31.2 C
Athens
Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Θεατρική ομάδα «ΧρωμοΣώματα»: Μην περιμένετε την τέχνη να έρθει σε σας, να την πλησιάζετε εσείς

Της Ειρήνης Αϊβαλιώτου

Μέσα σε μια νουάρ ατμόσφαιρα, οι πιθανότητες που κρύβονται πίσω από την πραγματικότητα γίνονται πιο πραγματικές από την ίδια την πραγματικότητα. Ο θύτης συγχέεται με το θύμα. Όλα είναι έτοιμα και η παράσταση αρχίζει. Με το άνοιγμα της αυλαίας ο πρωταγωνιστής της παράστασης βρίσκεται νεκρός στο κέντρο της σκηνής. Το πόρισμα: ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ. Ο αστυνόμος Ευρυσθένης Αναγνωστόπουλος θα αναλάβει να εξιχνιάσει την υπόθεση. Πώς όμως να αποδώσει δικαιοσύνη όταν η κλωστή της δικαιοσύνης έχει κοπεί εδώ και πολλά χρόνια;

Το έργο «Σφραγισμένες Λέξεις» της θεατρικής ομάδας «ΧρωμοΣώματα» είναι ένα έργο – σπουδή πάνω στην αδικία και την κακοποίηση, σε μια κοινωνία που αγγίζει τα όρια του παραλογισμού και ο κοινωνικά αδύναμος είναι καταδικασμένος στη μοίρα του.

*

Για το 13ο Off Off Athens Theater Festival, η Ομάδα «ΧρωμοΣώματα» παρουσιάζει στο Θέατρο Επί Κολωνώ την Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 20:15 και την Πέμπτη 22 Ιουνίου στις 22:00 το έργο «Σφραγισμένες Λέξεις» σε σκηνοθεσία Βασιλικής Αναστασοπούλου και Σοφίας Κιτμιρίδου.

Σοφία Κιτμιρίδου

Το όνομα της ομάδας σας πώς προέκυψε;

*Προέκυψε από τα επίθετα των συντελεστών. Όταν αποφασίσαμε να φτιάξουμε αυτή την ομάδα ήμασταν τρία άτομα που το επίθετό τους ξεκινούσε από Χ και ένα άτομο που το επίθετό του ξεκινούσε από Γ, λαμβάνοντας υπόψιν πως το μικρό Γ (γ) μοιάζει  με Ύψιλον, είχαμε ΧΧ και ΧΥ. Με πνεύμα αισιοδοξίας και όρεξης Σώματα που πλημμυρίζουν από χρώμα ήταν κάτι που μας ενθουσίασε.

Από πού ξεκίνησε η ιδέα της ομάδας;

*Η ομάδα ξεκίνησε από τέσσερις ανθρώπους με μεγάλη δημιουργική διάθεση, πρόθεση να προσφέρουν και ανάγκη να εκφραστούν μέσα από την τέχνη της υποκριτικής, ο συγγραφέας της ομάδας όντας μέλος αυτής και λαμβάνοντας υπόψιν τα τραγικά γεγονότα που έχει δει και ζήσει η χώρα μας θέλησε να μιλήσει για μια κοινωνία όπου ο άνθρωπος είναι για τους ανθρώπους, με αγάπη για τον συνάνθρωπο, αλτρουισμό και αξιοπρέπεια.

Τι είναι αυτό που σας ενώνει;

*Ο θαυμασμός ο ένας για τον άλλον καλλιτεχνικά αλλά και σαν άνθρωποι και η ανάγκη να εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας απέναντι σε μια κοινωνία η οποία ποδοπατάει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Γιατί επιλέξατε να συμμετάσχετε στο φεστιβάλ Off-Off Athens;

*Γιατί είναι ένα φεστιβάλ το οποίο δίνει βήμα σε νέους δημιουργούς και καλλιτέχνες να εκφραστούν μέσα από την τέχνη τους.

Η παράστασή σας τι πραγματεύεται;

*Τη δικαιοσύνη.

Ποιοι είναι οι κύριοι λόγοι που θα προτείνατε στο κοινό, ώστε να παρακολουθήσει την παράστασή σας στο Φεστιβάλ;

*Αν ένας άνθρωπος αγανακτεί από την αδικία και την κακοποίηση θα βρει μια θέση στη παράστασή μας να ταυτιστεί.

Ποιο θεωρείτε το μεγαλύτερο πρόβλημα της εποχής μας;

*Την εκμετάλλευση.

Έχει επηρεάσει η εποχή την παράστασή σας;

*Σε μεγάλο βαθμό η παράσταση επηρεάζεται από την εποχή μας και τις παθογένειές της.

Τι θα θέλατε να πείτε για τη συνεργασία σας με το θέατρο Επί Κολωνώ και τους ανθρώπους του;

*Είναι πολύ σπουδαίο να υπάρχουν φορείς σαν το θέατρο Επί Κολωνώ. Έχει πολύ μεγάλη σημασία να δίνεται η δυνατότητα σε ανθρώπους με καλλιτεχνικές ανησυχίες και δημιουργικό πνεύμα να έχουν ένα μέσο και έναν τρόπο να εκφραστούν όταν στην πλειοψηφία των μέσων η λογοκρισία και ο αποκλεισμός είναι δεδομένος.

Θα θέλατε να δώσετε ένα μήνυμα στους θεατρόφιλους αναγνώστες του www.catisart.gr;

*Μην περιμένουν την τέχνη να έρθει σε αυτούς, εκείνοι να την πλησιάζουν, μόνον έτσι υπάρχει ελπίδα, από ένα ωραίο τραγούδι, μια ωραία παράσταση, μια ωραία ταινία, μια εικόνα που θα συναρπάσει, η σπουδαία τέχνη της ζωής. Από ‘κει μόνο υπάρχει ελπίδα.

Ευχαριστώ πολύ!

*Κι εμείς ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία.

Οι «Σφραγισμένες Λέξεις» από την Ομάδα «ΧρωμοΣώματα» στο 13ο Off Off Festival

Έρχεται το Off – Off Athens Theater Festival του 2023 όπως πάντα ανατρεπτικό και σε νέα τροχιά

 

 

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -