24.8 C
Athens
Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022
 

Σταύρος Νιάρχος. Δωρεά ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων από το Ίδρυμα στη μάχη με τον κορονοϊό

Σε δωρεά, ύψους 100.000.000 δολαρίων, για τη δημιουργία Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης για τον κορονοϊό προχωρά το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη 7 Απριλίου 2020.
Στόχος του Ιδρύματος είναι να ενισχύσει τη μάχη με τον κορονοϊό σε διεθνές επίπεδο.

Όπως σημειώνεται, η Διεθνής Πρωτοβουλία Δράσης για τον COVID-19 «αποσκοπεί στην άμεση αλλά και σε βάθος χρόνου αντιμετώπιση της παρούσας κατάστασης της πανδημίας σε όλο τον κόσμο, στην ενίσχυση της αποτελεσματικής διαχείρισης των συνεπειών της στις βασικές ανάγκες, στις κοινωνικοοικονομικές δομές αλλά και στο επίπεδο των ανθρώπινων σχέσεων».

«Επιθυμία μας είναι – υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση – με τη Διεθνή Πρωτοβουλία Δράσης για τον COVID-19, να βοηθήσουμε παντού, στο μέτρο του δυνατού. Όπως η εξάπλωση του COVID-19 δεν γνωρίζει σύνορα, έτσι και η αντιμετώπισή του είναι κοινή για όλο τον πλανήτη».

Ιδιαίτερα αναφορά γίνεται στην ιατρική έρευνα:

«Ένας από τους στόχους μας είναι να βοηθήσουμε την ιατρική έρευνα. Γι’ αυτό έχουμε ήδη προχωρήσει σε δωρεά ύψους 3.000.000 δολαρίων στο τμήμα έρευνας του Rockefeller University, ένα από τα πιο αναγνωρισμένα κέντρα ερευνών στον κόσμο, το οποίο έχει ξεκινήσει μια ελπιδοφόρα προσπάθεια για την ανακάλυψη εμβολίων και την εξέλιξη των θεραπειών για τον COVID-19. Πρόκειται για μια παγκόσμια επιδημία, η αντιμετώπιση της οποίας έχει πανανθρώπινη υπόσταση και όχι εθνικό χρώμα».

 

 

 

Παράλληλα, το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» τονίζει ότι σημαντικός στόχος του είναι η αντιμετώπιση των κοινωνικοοικονομικών επιπτώσεων που έχει επιφέρει ο κορονοϊός σε όλες τις χώρες.

«Μια κρίση αυτού του μεγέθους επηρεάζει σε μέγιστο βαθμό τις κοινωνικές δομές και αναδεικνύει την ανάγκη στήριξης των πιο ευάλωτων συνανθρώπων μας. Τρεις είναι οι άξονες πάνω στους οποίους σχεδιάζουμε να συνεισφέρουμε, πάντα σε συνεργασία με τους δωρεοδόχους μας και τους αρμόδιους φορείς: Η διασφάλιση σίτισης για εκείνους που έχουν ανάγκη, η ψυχολογική υποστήριξη εκείνων που τη χρειάζονται και η στήριξη των οργανισμών που θα αντιμετωπίσουν τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες που είναι βέβαιο πως θα εμφανιστούν μόλις τελειώσει η υγειονομική κρίση», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Όσον αφορά σε δράσεις στην Ελλάδα: «Θα στηριχθούν ιδιαίτερα οι γιατροί, νοσηλευτές και οι υπάλληλοι υποδομών και καθαρισμού των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, σε όλα τα Νοσοκομεία Αναφοράς για τον COVID-19.

«Αυτοί είναι οι πραγματικοί ήρωες της καθημερινής μάχης που δίνει η ζωή απέναντι στον θάνατο, μέσα σε δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες, και αξίζουν απεριόριστη προστασία και υποστήριξη», επισημαίνεται.

***

Ο Σταύρος Νιάρχος γεννήθηκε στις 3 Ιουλίου 1909, στην Αθήνα. Είχε πατέρα τον Σπύρο Νιάρχο, έμπορο ελαιολάδου. Μητέρα του ήταν η Ευγενία Κουμάνταρου, κόρη του αλευροβιομήχανου Σταύρου Κουμάνταρου. Ο Σταύρος Νιάρχος σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Ήταν εφοπλιστής, επιχειρηματίας, συλλέκτης έργων τέχνης και ιδρυτής του ομωνύμου Ιδρύματος. Πέθανε στις 15 Απριλίου 1996 στη Ζυρίχη από πνευμονία, σε ηλικία 87 ετών.

 

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
693ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -

Τελευταία άρθρα

Cat Is Art