Η μητέρα της 16χρονης Julie: «Μας είπαν ότι οι νέοι δεν κινδυνεύουν και τους πιστέψαμε»…

Η 16χρονη Julie ηττήθηκε από τον κορονοϊό σε νοσοκομείου του Παρισιού την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020.
«Πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε ότι αυτός ο ιός πλήττει μόνο τους ηλικιωμένους», είπε στην εφημερίδα “Parisien” η Manon, η μεγαλύτερη αδελφή της Julie.
«Μας είπαν ότι οι νέοι δεν κινδυνεύουν και τους πιστέψαμε», είπε η μητέρα των κοριτσιών η οποία βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό. (Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ-1 την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020, στις 19.00 ).

Ήδη προκλήθηκε σοκ από την ανακοίνωση των Γαλλικών Υγειονομικών Αρχών, ότι ανάμεσα στους 365 νέους θανάτους λόγω του κορονοϊού (ανεβάζοντας σε 1.696 το σύνολο των ανθρώπων που έχουν υποκύψει στον ιό) ήταν και μια 16χρονη κοπέλα.

Η μαθήτρια Λυκείου στην πόλη Essonne, με τα μπουκλωτά μαλλιά και το όμορφο χαμόγελο έχασε τη μάχη, για να πάρει τον «μαύρο» τίτλο του πιο νέου σε ηλικία θύματος στη Γαλλία του φονικού ιού.

 

Τις φωτογραφίες της 16χρονης Julie έδωσε στην εφημερίδα Le Parisien η αδελφή της για να μάθει ο κόσμος ότι από τον κορονοϊό κινδυνεύουν και οι νέοι.

Όπως γίνεται αντιληπτό και από αυτήν την περίπτωση, ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις σε ηλικίες και έρχεται να υπενθυμίσει πόσο σημαντικό είναι να κάνει ο καθένας ό,τι περνά από το χέρι του, ώστε να προστατευθεί.
«Κανείς δεν είναι ανίκητος απέναντι στον μεταλλαγμένο αυτό ιό», είπε η Μανόν.
Η ίδια υποστήριξε πως η Ζουλί άρχισε να έχει λίγο βήχα μόλις την προηγούμενη εβδομάδα. Ωστόσο, η κατάστασή της επιδεινώθηκε πολύ γρήγορα.
«Ο βήχας έγινε πιο έντονος το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα επισκεφθήκαμε έναν γενικό ιατρό. Η διάγνωση ήταν δυσφορία στην αναπνοή. Δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα. Από εκείνη την ώρα, η κατάσταση γινόταν όλο και πιο σοβαρή», είπε.
Αρχικά η Ζουλί νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο «Longjumeau» της Εσόν, αλλά κρίθηκε πως έπρεπε να μεταφερθεί σε πιο εξοπλισμένο νοσηλευτικό ίδρυμα, στο «Necker» του Παρισιού. Τελικά διασωληνώθηκε το βράδυ της Τρίτης, αλλά δεν άντεξε πολύ.
«Οι πνεύμονές της είχαν καταστραφεί. Οι γιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν», περιέγραψε η Μανόν.
Ένα κορίτσι μόλις 16 ετών, η Τζούλι Α, είναι το νεότερο σε ηλικία θύμα της φονικής πανδημίας του κορονοϊού στην Ευρώπη. Μάλιστα, όπως υποστηρίζει η οικογένειά της, δεν έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

***

Η Μάνον έδωσε και τη φωτογραφία της αδελφής της στην εφημερίδα Le Parisien, επειδή ήθελε να προειδοποιήσει τον κόσμο για τον κίνδυνο του κορονοϊού και στους νέους.
Τα δεδομένα έδειχναν μέχρι τώρα ότι μόνο ηλικιωμένοι και άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο θανάτου.

***

Η Τζούλι καταγόταν από το Λονγκζυμώ, που βρίσκεται νότια του Παρισιού, όπου έμενε μαζί με την οικογένειά της και ήταν μαθήτρια Λυκείου.
Η κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα, όπου επιτρέπεται να παρευρεθούν το πολύ δέκα άτομα. Οι συμμαθητές της όμως ετοιμάζουν από τώρα το μνημόσυνό της για όταν ανοίξουν ξανά τα σχολεία.
Η Τζούλι ήταν, σύμφωνα με την αδελφή της και μια φίλη της, «ένα λαμπρό, ευγενικό, κοινωνικό και πολύ αγαπητό κορίτσι, που του άρεσε να χορεύει, να τραγουδά και να κάνει τους άλλους να γελούν, ενώ όλοι στο σχολείο της την αγαπούσαν».

***

(Με πληροφορίες από: Le Parisien.fr, Dailymail.co.uk και ΕΡΤ-1)