26.1 C
Athens
Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

“Τρεις Χιλιάδες Δευτερόλεπτα”, ένα κρυμμένο παιχνίδι ερωτικών φαντασιώσεων

Το κυνήγι της ευτυχίας και της απόλαυσης είναι θέμα προσωπικό και πολλές φορές γίνεται με ανορθόδοξα μέσα.  Ένας άνδρας, μια γυναίκα, κάποια νύχτα, σε κάποιο ξενοδοχείο. Λεφτά. Πόσα; Τόσα όσα και τα δευτερόλεπτα. Τρεις χιλιάδες ευρώ. Παίζουμε; Πώς μπορείς να αποδεχθείς τη πλήξη, να συμφιλιωθείς με την καθημερινότητα και να ξεπεράσεις τη μονοτονία; Τι γίνεται όταν αρνείσαι να δεις τα πρόσωπα με το όνομά τους; Ένας πλούσιος και μία πόρνη έχουν ραντεβού στο δωμάτιο ενός μεγάλου ξενοδοχείου. Η φαντασία και η πραγματικότητα περιπλέκονται μέχρι το ξημέρωμα και δίνουν το άρωμα που ο καθένας επιλέγει για τη ζωή του. Η επιλογή της πόρνης από τον πλούσιο πελάτη δεν είναι τυχαία και –προσοχή!- τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται.
Στην παράσταση “3.000’’ (Τρεις Χιλιάδες Δευτερόλεπτα)”, που παρουσιάστηκε στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου “Επί Κολωνώ”, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Off Off Athens, τίθενται πολλά ερωτήματα επί τάπητος. Τι ρόλο μπορεί να παίξει στη ζωή ενός μονόχνοτου και μονήρη άνδρα μια πληρωμένη περιστασιακή σύντροφος; Πόσο σεβόμαστε τους επαγγελματίες του έρωτα; Είναι προτιμότερη η σωματική γύμνια από την ψυχική;

Μυστικά φανερώνονται, ένας ολόκληρος ιστός πλέκεται βάσει ενός παιχνιδιού, «κουτάκια» ανοίγονται το ένα μετά το άλλο, συμβάσεις αποκαλύπτονται, αλήθειες αμφισβητούνται. Μια παράσταση που θέτει τις ερωτικές σχέσεις στο μικροσκόπιο. Mε κωμικό τρόπο και με ανατρεπτική ματιά γίνεται ο καθρέφτης των δικών μας σχέσεων, παράλληλα αγγίζει και το πρόβλημα της επαλήθευσης και της ταυτότητας. Ο Κωνσταντίνος Λεβαντής, που έγραψε το έργο και ερμήνευσε το ρόλο του άνδρα, επιχείρησε να προχωρήσει στην ανίχνευση της ανθρώπινης φύσης και της αμετάκλητα κομματιασμένης μορφής της. Προσπάθησε να προσεγγίσει τη σαγήνη των προσποιήσεων, των μεταμορφώσεων, των φαντασιώσεων. Βάδισε σε καλό δρόμο, αν φώτιζε όμως περισσότερο την ουσία της πραγματικής σχέσης των προσώπων και τη δυσκολία διατήρησης της αληθινής ή ψεύτικης προσωπικότητας, το έργο θα ήταν περισσότερο πλήρες.
Οι φωτισμοί του Πάνου Κουκουρουβλή, σε χαμηλή ένταση, υποβλητικοί, προσέθεσαν μια αίσθηση απειλής στην παράσταση.
Οι δύο ηθοποιοί, ο Κωνσταντίνος Λεβαντής στο ρόλο του ρομαντικού, πλην πλούσιου πελάτη – εραστή και η Στεφανία Φιλιάδη ως χυμώδης πόρνη και “μητέρα”, σκηνοθετημένοι από τον Βαγγέλη Λεμπέση, ήταν αρκετά πειστικοί. Διέκρινα μια δυσκολία επικοινωνίας στην αρχή, η οποία όμως στην πορεία του έργου σαφώς αποκαταστάθηκε.
Ο μεν Κωνσταντίνος Λεβαντής έχει ένα ωραίο υποκριτικό ταμπεραμέντο, η δε Στεφανία Φιλιάδη είναι πληθωρική, προκλητική και άμεση.
Το “3.000’’ (Τρεις Χιλιάδες Δευτερόλεπτα)” ήταν μια αινιγματική παράσταση με εκπλήξεις,  ειρωνεία και στοιχεία πιντερικής ατμόσφαιρας. Ένα ευμετάβλητο παιχνίδι κρυμμένο πίσω από απλούς διαλόγους.

* Παίχτηκε την Παρασκευή 6 Ιουνίου στις 8.45 μ.μ. και το Σάββατο 7 Ιουνίου στις 10 μ.μ.

Συντελεστές

Θεατρική Ομάδα (Not) One Trick Pony
Κείμενο: Κωνσταντίνος Λεβαντής
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Λεμπέσης
Μουσική: Γιώργος Βάβουλας
Επιμέλεια Κοστουμιών: Δώρα Βάβουλα
Φωτισμοί: Πάνος Κουκουρουβλής
Video/Φωτογραφίες: Γιάννης Τζουβελέκης

Έπαιξαν: Κωνσταντίνος Λεβαντής, Στεφανία Φιλιάδη

– Διάρκεια παράστασης: 50 λεπτά

Πληροφορίες

“Επί Κολωνώ”
Τηλ. 210 – 51.38.067
Ναυπλίου 12 και Λένορμαν 94
Κολωνός
Στάση μετρό Μεταξουργείο και μετά περίπου 8 λεπτά με τα πόδια.

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -