Αρετή Πασχάλη: Να μιλάμε όταν είμαστε θύματα κάθε κακοποίησης

101

Με αφορμή αυτή τη δύσκολη – από κάθε άποψη – χρονιά, το Catisart.gr δίνει τον λόγο σε καλλιτέχνες που μιλούν για όσα έχασαν, για όσα κέρδισαν και για όσα περιμένουν.
Μας μιλούν για θέματα που τους ενόχλησαν ή τους συγκίνησαν, για γεγονότα που τους πίκραναν, τους εξόργισαν ή τους έδωσαν χαρά.
Εκμυστηρεύονται τις απογοητεύσεις ή τις ελπίδες τους και τέλος εκθέτουν διαφωνίες, σκέψεις, ιδέες και προτάσεις…

***

Γράφει η Αρετή Πασχάλη

Κέρδισα!

«Κέρδισα κι εγώ μαζί με τους ανθρώπους που βγήκαν και μίλησαν επωνύμως για την ψυχολογική και σωματική κακοποίηση που υπέστησαν.

 

Το κέρδος μου μεγάλο, καθώς μου ανοίγουν καινούρια μονοπάτια για μια πιο δίκαιη κοινωνία, στην οποία μιλάμε και δεν σιωπούμε όταν είμαστε θύματα οποιασδήποτε μορφής κακοποίησης, είτε εμείς είτε ο διπλανός μας.
Ευχαριστώ όλους όσοι μιλήσατε!
Δείχνω κατανόηση και αγάπη σε όσους δεν τα κατάφεραν ακόμα, ή ίσως και να μην τα καταφέρουν.

Έχασα!

Έχασα το κέφι μου για μεγάλη περίοδο, ζώντας υπό το καθεστώς φόβου και ανασφάλειας, με το φαινόμενο της πανδημίας. Ωστόσο η ζωή είναι τόσο όμορφη που πάντα θα έχω 1000 λόγους για να την αγαπώ και κυρίως να την τιμώ!

Περιμένω!

Περιμένω από τις οικογένειες που μεγαλώνουν παιδιά, να τα γαλουχούν με γνώμονα την αγάπη, την κατανόηση και την αποδοχή της διαφορετικότητας!
Έχω συγκλονιστεί με την περίπτωση της «Δήμητρας από την Λέσβο», που όπως έχει γίνει γνωστό, μια ομάδα ανηλίκων διαπόμπευσε αυτό το ταλαιπωρημένο και ψυχικά εύθραυστο πλάσμα. Περιμένω την κοινωνική θαλπωρή προς αυτούς τους ανθρώπους που είναι μόνοι και αδύναμοι».

***

Την Αρετή Πασχάλη μπορούμε να την δούμε στην τηλεοπτική σειρά της ΕΡΤ 1 «Ζακέτα να πάρεις».