάσει μόλις 12 αγώνες της αγαπημένης του ομάδας. Ένας εξ αυτών ήταν το 1973 την ημέρα του γάμου του…