Παραολυμπιακοί: «Arigatou» Τόκιο και Rentez-vous στο Παρίσι το 2024

Παραολυμπιακοί Τόκιο 2020. Τελετή Λήξης. Η είσοδος της Ελλάδας με σημαιοφόρους τον Γκαβέλα και τον Γκαραγκάνη.

Την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021 έπεσε η αυλαία και των Παραολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο. Όλοι όσοι πήραν μέρος είπαν ένα ζεστό «Arigatou» στους Ιάπωνες διοργανωτές και έδωσαν «Rentez-vous» για το Παρίσι το 2024.
***
Μετά από δύο εβδομάδες αγωνισμάτων και επιτυχιών, ολοκληρώθηκαν οι Αγώνες στην ιαπωνική πρωτεύουσα.
Η ελληνική αποστολή ολοκλήρωσε με επιτυχία την παρουσία της στο Τόκιο, καθώς κατέκτησε 11 μετάλλια: Ένα χρυσό, τρία ασημένια και επτά χάλκινα καταλαμβάνοντας την 51η θέση στον πίνακα μεταλλίων.
Στην τελετή λήξης η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από τους σημαιοφόρους Θανάση Γκαβέλα και Σωτήρη Γκαραγκάνη, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στα 100μ κατηγορίας Τ11, πετυχαίνοντας και τη μεγαλύτερη διάκριση για τη χώρα μας στους Παραολυμπιακούς.
***
Στο Παρίσι, το 2024 οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν από τις 26 Ιουλίου έως και τις 11 Αυγούστου.
Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες θα ξεκινήσουν στις 28 Αυγούστου και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 8 Σεπτεμβρίου 2024.

Παραολυμπιακοί Τόκιο 2020. Τελετή Λήξης. Η είσοδος της Κύπρου με σημαιοφόρο τον δρομέα Αντώνη Αρέστη.

Σημ. Catisart: Όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες που πήραν μέρος, είτε κατέκτησαν μετάλλιο, είτε τερμάτισαν τελευταίοι, υπήρξαν «χρυσοί». Έδωσαν μαθήματα θάρρους, ψυχικής και πνευματικής δύναμης. Μαθήματα πάθους και πίστης. Μάς εξήγησαν πως αν βάλλεις κάποιο στόχο δεν υπάρχει περίπτωση να αποτύχεις. Τους αγώνες αυτούς είναι καλό να τους παρακολουθούμε – ακόμη και τώρα σε μαγνητοσκόπηση – γιατί μόνο έτσι θα καταλάβουμε την αξία της ζωής, της αξία της συνεργασίας και της αλληλεγγύης. Ασφαλώς είναι δύσκολο από την άνεση της πολυθρόνας να καταλάβουμε το μέγεθος της προσπάθειας που καταβάλουν όσοι αγωνίζονται. Αθλητές, προπονητές, συνοδοί ξεπερνούν κάθε εμπόδιο και – χωρίς να το επιδιώκουν – δίνουν τη συνταγή της επιτυχίας. Πρόκειται για μια συνταγή που θα μας βοηθήσει ώστε να αλλάξουμε τη διάθεσή μας απέναντι στα άτομα που – υποτίθεται – ότι έχουν μειωμένες ικανότητες. Υποτίθεται, γιατί στην πραγματικότητα οι ικανότητές τους βρίσκονται σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα και κάθε στιγμή αποδεικνύουν πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.