26.6 C
Athens
Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022
 

Ελένη Σπανοπούλου: Δικαιωθήκαμε γιατί ενωμένοι υπερασπιστήκαμε το Ταμείο μας στη δύσκολη ώρα

***

«Δικαιωθήκαμε γιατί ενωμένοι και με καθαρή συνείδηση υπερασπιστήκαμε το Ταμείο μας στη δύσκολη ώρα του PSI, την Αλήθεια και την Τιμή μας!».

Τον παραπάνω τίτλο έχει η ανακοίνωση που υπογράφουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης [ΕΔΟΕΑΠ] της περιόδου 2009 – 2013, με Πρόεδρο την Ελένη Σπανοπούλου.
Πρόκειται για την αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η οποία «επαναεπιβεβαίωσε τον αδιαπραγμάτευτο αυτοδιοίκητο και αυτοδιαχειριζόμενο χαρακτήρα του ΕΔΟΕΑΠ».

Τα μέλη του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ της περιόδου 2009 – 2013 την αφιέρωσαν «τη δικαίωση και νίκη στη Μνήμη του πρόωρα χαμένου αντιπροέδρου μας Παναγιώτη Νεστορίδη».

Αναμνηστική φωτογραφία μετά την αθωωτική απόφαση.

Τα μέλη του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ (2009-2013): Ελένη Σπανοπούλου [Πρόεδρος], Αργύρης Δεμερτζής [Γενικός γραμματέας], Δημήτρης Μυλωνάς [Ταμίας], Παναγιώτης Τσούτσιας, [Πρόεδρος ΤΥΠ] και Γιώργος Βλαβιανός, Ελένη Δελβινιώτη, Αγαθή Κυρίτση, Σίμος Καταϊφτσής, Μαρία Παπατόλια [Μέλη].

***

Ομόφωνη Δικαστική Δικαίωση της Διοίκησης Σπανοπούλου και του Αυτοδιοίκητου ΕΔΟΕΑΠ.
Πανηγυρική αθωωτική απόφαση– Κατέρρευσαν όλες οι κατηγορίες
Τρίτη 24 Μαΐου 2022: Κοινή δήλωση των 9 της Διοίκησης ΕΔΟΕΑΠ 2009 – 2013
***
«Δικαιωθήκαμε γιατί ενωμένοι και με καθαρή συνείδηση υπερασπιστήκαμε το Ταμείο μας στη δύσκολη ώρα του PSI, την Αλήθεια και την Τιμή μας!».
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κηρύσσοντάς μας αθώους απένειμε Δικαιοσύνη και έδωσε τέλος στις ενορχηστρωμένες και άδικες επιθέσεις και την απίστευτη ταλαιπωρία μας, από το 2012.
Η απόφαση, που επαναεπιβεβαίωσε τον αδιαπραγμάτευτο αυτοδιοίκητο και αυτοδιαχειριζόμενο χαρακτήρα του ΕΔΟΕΑΠ, ήταν ομόφωνη, ενώ προηγήθηκε αθωωτική πρόταση της εισαγγελικής έδρας.
Από το 2009 μέχρι το 2013, σε στιγμές τραγικές για την ελληνική κοινωνία και οικονομία, διοικήσαμε ενωμένοι το ΝΠΙΔ, ΕΔΟΕΑΠ, με βάση τα από τον Καταστατικό του Νόμο, ρητά καθορισμένα καθήκοντα μας. Γνώμονάς μας ήταν μόνο τα συμφέροντα του Ταμείου μας, των ασφαλισμένων, των εργαζομένων του και η συνείδησή μας!
Αρνηθήκαμε το 2012 να δεχθούμε το δια νόμου επιβληθέν κούρεμα των αποθεματικών του ΕΔΟΕΑΠ στην Τράπεζα της Ελλάδος. Αντισταθήκαμε δημόσια και σθεναρά και αναθέσαμε την υπεράσπιση του Ταμείου μας σε ομάδα διακεκριμένων νομικών για αγωγές, μηνύσεις και προσφυγές κατά παντός υπεύθυνου.
Από τότε υπέστημεν σωρεία εισαγγελικών παραγγελιών, οικονομικών ελέγχων από επιθεωρητές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ορκωτούς λογιστές, εσωτερικούς ελέγχους, προανακριτικές και ανακριτικές διαδικασίες. Όλα δυστυχώς εδράζονταν σε αβάσιμες και σαθρές καταγγελίες, που λειτούργησαν ως λάσπη στον ανεμιστήρα προκαλώντας εύλογες ανησυχίες στους αγωνιώντες για την Περίθαλψη και τη Σύνταξή τους ασφαλισμένους μας!
Για την υπεράσπιση του ΕΔΟΕΑΠ και της Τιμής μας σταθήκαμε ενωμένοι από τον Ιούνιο του 2012 και παραιτηθήκαμε όλοι μαζί τον Φεβρουάριο του 2013. Από τότε, ταλαιπωρηθήκαμε κι εμείς και οι οικογένειές μας απίστευτα, κυρίως, από εκείνους που εκλέχτηκαν στη συνέχεια στη θέση μας. Είχαμε ακράδαντη πεποίθηση για την αλήθεια και η δικαίωσή μας ήρθε με την αθωωτική απόφαση.
Οι συνδικαλιστές δημοσιογράφοι Πάνος Σόμπολος, Νίκος Καρούτζος, Γιάννης Αγγέλης κλήθηκαν και προσήλθαν ως μάρτυρες κατηγορητηρίου. Όπως αποδείχτηκε, η υποστήριξη μιας κατηγορίας, που δεν είχε έστω και την ελάχιστη επαφή με την αλήθεια, ήταν αδιέξοδη.
Απαντήσαμε σε όλες τις κατηγορίες, οι οποίες αφορούσαν στη νομική υποστήριξη του ΕΔΟΕΑΠ για το κούρεμα των ομολόγων του και την πολιτική του στα θέματα μισθών, προσλήψεων και περικοπών, οι οποίες και κατέπεσαν στο ακροατήριο, αφού αποδείχθηκε ότι είναι απολύτως νόμιμες και απολύτως αναγκαίες, για την συνέχιση της λειτουργίας του ΕΔΟΕΑΠ. Τέτοιες και όσες διαχρονικά καταβάλλονται από ιδρύσεως του Οργανισμού, αλλά και μέχρι σήμερα από όλες τις εκλεγμένες Διοικήσεις του ΕΔΟΕΑΠ.
Στη Διοίκηση που ασκήσαμε και στην εναγώνια προσπάθεια για την Υπεράσπιση του Ταμείου μας και των Αποθεματικών μας, ενάντια στο οδυνηρό, κοινωνικά άδικο και νομικά αμφιλεγόμενο κούρεμα του Κοινωνικού Ασφαλιστικού Κεφαλαίου με το PSI τον Μάρτιο του 2012 παραμερίσαμε τις μεταξύ μας πολιτικές ή προσωπικές διαφορές και σταθήκαμε όλα αυτά τα χρόνια ενωμένοι και όρθιοι ενώπιον της Δικαιοσύνης που μας δικαίωσε σήμερα.
Ευχαριστούμε τους συνηγόρους υπεράσπισής μας:
Τον καθηγητή Ποινικού Δικαίου κύριο Ηλία Αναγνωστόπουλο,
Τον κύριο Αλέξιο Παπασταύρου και την κυρία Δήμητρα Δαή, από το έγκριτο νομικό γραφείο «Ποταμίτης – Βεκρής»
Και τον καθηγητή Εργατικού Δικαίου κύριο Κώστα Παπαδημητρίου
Και το έγκριτο δικηγορικό γραφείο των κ. Πάνου Μπιτσαξή και Ευάγγελου Μπιτσαξή.
Ευχαριστούμε τους μάρτυρες υπεράσπισής μας: Τον διακεκριμένο νομικό, πρώην πρύτανη της Νομικής Σχολής και υπουργό Δικαιοσύνης, καθηγητή κύριο Μιχάλη Σταθόπουλο, τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου κύριο Κώστα Χρυσόγονο, τον συνάδελφο διακεκριμένο δημοσιογράφο και τ. Πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ Νίκο Κιάο, τον τ. Πρόεδρο της ΟΑΤΥΕ κύριο Νίκο Κήπο, τον πρώην πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων κύριο Cristian Zahn, όπως επίσης υψηλόβαθμα στελέχη του Οργανισμού, που φώτισαν την αλήθεια, με τις μαρτυρίες τους στη δίκη.
και φυσικά, τις Οικογένειές μας και όλους τους συνάδελφους και τους εργαζόμενους γιατρούς και διοικητικούς στον ΕΔΟΕΑΠ, που μας πίστεψαν και μας συμπαραστάθηκαν, όλα αυτά τα χρόνια.
Αφιερώνουμε τη σημερινή μας δικαίωση και νίκη στη Μνήμη του πρόωρα χαμένου αντιπροέδρου μας Παναγιώτη Νεστορίδη».

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
694ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -

Τελευταία άρθρα

Cat Is Art