Τα εστιατόρια της Αθήνας ανοίγουν την κουζίνα τους σε πρόσφυγες σεφ. Έτσι από την Τρίτη 19 έως και την Κυριακή 24 Ιουνίου το μενού έξι εστιατορίων της Αθήνας και της Μυτιλήνης εμπλουτίζεται με πιάτα που έχουν εμπνευστεί και δημιουργήσει από κοινού οι σεφ των εστιατορίων σε συνεργασία με πρόσφυγες σεφ: Πρωτότυπες επιλογές, πιάτα από δύο σεφ… Πρόκειται για μία πρωτοβουλία γαστρονομίας και αλληλεγγύης με τον τίτλο: Refugee Food Festival Athens.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Τρίτη 19 Ιουνίου
– Κουζίνα Ερυθραίας από την Seinat Neftalem • στο Bluefish Athens, Μοναστηράκι (δείπνο). BlueFish Athens, Καλογριώνη 6, Αθήνα. Τηλέφωνο: 213-036.42.14
– Κουζίνα Ιράν από την Mahboubeh Tavakoli • στο Σεϋχέλλες, Κεραμεικός (δείπνο). Διεύθυνση: Κεραμεικού 49, Αθήνα 104 36. Τηλέφωνο: 211-183.47.89
Τετάρτη 20 Ιουνίου
– Κουζίνα Ιράκ από τον Adel Al Ahmad • στο Βασίλαινας Εστιατόριο, Ιλίσια (δείπνο). Διεύθυνση: Βρασίδα 13, Αθήνα 115 28, Τηλέφωνο: 210-721.05.01
– Κουζίνα Ερυθραίας από την Seinat Neftalem • στο Bluefish Athens, Μοναστηράκι (δείπνο). BlueFish Athens, Καλογριώνη 6, Αθήνα. Τηλέφωνο: 213-036.42.14
– Πολυπολιτισμική Κουζίνα από μέλη του καφέ-εστιατορίου NAN, στη Μυτιλήνη (γεύμα, δείπνο).
***
Πέμπτη 21 Ιουνίου
– Κουζίνα Συρίας από τον Barshank Haj Younes • στο “Άμα Λάχει” στης Νεφέλης, Εξάρχεια (dinner). Καλλιδρομίου 69, Αθήνα 106 83, τηλέφωνο 210-384.59.78
– Κουζίνα Ιράκ από τη Roaa Sabah • στο Mama Roux, Μοναστηράκι (γεύμα, δείπνο). Αιόλου 48, Αθήνα. Τηλέφωνο: 213-004.83.82
– Κουζίνα Ιράκ από τον Adel Al Ahmad • στο Βασίλαινας Εστιατόριο, Ιλίσια (δείπνο). Βρασίδα 13, Αθήνα 115 28, Τηλέφωνο: 210-721.05.01
***
Παρασκευή 22 Ιουνίου
– Κουζίνα Ιράκ από τη Roaa Sabah • στο Mama Roux, Μοναστηράκι (γεύμα, δείπνο). Αιόλου 48, Αθήνα. Τηλέφωνο: 213-004.83.82
– Κουζίνα Μαρόκου από τη Turia Besbas • στο Scala Vinoteca, Κολωνάκι (δείπνο), Σίνα 50, απέναντι από το Γαλλικό Ινστιτούτο. Τηλέφωνο: 210-361.00.41
Κυριακή 24 Ιουνίου
– Κουζίνα Μαρόκου από τη Turia Besbas •στο Scala Vinoteca, Κολωνάκι (δείπνο), Σίνα 50, απέναντι από το Γαλλικό Ινστιτούτο. Τηλέφωνο: 210-361.00.41
***
Το Φεστιβάλ Μαγειρική Προσφύγων είναι μια πρωτοβουλία της κοινωνίας των πολιτών που ξεκίνησε από την οργάνωση Food Sweet Food και διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
***
Βασικοί στόχοι
Αλλαγή των αντιλήψεων
Αλλάζουμε τις αντιλήψεις μας για τους πρόσφυγες γνωρίζοντας τους ίδιους, τα μαγειρικά τους ταλέντα και την κληρονομιά τους
Προώθηση της επαγγελματικής ένταξης
Οι πρόσφυγες σεφ έρχονται σε επαφή με αφοσιωμένους επαγγελματίες, εστιατόρια και εθελοντές
Συνύπαρξη
Συναντιόμαστε γύρω από ένα τραπέζι, έναν οικουμενικό τόπο
Ένα διεθνές γεγονός
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων που τιμάται στις 20 Ιουνίου, 14 πόλεις στον κόσμο ενώνουν δυνάμεις: Αθήνα, Μαδρίτη, Βρυξέλλες, Άμστερνταμ, Λυόν, Μασσαλία, Παρίσι, Μπορντό, Λιλ, Μπολόνια, Κέιπ Τάουν, Στρασβούργο, Νέα Υόρκη, Σαν Φρανσίσκο.
***
***