«Η Απαγωγή της Τασούλας», το έργο του Κωνσταντίνου Μάρκελλου, επιστρέφει στο Θέατρο Σταθμός για 10 μόνο παραστάσεις.
Πρόκειται για ένα σύγχρονο ποιητικό έργο, γραμμένο σε έμμετρο στίχο, στα πρότυπα των Τραγωδιών και των Μυθιστοριών της Κρητικής Αναγέννησης. Μια σύγχρονη, έμμετρη μυθιστορία για την εξιδανίκευση του Έρωτα, εμπνευσμένη από μια πραγματική Ιστορία Αγάπης στην Κρήτη του 1950.
Την πρωτότυπη μουσική της παράστασης, η οποία εκτελείται ζωντανά επί σκηνής, συνθέτει ο Νίκος Ξυδάκης.
***
«Ένας Ποιητής επιστρέφει, με τη λήξη του πολέμου, από την εκούσια αυτοεξορία του, στην πόλη όπου γεννήθηκε. Συλλαμβάνει την ιδέα να «συνθέσει» ένα Ποίημα-ύμνο στον αληθινό Έρωτα, σε μια προσπάθεια να χτίσει πάνω στα ερείπια που άφησε πίσω του ο πόλεμος μια νέα Μυθολογία: τη Μυθολογία του Έρωτα και της Ζωής.
»Ένα τυχαίο βλέμμα που αντάλλαξαν δύο νέοι κάποιο απόγευμα στον δρόμο, θα σταθεί αφορμή για εκείνον να τους χρίσει «ζωντανούς πρωταγωνιστές» της ιστορίας του. Θα τους εξωθήσει να συναντηθούν και πάλι, να ερωτευτούν και να δράσουν με ηρωισμό, πάθος και αυταπάρνηση, ώστε να ξεπεράσουν –με τη βοήθεια δύο έμπιστων φίλων– τα ανυπέρβλητα εμπόδια που θα συναντήσουν από τις οικογένειές τους μέχρι να ενωθούν. Η ιστορία τους –με την συμβολή του Ποιητή– θα ξεφύγει από τα στενά πλαίσια του ιδιωτικού, θα γίνει Μύθος στα στόματα και στη σκέψη των «κοινών θνητών». Θα καταφέρουν τα πρόσωπα να σταθούν ως το τέλος στο ύψος των επιλογών και των πράξεών τους, να φανούν αντάξια της λαϊκής προσδοκίας;».
- Διαβάστε επίσης:
«Η απαγωγή της Τασούλας». Όταν το αστυνομικό και δικαστικό ρεπορτάζ γίνονται ποίηση
Νίκος Ξυδάκης: «Η Απαγωγή της Τασούλας» απέκτησε τη φωνή της και γέννησε τη δική της μουσική
Ελένη Στεργίου – Κωνσταντίνος Μάρκελλος: Η γενιά μας είναι υποχρεωμένη να κάνει ένα άλμα
***
«Η απαγωγή της Τασούλας»
Κείμενο-Δραματουργία-Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μάρκελλος
Μουσική: Νίκος Ξυδάκης
Φιλολογικός Σύμβουλος: Γιώργος Μπλάνας
*
Παίζουν:
Δημήτρης Καπετανάκος, Ελένη Στεργίου, Ελένη Βλάχου, Νικολής Αβραμάκης, Κωνσταντίνος Μάρκελλος
Μουσικός επί σκηνής:
Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος
*
Σκηνικά-Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Σχεδιασμός Φωτισμών: Μελίνα Μάσχα
ΦωνητκήΔιδασκαλία: Νίκος Γαλενιάνος
Επιμέλεια Κίνησης: Λαμπρινή Γκόλια
Βοηθός Σκηνογράφου: Βίκυ Πάντζιου
Δημιουργία Trailer: Κώστας Στάμου & Χάρις Καρακουλίδου και Art Labor Productions
Τραγούδι Trailer: Χρυσούλα Κεχαγιόγλου
Φωτογραφίες: Στέφανος Σάμιος, Πάτροκλος Σκαφίδας
Photos graphic designer-Δημιουργία Αφίσας: Ειρήνη Ματθαίου
Κατασκευή Σκηνικών: Γαβριήλ Τσακλίδης
Παραγωγή: This Famous Tiny Circus theater group
Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού
***
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Παραστάσεις: από 30 Σεπτεμβρίου ως 29 Οκτωβρίου 2019
Μέρες & ώρες: Δευτέρα στις 19:15 & Τρίτη στις 21:00
Διάρκεια παράστασης: 120’
Τιμές Εισιτηρίων: 15 ευρώ (Ολόκληρο), 12 ευρώ (Φοιτητικό, ΑΜΕΑ), 10 ευρώ (Ανέργων, Ομαδικές Κρατήσεις)
***
Θέατρο Σταθμός
Βίκτωρος Ουγκώ 55
Στάση Μετρό Μεταξουργείο
Τηλέφωνο Κρατήσεων: 210- 52.30.267
Προπώληση