20.4 C
Athens
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

1956: Ο Έλβις Πρίσλεϊ εμβολιάζεται ζωντανά στο CBS Studio 50 κατά της πολιομυελίτιδας

Στις 28 Φεβρουαρίου 1956 ο Έλβις Πρίσλεϊ εμβολιάζεται ζωντανά στο CBS Studio 50, στην εκπομπή Ed Sullivan Show στο πλαίσιο της καμπάνιας για τον εμβολιασμό κατά της επιδημίας πολιομυελίτιδας.

Στα παρασκήνια στο CBS Studio 50, πριν από την εκπομπή του The Ed Sullivan Show, η Επίτροπος Υγείας της Νέας Υόρκης, Leona Baumgartner, κρατά το χέρι του Έλβις Πρίσλεϊ, καθώς ο Επίτροπος Harold Fuerst του κάνει το εμβόλιο κατά της πολιομυελίτιδας.

 

 

Η ιστορία δημοσιεύεται στον ιστότοπο του Τμήματος Αρχείων και Υπηρεσιών Πληροφοριών της Νέας Υόρκης (NEH). Με επιχορήγηση του NEH που χορηγήθηκε το 2017, το Δημοτικό Αρχείο της Νέας Υόρκης επεξεργάζεται αρχεία των επιτρόπων υγείας της πόλης από το 1929 έως το 1991. Παράλληλα, με επιχορήγηση στο Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι το 2010 υποστήριξε την ψηφιοποίηση των επιστολών και φωτογραφιών του Albert Sabin, γνωστού για την ανάπτυξη του εμβολίου από το στόμα της πολιομυελίτιδας που βοήθησε στην εξάλειψη της ασθένειας που παρέλυε ετησίως και σκότωνε χιλιάδες παιδιά και νεαρούς ενήλικες στις ΗΠΑ καθώς και πολλούς ανθρώπους παγκοσμίως. (Φωτογραφίες: NEH)

Τα εμβόλια έχουν αλλάξει την ιστορία των λοιμωδών νοσημάτων

Η εφαρμογή των εμβολίων συνέβαλε σε:
• εκρίζωση της ευλογιάς (1980)
• μείωση της νοσηρότητας κατά 92% και της θνησιμότητας κατά 99% από διφθερίτιδα, κοκίτη, τέτανο και παρωτίτιδα
• μείωση της νοσηρότητας και θνησιμότητας κατά 80% από ηπατίτιδα Α & Β, αιμόφιλο της γρίπης τύπου b (Hib) και ανεμευλογιά
• Μεγάλη μείωση περιπτώσεων διεισδυτικής λοίμωξης από πνευμονιόκοκκο και αριθμού θανάτων από διεισδυτική πνευμονιοκοκκική νόσο
• εξάλειψη μετάδοσης ιών πολιομυελίτιδας, ιλαράς και ερυθράς στις ΗΠΑ.

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -