19.5 C
Athens
Κυριακή 19 Μαΐου 2024

«Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός – 2023». Ποιες είναι οι 70 παραγωγές του Υπουργείου Πολιτισμού

Ο επιτυχημένος θεσμός «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» του υπουργείου Πολιτισμού, που αναδείχθηκε τα τελευταία χρόνια ως ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα της χώρας και αγκαλιάστηκε θερμά από το κοινό της περιφέρειας, επιστρέφει το καλοκαίρι του 2023 με την τέταρτη διοργάνωσή του, προσφέροντας μια σπάνια πολιτιστική εμπειρία σε μοναδικούς αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Με κεντρικό θεματικό άξονα την κλιματική κρίση και τις συντριπτικές επιπτώσεις της για το παρόν και το μέλλον του πλανήτη, το φετινό πολυδιάστατο πρόγραμμα των εκδηλώσεων καλύπτει ένα ευρύ φάσμα πεδίων καλλιτεχνικής έκφρασης και φέρνει σε δημιουργικό διάλογο τον σύγχρονο πολιτισμό με την πολιτιστική κληρονομιά.

«Έχοντας ως πολύτιμο εφόδιο την εμπειρία και την γνώση των προηγούμενων διοργανώσεων, σχεδιάσαμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που θα φωτίσει τους μοναδικούς αρχαιολογικούς χώρους μέσα από το πρίσμα της σύγχρονης δημιουργίας. Για δύο περίπου μήνες, το κοινό της περιφέρειας θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει εξαιρετικά υψηλού επιπέδου και άρτιων προδιαγραφών πολιτιστικές παραγωγές» ανέφερε στη σημερινή [30 Ιουνίου 2023] συνέντευξη τύπου ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιώργος Κουμεντάκης και ευχαρίστησε την υπουργό Πολιτισμού για τη συμβολή της στη δημιουργία αυτού του τόσο σημαντικού θεσμού που δίνει την δυνατότητα σε καλλιτέχνες και καλλιτεχνικές ομάδες να εκφραστούν μέσα από τη σύγχρονη τέχνη, δημιουργώντας πρωτότυπα έργα.

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη τόνισε πως για το ΥΠΠΟ η λογική της ώσμωσης της πολιτιστικής κληρονομιάς με τη σύγχρονη δημιουργία ήταν και θα συνεχίσει να είναι, μία από τις βασικές πολιτικές του. «Ξεκινήσαμε αυτό το θεσμό λίγο πιο γρήγορα, από τον αρχικό σχεδιασμό που είχαμε κάνει – και σωστά, εν τέλει-, διότι εντωμεταξύ προέκυψε η πανδημία. Δεν θέλαμε με τίποτα το καλοκαίρι του 2020 να είναι ένα σιωπηλό καλοκαίρι, χωρίς εκδηλώσεις. Το άλλο βασικό μας κίνητρο ήταν ότι θέλαμε να ενισχύσουμε τις ομάδες και τους δημιουργούς, εκείνη τη δύσκολη περίοδο, προκειμένου να μπορέσουν να αναπτύξουν το δικό τους καλλιτεχνικό όραμα και τη δική τους δημιουργία. Το 2020 και το 2021 το “Ολη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” δεν είχε κάποια ιδιαίτερη θεματική. Το 2022 με αφορμή την επέτειο μνήμης για την Μικρασιατική Καταστροφή δώσαμε την συγκεκριμένη θεματική και διαπιστώσαμε ότι το κοινό αγκάλιασε, με πολύ πιο ουσιαστικό και άμεσο τρόπο, τις εκδηλώσεις, αλλά και οι δημιουργοί εκφράστηκαν με υψηλής ποιότητας έργα. Ετσι, θελήσαμε συνεχίσουμε και φέτος τη λογική της θεματικής. Επιλέξαμε την κλιματική κρίση, μια θεματική η οποία είναι διαρκώς επίκαιρη και η οποία επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις σε ποικίλες πτυχές και της δημιουργίας και του πολιτισμού αλλά και της καθημερινότητας μας».

Ειδικότερα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει 70 πολιτιστικές παραγωγές, οι οποίες θα παρουσιαστούν σε 70 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία, σε 12 περιφέρειες της Ελλάδας. Το κοινό θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσει συνολικά 140 εκδηλώσεις θεάτρου, μουσικής, παραστάσεων/δράσεων για παιδιά και εφήβους, χορού, εικαστικών/περφόρμανς και μουσικού θεάτρου σε αρχαία θέατρα, κάστρα, μνημεία, μουσεία, μονές, εκκλησίες, τζαμιά και σπήλαια από τις 5 Ιουλίου έως και τις 31 Αυγούστου 2023.

Μάλιστα, φέτος, εντάσσονται για πρώτη φορά στο πρόγραμμα του θεσμού 25 νέοι χώροι στον ήδη πλούσιο κατάλογο των συνολικά 70 αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων που φιλοξενούν τις εκδηλώσεις του θεσμού: από τους ανεμόμυλους στη Χώρα της Αμοργού έως το πρώην Περίπτερο Πικιώνη στους Δελφούς, από το Ιερό Προσκύνημα της Ιεράς Καρδίας του Ιησού στο Εξώμβουργο της Τήνου στην Κόκκινη Εκκλησιά στο Βουργαρέλι ‘Αρτας και από το Παλάτι Ιουστινιάνι και τη Σκοτεινή Φυλακή στο Κάστρο της Χίου έως το Νεκρομαντείο του Αχέροντα στην Πρέβεζα.

Ο προϋπολογισμός της φετινής διοργάνωσης ανέρχεται στα 2.232.000 ευρώ, ενώ παράλληλα, όπως κάθε χρονιά, δημιουργούνται συνθήκες απασχόλησης για έναν σημαντικό αριθμό εργαζομένων στον Πολιτισμό αλλά και εντόπιων συνεργατών. «Εκτός από την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, την προβολή του ελληνικού πολιτισμού, την αξιοποίηση των μνημείων της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, το “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” έχει σαν βασικό στόχο να στηρίζει τους ανθρώπους της τέχνης και να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας. Στις φετινές εκδηλώσεις πάνω από 2.500 άτομα απασχολούνται στο πρόγραμμα του θεσμού – πρόκειται για καλλιτέχνες, τεχνικό και υποστηρικτικό προσωπικό» επεσήμανε ο Γ. Κουμεντάκης.

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός 2023: Κλιματική αλλαγή

Το υπουργείο Πολιτισμού, ήδη από το 2019, εργάζεται εντατικά, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, για την πρόληψη των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης στην πολιτιστική κληρονομιά. Συνεργάζεται με ερευνητικούς φορείς και ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας, καθώς και με διεθνείς οργανισμούς, ενώ εκπονεί έργα και δράσεις προστασίας αρχαιολογικών χώρων και μνημείων εγγεγραμμένων στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Η οργάνωση των εκδηλώσεων του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» εστιάζει το φετινό καλοκαίρι στο μείζον ζήτημα της κλιματικής κρίσης, αλλά και στις συνέπειές της, όχι μόνο στη ζωή μας, αλλά και στο πολιτιστικό απόθεμα, υλικό και άυλο. «Πάνω σε αυτόν τον προβληματισμό οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην φετινή διοργάνωση θα δημιουργήσουν νέα έργα, καταθέτοντας αναγνώσεις που δεν περιορίζονται στην αναπαραγωγή δυστοπικών προβλέψεων, αλλά θέτουν ερωτήματα για μια σφαιρική θεώρηση του φαινομένου» σημείωσε ο Γιώργος Κουμεντάκης και πρόσθεσε:

«Μέσα από τα έργα τους, οι καλλιτέχνες προσεγγίζουν σφαιρικά το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής με φιλοσοφικό και αφηγηματικό τρόπο, διερευνούν την κλιματική αλλαγή από το ιστορικό παρελθόν και την επίδραση τους στον πολιτισμό. Μιλούν για τις σημαντικές επιδράσεις στη χλωρίδα και την πανίδα, τις πρακτικές συνέπειες στο πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, τις μετακινήσεις πληθυσμών. Μοιράζονται μαζί μας τη διαχείριση της κρίσης σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο, τον αναπροσδιορισμό της σχέσης της ανθρωπότητας με την πολιτιστική κληρονομιά, καθώς και το όραμα τους για θετική και παραγωγική αντιμετώπιση της κρίσης».

Οι προτάσεις του προγράμματος 2023 επιλέχθηκαν από την ειδική επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού, μετά από ανοιχτή πρόσκληση, μέσω της ηλεκτρονικής πύλης του ΥΠΠΟ στο drasis.culture.gr και προσανατολίζονται, σύμφωνα με τη φιλοσοφία του θεσμού, προς καινοτόμες και υβριδικές φόρμες που γεννιούνται από το διαλεκτικό συνταίριασμα περισσότερων μορφών τέχνης, ανά εκδήλωση. Oι παραγωγές αναπτύχθηκαν από προτάσεις πρωτότυπης δημιουργίας που κατέθεσαν οι ΑΜΚΕ. Η επιτροπή αξιολόγησης των προτάσεων, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΠΟ, επέλεξε τους αρχαιολογικούς χώρους παρουσίασης των παραγωγών σε συνολικά 12 περιφέρειες της Ελλάδας.

***

Αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων του θεσμού:

«ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ»
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΝΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΙΟΥΛΙΟΣ

5, 6 Ιουλίου 2023

•Εικαστικά
Ο εφιάλτης της Περσεφόνης
Ομαδική έκθεση και εργαστήρια για παιδιά
Επιμέλεια: Χριστόφορος Μαρίνος, Χρήστος Χρυσόπουλος
Ιερό Προσκύνημα της Ιεράς Καρδίας του Ιησού, Εξώμβουργο, Τήνος

• Μουσική
Voices at the End για έξι πιάνα
Πιανιστικό σύνολο Piandaemonium
Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, Καβάλα

• Θέατρο
Θείε Βάνια, τα δάση μαλακώνουν τον άνθρωπο
Κείμενο: Μπερτράν Μορώ, Νίκος Μάνεσης
Σκηνοθεσία: Νίκος Μάνεσης
Ξενοκράτειο Μουσείο Μεσολογγίου

• Μουσική
Κρίσεις από το ιστορικό παρελθόν στο σήμερα
Ορχήστρα Βιολιώνε
Αρχαιολογικός χώρος Αβδήρων, Ξάνθη

6, 7 Ιουλίου 2023

• Θέατρο
Ο βιασμός της Λουκρητίας
Σκηνοθεσία: Γιάννης Κουρκουμέλης
Ζιντζιρλί Τζαμί, Σέρρες

7, 8 Ιουλίου 2023

• Μουσική
Τα παλιά στρατόπεδα της Θεσσαλονίκης
Σκηνοθεσία, χορογραφία: Μαριάνθη Ψωματάκη
Στρατόπεδο Κόδρα, Θεσσαλονίκη

• Παράσταση για παιδιά και εφήβους
Δύο πέτρες με παράξενο σχήμα
Oμάδα Apparatus
Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης, Πρέβεζα

8, 9 Ιουλίου 2023

• Παράσταση για παιδιά και εφήβους
Προσοχή, τέρατα!
Μετάφραση, διασκευή, σκηνοθεσία: Κερασία Σαμαρά
Αρχαιολογικός χώρος Ζώνης, Αλεξανδρούπολη

• Παράσταση για παιδιά και εφήβους
Καυτές μέρες, τροπικές νύχτες: Επισκέπτριες Νο2
Ομάδα Ντουθ
Αρχαίο Θέατρο Άργους, Αργολίδα

9, 10 Ιουλίου 2023

• Μουσική
Η κατάρα του πεύκου
Alcedo folk band
Αρχαία Ευρωπός, Κιλκίς

11, 12 Ιουλίου 2023

• Παράσταση για παιδιά και εφήβους
Κόντρα στον άνεμο: Η ιπτάμενη περιπέτεια της Τίρα
Θεατρική ομάδα Hippo
Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας

13, 14 Ιουλίου 2023

• Μουσική
4 εποχές
Ορχήστρα Δωματίου Θεσσαλονίκης
Μουσείο Αρχαίας Πέλλας

14, 15 Ιουλίου 2023

• Εικαστικά
Θαλασσογραφία σε κήπο
Εικαστική και ηχητική εγκατάσταση
Επιμέλεια: Ακτίνα Σταθάκη
Δήλος

• Εικαστικά
Με τον ποταμό του χρόνου
Βιωματική θεατρική ξενάγηση στην εικαστική εγκατάσταση
The Museum of Unnatural History από την Dulcinea Compania
Παλαιό Δημοτικό Σχολείο Σπηλαίου Γρεβενών

15, 16 Ιουλίου 2023

• Θέατρο
Νύχτα στη γη
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κοέν
Αρχαιολογικός χώρος Ελληνιστικής Πόλης Φλώρινας

• Παράσταση για παιδιά και εφήβους
Ο φύλακας της λίμνης
Κείμενo: Ανδρέας Φλουράκης
Σκηνοθεσία: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη
Αρχαιολογικός χώρος Ηραίου Περαχώρας, Κορινθία

17, 18 Ιουλίου 2023

• Θέατρο
Νέα Ζωή
Σύλληψη, σκηνοθεσία: Αντώνης Αντωνόπουλος
Β΄ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας

• Θέατρο
2071
Σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης
Αρχοντικό Τσιατσιαπά, Καστοριά

• Χορός
Τα σώματα επιπλέουν στη στεριά
Μιχάλης Καλκάνης, Δέσποινα Σανιδά-Κρεζία, Δέσποινα Χαριτωνίδη
Αρχαιολογικός χώρος Ιερού Ποσειδώνα και Αμφιτρίτης, Τήνος

• Θέατρο
Λιγνίτη Τόπος ή Τι;
Σύλληψη, σκηνοθεσία, δραματουργική επεξεργασία: Μαρία Βαρδάκα
Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, Κοζάνη

20, 21 Ιουλίου 2023

• Θέατρο
Caerus
Ομάδα Γέφυρα
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

20, 21 Ιουλίου 2023

• Χορός
Ευρώτας
Χορογραφία: Κατερίνα Σκιαδά • Μουσική: Μανώλης Μανουσάκης
Πρόπυλο και κήπος Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης

22, 23 Ιουλίου 2023

• Μουσικό θέατρο
Ίσως και να είμαστε αδέρφια τελικά
Σύλληψη, μουσική, ερμηνεία: Φένια Παπαδόδημα
Κόκκινη Εκκλησιά, Βουργαρέλι Άρτας

• Μουσική
Ο έρωτας στα χρόνια της κλιματικής κρίσης
Επιμέλεια: Ερήνη, Ευά Παπαδάκης
Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας, Αχαΐα

23, 24 Ιουλίου 2023

• Εικαστικά
Oh, tranquility! Penetrating the very rock, A cicada’s voice
Δράσεις και περφόρμανς
Πολιτιστικός οργανισμός Polygreen Culture & Art Initiative (PCAI)
Περίπτερο Πικιώνη («π», Παγκόσμιο Κέντρο Κυκλικής Οικονομίας και Πολιτισμού), Δελφοί

• Μουσικό θέατρο
Τσουνάμι
Σενάριο, σκηνοθεσία: Ελπίδα Σκούφαλου
Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας, Αύλειος χώρος, Ηλεία

• Εικαστικά
Πτώση
Υπαίθρια ηχητική εγκατάσταση
Ιδέα, μελέτη, σχεδιασμός, επιμέλεια κατασκευής:
Δημήτρης Γεωργακόπουλος, Coti K.
Κάστρο Ακροκορίνθου, Κορινθία
Διάρκεια έως 29/8

25, 26 Ιουλίου 2023

• Θέατρο
Μωρή Φύση!
Ομάδα C. for Circus
Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης, Ιωάννινα

27, 28 Ιουλίου 2023

• Θέατρο
Κουρά
Σύλληψη, επιμέλεια: Βασίλης Μπούτος
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης
Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων, Θεσπρωτία

• Εικαστικά
Aquatic Echoes
Ηχητική εγκατάσταση σε συνεργασία των Γιώργου Μωραΐτη, Latent Community
και Φίλιππου Βασιλείου
Παλάτι Ιουστινιάνι και Σκοτεινή Φυλακή στο Κάστρο της Χίου

29, 30 Ιουλίου 2023

• Χορός
Running Dry
Χορογραφία: Άρια Μπουμπάκη
Νεκρομαντείο Αχέροντα, Πρέβεζα

• Παράσταση / Δράση για παιδιά και εφήβους
Εμείς ξέρουμε να κολυμπάμε
Κείμενο, σκηνοθεσία: Ειρήνη Δερμιτζάκη, Χριστίνα Χριστοφή
Μινωικό Ανάκτορο Κάτω Ζάκρου, Λασίθι

31 Ιουλίου 2023

• Χορός
Οι χρησμοί του νερού
Σκηνοθεσία, χορογραφία: Αποστολία Παπαδαμάκη
Αρχαιολογικός χώρος Δελφών

• Μουσικό θέατρο
Ο μπερντές της Γης
Ορχήστρα και Χορωδία ΙΩΝΙΑ
Σολίστ: Θοδωρής Κοτονιάς
Αρχαίο Θέατρο Δημητριάδος, Βόλος

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

1 Αυγούστου 2023

• Χορός
Οι χρησμοί του νερού
Σκηνοθεσία, χορογραφία: Αποστολία Παπαδαμάκη
Αρχαιολογικός χώρος Δελφών

