Συνεχίζονται τα «Αισχύλεια 2021» στην Ελευσίνα και τον Σεπτέμβριο

43

Το Φεστιβάλ «Αισχύλεια 2021», που διοργανώνει εδώ και 47 χρόνια ο Δήμος Ελευσίνας, συνεχίζεται και τον Σεπτέμβριο. Το Φεστιβάλ, είναι ένα από τα συνεπέστερα και μακροβιότερα στην Ελληνική Επικράτεια, και φέτος έχει την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο Παλαιό Ελαιουργείο, έναν χώρο, που έχει άρρηκτα συνδεθεί με τα Αισχύλεια και έχει αγαπήσει το φιλότεχνο κοινό. Φέτος ο χώρος διαμορφώθηκε με τα απαραίτητα κενά, ώστε να πληρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας ανάμεσα στους θεατές μιας και το Φεστιβάλ είναι απόλυτα εναρμονισμένο με τα μέτρα ασφαλείας κατά του κορονοϊού.
Θυμίζουμε ότι το εισιτήριο μειώθηκε από τα 12 στα 10 ευρώ, κατ’ άτομο, καθώς γίνεται ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια, ώστε το κοινό, να επανασυνδεθεί με τον πολιτισμό, μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχής.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου

Προβολή ταινιών μικρού μήκους (ελεύθερη είσοδος με δελτία εισόδου)
-«Electric swan», σκηνοθεσία Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη
-«Πατησίων Avenue», σκηνοθεσία Θανάση Νεοφώτιστου
-«Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς», σκηνοθεσία Βασίλη Κεκάτου

Τετάρτη 15 και Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου

Η χορευτική παράσταση «ΟΜΜΑ», σε συνδιοργάνωση με την Ελευσίνα 2023 – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Η παράσταση του Josef Nadj, με τίτλο «ΟΜΜΑ», προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη όμμα και ερευνά κάτι ουσιώδες: την ικανότητα της θέασης κάτω από την αίσθηση της όρασης και ό,τι συμβαίνει κατά τη βαθύτερη ενδοσκόπηση του εαυτού. Σε μια άδεια σκηνή, με την υπόκρουση μόνο αναπνοών, φωνών, σιωπής και μεθυστικών τζαζ ρυθμών, οκτώ χορευτές με καταγωγή από το Μαλί, τη Σενεγάλη, την Ακτή Ελεφαντοστού, τη Μπουργκίνα Φάσο, το Κονγκό-Μπραζαβίλ και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, χορεύουν μαζί δημιουργώντας ένα ενιαίο σώμα. Σε αυτό το ενιαίο χορευτικό σύνολο, ο κάθε χορευτής φέρει το δικό του σύμπαν και η σύνθεση των κινήσεών του δημιουργεί μια κοσμογονία της οποίας ο στόχος είναι να εξηγήσει τον σχηματισμό του σύμπαντος.

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου

Προβολή της κινηματογραφικής ταινίας «Το θαύμα της θάλασσας των Σαργασσών», σε σκηνοθεσία Σύλλα Τζουμέρκα

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου

«Ιππείς» του Αριστοφάνη από τον θίασο του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, με τους Κωνσταντίνο Αβαρικιώτη, Στέλιο Ιακωβίδη, Κώστα Κόκλα, Πάνο Μουζουράκη, Κωνσταντίνο Πλεμμένο.

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου

Η τριάδα της επιτυχίας των Νατάσσας Μποφίλιου, Θέμη Καραμουρατίδη, Γεράσιμου Ευαγγελάτου, παρουσιάζει τη μουσική παράσταση «Η εποχή του θερισμού», βασισμένη στον τελευταίο ομότιτλο δίσκο τους που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση. Μια νέα πρόταση με την εκρηκτική σκηνική ενέργεια της Νατάσσας Μποφίλιου και των συνοδοιπόρων της.

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου

Προβολή της κινηματογραφικής ταινίας «Άλυτη», σε σκηνοθεσία του Μίνωα Νικολακάκη.

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου

Ημιμαραθώνιος αγώνας «Στα ίχνη της Ιεράς Οδού». Διαδρομή Αθήνα-Ελευσίνα μέσω της Ιεράς Οδού, αγώνας 21 χλμ. Με εκκίνηση από τον Κεραμεικό (ώρα 8.30). Ή αγώνας 5 χλμ. με εκκίνηση από την Ελευσίνα (9.00 μ.μ.) Δηλώσεις συμμετοχής: eleusisimimarathon.gr

Κινηματογραφικές προβολές
Στον Θερινό Κινηματογράφος της Παραλίας Ελευσίνας

***

Θεατρικές παραστάσεις / Συναυλίες
Παλαιό Ελαιουργείο
Στην παραλία Ελευσίνας

Εισιτήρια προς 10 ευρώ και 5 ευρώ μειωμένο.
Προπώληση εισιτηρίων μέσω www.viva.gr