Μια αλλιώτικη σταφιδόπιτα

Κείμενο και φωτογραφίες του σεφ Πέτρου Κοσμαδάκη

Το λευκό κρασί ποικιλίας βηλάνα έδεσε αρμονικά με το χαμηλής οξύτητας ελαιόλαδο, τον χυμό, ξύσμα και ανθούς πορτοκαλιάς!
Οι σταφίδες κομμένες στο χέρι, τα χοντροκοπανισμένα καρύδια και τα γλυκά μπαχαρικά (κανέλα και γαρίφαλο) έρχονται με τη σειρά τους να δώσουν στην πίτα μας, ένταση και διάρκεια σε γεύση και επίγευση!
Η επιφάνεια της πίτας ραντίστηκε (πριν από το ψήσιμό της) με ταχίνι, το οποίο διαλύθηκε σε κρύο νερό και πασπαλίστηκε με αρκετό σουσάμι.
Το αποτέλεσμα: μια τραγανή κρούστα της σταφιδόπιτας!

Ένα πλούσιο ενεργειακά και χορταστικό γλυκό, καλή πηγή διαιτητικών ινών, φτιαγμένο με υλικά υψηλής ποιότητας και μεγάλης θρεπτικής αξίας!