Γλυκό «Δηλητήριο» και κρυφές ελπίδες από την Ομάδα theARTale για το Off-Off Athens Theater Festival 10

Του Παναγιώτη Μήλα

Ένας άντρας και μια γυναίκα συναντιούνται ύστερα από χρόνια. Έχουν ανάγκη να κλείσουν τις πληγές του παρελθόντος. Ένα μυστικό τους ενώνει και τους χωρίζει. Ο χρόνος και τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στο πέρασμα του άφησε τα σημάδια του στη σχέση τους.

***

Η Χρύσα Μουσιώνη με τον Γιώργο Βαγγελή μας κέρασαν «Δηλητήριο» στο πλαίσιο του Off-Off Athens Festival 10, στο Θέατρο Επί Κολωνώ.

Είδα τα δύο παιδιά στην πρώτη τους παράσταση. Εμφανώς είχαν τρακ. Καλό σημάδι αυτό. Προσπάθησαν να το ξεπεράσουν και άρχισαν να ξεδιπλώνουν το ψυχογράφημα με τον τίτλο «Δηλητήριο».

Το προσεγμένο κείμενο είχε λαβές για να πιαστούν και να το αναδείξουν. Έδειξαν ακόμη πως έχουν τα προσόντα και για να το απογειώσουν αλλά και για να απογειωθούν και οι ίδιοι. Οι συνεργάτες τους, της Ομάδας theARTale, είχαν δημιουργήσεις τις κατάλληλες συνθήκες. Η σκηνοθεσία από την Άννα Μαρία Λιναρδάτου, οι φωτισμοί από την Ιωάννα Αβδελοπούλου και τα σκηνικά/κοστούμια από την Ελένη Μπίκου εξασφάλισαν τα απαιτούμενα. Φαινόταν καθαρά πως θα πετύχουν τον στόχο τους.

 

Το “Δηλητήριο” με τη Χρύσα Μουσιώνη και τον Γιώργο Βαγγελή.

 

Όμως – για να κάνω παραλληλισμό με τα ποδοσφαιρικά δρώμενα – ο αγώνας και η προσπάθειά τους ήταν μόνο για ένα ημίχρονο. Δεύτερο ημίχρονο δεν υπήρχε κι έτσι δεν ήρθε το αναμενόμενο γκολ.

Πιστεύω πως αν η Θεατρική Ομάδα είχε επιλέξει κείμενο μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας όλα θα ήταν πολύ καλύτερα. Οι δυο ηθοποιοί θα μπορούσαν να μας χαρίσουν με άνεση τις αρετές τους και να μην τις στριμώξουν μόλις σε ένα 20λεπτο.
Η προσπάθεια όλης της ομάδας ήταν αξιέπαινη και αξιοπρόσεκτη. Ασφαλώς δεν μας κέρασαν «Δηλητήριο», έδειξαν όμως ότι έχουν τη δύναμη να πάνε πιο ψηλά και να μας οδηγήσουν σε δρόμους καλούς.

***

«Δηλητήριο»
με τη Χρύσα Μουσιώνη και τον Γιώργο Βαγγελή.

Συντελεστές:
Θεατρική Ομάδα theARTale
Σκηνοθεσία: Άννα Μαρία Λιναρδάτου
Φωτισμοί: Ιωάννα Αβδελοπούλου
Σκηνικά/Κοστούμια: Ελένη Μπίκου
Διάρκεια παράστασης: 35 λεπτά
Το έργο παίχτηκε την Πέμπτη 31 Μαΐου και την Παρασκευή 1 Ιουνίου στο Θέατρο Επί Κολωνώ, στο πλαίσιο του Off-Off Athens Festival 10.

[Η βασική φωτογραφία είναι αμέσως μετά την παράσταση της 31ης Μαΐου 2018, στα παρασκήνια του “Επί Κολωνώ”].

***

Το trailer της παράστασης: ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ

***