• Μουσικό θέατρο
Ο μπερντές της Γης
Ορχήστρα και Χορωδία ΙΩΝΙΑ
Σολίστ: Θοδωρής Κοτονιάς
Αρχαίο Θέατρο Δημητριάδος, Βόλος

1, 2 Αυγούστου 2023

• Θέατρο
ΖΩΟΛΟΓΙΟ/BESTIARIO
Σκηνοθεσία, δραματουργία: Ευθύμης Θέου
Αρχαιολογικός χώρος Γουρνιών, Λασίθι

2, 3 Αυγούστου 2023

• Παράσταση για παιδιά και εφήβους
Εμένα με νοιάζει
Διασκευή, σκηνοθεσία, χορογραφία: Πάρης Μαντόπουλος
Αρχαίο Θέατρο Μαρωνείας, Ροδόπη

4, 5 Αυγούστου 2023

• Μουσική
BEartH
Σύλληψη, δραματουργία, σύνθεση: Διαμαντίνα Βραχλιώτη
Κάστρο Ζακύνθου

• Θέατρο
Ένα ταξίδι με τον Στράβωνα
Κείμενο, σκηνοθεσία: Νικολέτα Φιλόσογλου
Αρχαιολογικός χώρος Αιγών, Ημαθία

5, 6 Αυγούστου 2023

• Παράσταση για παιδιά και εφήβους
Ένας ποδηλάτης αλλάζει τον κόσμο
Θεατρική ομάδα Τικ Τακ Ντο
Προμαχώνας Παλατιού Μεγάλου Μαγίστρου, Ρόδος

• Δράση για παιδιά και εφήβους
Μικροί ήρωες σε κρίση
Θεατρικός οργανισμός MeWe
Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

• Εικαστικά
In memoriam
Ηχητική εγκατάσταση ανοιχτού πεδίου
Σύλληψη, παραγωγή: Παναγιώτης Μανουηλίδης (Panú)
Ανεμόμυλοι, Χώρα Αμοργού
Διάρκεια έως 31/8

7, 8 Αυγούστου 2023

• Μουσική
Απόκοπος του Μπεργαδή
Ναταλία Κωτσάνη, Τάσος Κοφοδήμος
Κάστρο Τρικάλων

• Δράση για παιδιά και εφήβους
Το μυστικό του δέντρου
Oμάδα BEHOLD
Χαρουπόμυλος, Πάνορμος Ρεθύμνου

8, 9 Αυγούστου 2023

• Εικαστικά
ΓΑΙΑ
Εγκατάσταση-περφόρμανς από τη Medea Electronique
Επταπύργιο, Θεσσαλονίκη

• Μουσική
Τα αλυσοπρίονα του Ερυσίχθονα
Παράσταση με live γλυπτική
Συμμετέχουν μέλη των ΤΕΤΤΤΙΞ
Αρχαιολογικός χώρος Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Τορνικίου,
Γρεβενά

9, 10 Αυγούστου 2023

• Θέατρο
Αλφάβητο: Ένα οικολογικό συμφωνικό ποίημα
Ομάδα Kentro
Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας

10, 11 Αυγούστου 2023

• Μουσικό θέατρο
Είμαι δέντρο που μιλά
Σύνθεση, μουσική διδασκαλία: Σοφία Καμαγιάννη
Κάστρο Λαμίας

11, 12 Αυγούστου 2023

• Χορός
Commedia Divina
Χορευτές του Βορρά
Σκηνοθεσία, χορογραφία: Τατιάνα Παπαδοπούλου
Μετοχιακό Συγκρότημα Νέων Φλογητών, Χαλκιδική

• Μουσική
Ποιητικά να κατοικεί ο άνθρωπος
Σύνθεση, ερμηνεία: Μιχάλης & Παντελής Καλογεράκης
Πύργος Μπαζαίου, Νάξος

17, 18 Αυγούστου 2023

• Μουσική
Ο Καραγκιόζης και τα θηρία της κλιματικής αλλαγής
Θέατρο σκιών Χρήστου Στανίση
Αρχαιολογικό Μουσείο Ερέτριας, Αύλειος χώρος

18, 19 Αυγούστου 2023

• Θέατρο
σάμερταϊμ
bijoux de kant
Σύλληψη, σκηνοθεσία: Γιάννης Σκουρλέτης
Αρχαιολογικός χώρος Ναού Απόλλωνα, Μητρόπολη Καρδίτσας

19, 20 Αυγούστου 2023

• Μουσική
Πνοές σε τρεις χορδές
Γεωργία Νταγάκη, Τάκης Χρυσικάκος
Φορτέτσα Ρεθύμνου

• Μουσική
Η καμπάνα του νερού
Σοφία Παπάζογλου, Χρίστος Τσιαμούλης
Νεώρια αρχαιολογικού χώρου Οινιαδών, Αιτωλοακαρνανία

20, 21 Αυγούστου 2023

• Μουσική
Και η φωνή αυτού ως φωνή υδάτων πολλών / Μια Αποκάλυψη
Γιώργος Μουλουδάκης, Σοφία Χιλλ
Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης

22, 23 Αυγούστου 2023

• Μουσική
Selva Oscura
Σύνθεση: Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης
Κείμενο: Αλεξάνδρα Κ*
Ερμηνεία: Έλλη Πασπαλά
Αρχαιολογικός χώρος Μαντινείας, Αρκαδία

• Χορός
Η ανάσα του κόσμου
Χορογραφία: Μαριέλα Νέστορα / YELP danceco.
Αρχαίο Θέατρο Δίου, Πιερία

• Μουσική
Περί της φύσης των πραγμάτων
Androidus Project Tank
Ιδαίον Άντρον, Ψηλορείτης

23, 24 Αυγούστου 2023

• Χορός
NEMESIS
Ομάδα Dagipoli Dance Co
Σύλληψη, χορογραφία: Γιώργος Χρηστάκης
Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας

24, 25 Αυγούστου 2023

• Μουσική
Οι μέλισσες (Βιργιλίου Γεωργικά, βιβλίο IV)
Ιδέα, επιμέλεια, κιθάρα: Κορίνα Βουγιούκα
Δημήτρης Κούντουρας (φλάουτο με ράμφος)
Ιερό του Μέσσου Λέσβου

25, 26 Αυγούστου 2023

• Θέατρο
Βυσσινόκηπος ή Στον κήπο του μουσείου
Σκηνοθεσία: Δέσποινα Ντορίνα Ρεμεδιάκη
Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς, Ηράκλειο

• Παράσταση για παιδιά και εφήβους
Οι τέσσερις εποχές
Κείμενο, σκηνοθεσία: Χλόη Μάντζαρη
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

26, 27 Αυγούστου 2023

• Θέατρο
Euphoria
Σκηνοθεσία, σύνθεση κειμένων, δραματουργική επεξεργασία: Σοφία Χιλλ
Θέατρο Αρχαίας Μεσσήνης, Μεσσηνία

• Μουσική
Σπόροι σε κίνδυνο ή Ο ήχος του ασπρομύτικου, του άφκου και του
κριθαριού
Σύλληψη, καλλιτεχνική επιμέλεια: Aνεμόεσσα, Oros Ensemble, Ομάδα
Μουσικού Θεάτρου Ραφή
Αρχαίο Θέατρο Ηφαιστίας Λήμνου

• Χορός
Μια κουκκίδα ευτοπία
Σύλληψη, χορογραφία: Ζωή Ευσταθίου
Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας Αρέθουσα

28, 29 Αυγούστου 2023

• Παράσταση για παιδιά και εφήβους
Το πράσινο δεν μένει πια εδώ
Κείμενο, σκηνοθεσία: Νίκος Δαφνής
Αρχαίο Θέατρο Απτέρας, Χανιά

29, 30 Αυγούστου 2023

• Θέατρο
Το τραγούδι της φάλαινας
Μετάφραση, σκηνοθεσία: Μαρία Ξανθοπουλίδου
Ξύλινο Θέατρο Σάμου

30, 31 Αυγούστου 2023

• Θέατρο
Λύματα ή Πώς θα μας θυμούνται
Σκηνοθεσία: Γεωργία Κανελλοπούλου
Κάστρο Αγίου Γεωργίου, Αργοστόλι, Κεφαλονιά

• Θέατρο
Η φάλαινα
Σκηνοθεσία: Αριάδνη Καβαλιέρου, Γιάννης Μπισμπικόπουλος
Προμαχώνας Αγίου Γεωργίου, Μεσαιωνική Πόλη Ρόδου

• Δράση για παιδιά και εφήβους
Ο εφιάλτης της Περσεφόνης #Τσερνόμπιλ
Ομάδα Ονειρόδραμα
Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας

• Χορός
Το δάκρυ
Ομάδα Στέρεο Νερό
Οθωμανικό Λουτρό, Κάστρο Χίου

***

Για περισσότερες πληροφορίες και προκρατήσεις:
www.digitalculture.gov.gr
και
www.nationalopera.gr

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -