37.7 C
Athens
Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

“1927” Art Space – Ένας νέος χώρος τέχνης μάς καλωσορίζει στην πόλη

 

Σε έναν υπέροχο art deco χώρο στην Κυψέλη, πολύ κοντά στη γεμάτη ζωντάνια πλατεία Αγίου Γεωργίου, οι ιδρυτές του Between the Seas: Mediterranean Performing Arts, Ακτίνα Σταθάκη και Jerome Simeon εγκαινιάζουν, το «1927», ένα νέο σημείο συνάντησης έρευνας και πολιτισμού και καλούν καλλιτέχνες και κοινό να μοιραστούν το όραμά τους μέσα από ένα πλούσιο και εξωστρεφές πρόγραμμα δράσεων.
Στόχος των ιδρυτών του είναι το «1927» να αποτελέσει έναν ανεξάρτητο χώρο διεθνών ανταλλαγών, συνεργασιών και εργαστηριακής δουλειάς, με έμφαση στη διαδικασία και όχι στο αποτέλεσμα και στη σύζευξη θεωρίας και καλλιτεχνικής πράξης. Ένας φιλόξενος χώρος για τις δράσεις του BTS αλλά και ανοιχτός σε εκδηλώσεις, εκθέσεις, αναγνώσεις, workshops, Site-specific art και γενικότερα μικρής κλίμακας παρουσιάσεις.

 

 

Οι κύριοι άξονες της λειτουργίας του «1927» είναι:
• Η εργαστηριακή δουλειά και έρευνα μέσα από τη συστηματική φιλοξενία και παρουσίαση work in progress projects
• Οι συγκεκριμένες θεματικές παραστάσεων/performances/ διαλέξεων
Και
• H σύζευξη έρευνας και καλλιτεχνικής πράξης και ο διεθνής χαρακτήρας μέσω φιλοξενίας ανερχόμενων καλλιτεχνών από όλο των κόσμο καθώς και μέσω της συνεργασίας τους με Έλληνες καλλιτέχνες και ερευνητές.

Άξονες λειτουργίας του «1927» – Αναλυτικά
Προσκλήσεις Συμμετοχών

Open Process
Ένας από τους κεντρικούς πυλώνες του προγραμματισμού του χώρου είναι η σειρά Open Process όπου καλλιτέχνες μπορούν να παρουσιάζουν δουλειά τους εν εξελίξει. Στόχος του προγράμματος είναι να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον ασφαλές όπου οι καλλιτέχνες μπορούν να πάρουν ρίσκα, να κάνουν λάθη, να δοκιμάσουν ιδέες απελευθερωμένοι από την πίεση του αποτελέσματος. Η διαδικασία αυτή μοιράζεται με το κοινό ώστε και ο καλλιτέχνης να ωφεληθεί από τη διάδραση στα αρχικά στάδια της δουλειάς του αλλά και το κοινό να κατανοήσει την διαδικασία της καλλιτεχνικής δημιουργίας, να γίνει συμμέτοχος στην εξέλιξη ενός έργου και να καλλιεργηθεί μια μακρόχρονη σχέση μεταξύ καλλιτέχνη και κοινού.
Καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται να συμπεριληφθούν στο Open Process μπορούν να υποβάλουν προτάσεις στο [email protected]

Borders, Borderlands and Crossings
Δεύτερος πυλώνας του προγραμματισμού είναι οι θεματικές ενότητες στις οποίες καλλιτέχνες, ακαδημαϊκοί, ερευνητές αλλά και επαγγελματίες πέραν των τεχνών και της έρευνας καλούνται να διαπραγματευθούν από διαφορετικές οπτικές γωνίες καίρια ερωτήματα της σύγχρονης κοινωνικής, πολιτικής και πολιτισμικής πραγματικότητας.
Για το 2020 η θεματική ενότητα είναι Borders, Borderlands and Crossings και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους στο [email protected] με καταληκτική ημερομηνία την 15 Δεκεμβρίου. Η φόρμα συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του 1927.

Πρώτες Δράσεις / Πρόγραμμα Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2019
Συνεχίζοντας το πολυπολιτισμικό έργο του Between the Seas, το «1927» θα αποτελέσει έναν ανεξάρτητο χώρο διεθνών ανταλλαγών και συνεργασιών, σε επίπεδο ανεξάρτητων καλλιτεχνών, φιλοξενώντας καλλιτέχνες, και ερευνητές από το εξωτερικό και ενθαρρύνοντας τις συνέργειες με τους καλλιτέχνες και το κοινό της Αθήνας. Έτσι για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

24 και 25 Σεπτεμβρίου 2019, ώρες: 4.30 μ.μ. – 7.30 μ.μ.
Σεμινάριο με θέμα τη δραματουργία και το Θέατρο Ντοκουμέντο από τον Jaume Miro (Ισπανία). Πληροφορίες-Εγγραφές: https://www.eventbrite.com/e/71419512685

26 Σεπτεμβρίου 2019, ώρες: 4.30 – 7.30
Σεμινάριο με θέμα τις στρατηγικές προώθησης παραστάσεων στο εξωτερικό από τηνJenny Vila (Ισπανία). Πληροφορίες-Εγγραφές: https://www.eventbrite.com/e/international-markets-tickets-71424160587

27 Σεπτεμβρίου, ώρα: 8.30 μ.μ.
Open Process από τους Jenny Vila, Ainade Cos, Jaume Miro (Ισπανία). Οι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν την έρευνά τους για το διεθνές project: «Antigones: η Αντιγόνη ιδωμένη μέσα από το πρίσμα σύγχρονων δικτατοριών στην Αργεντινή, Ισπανία και Ελλάδα».

19 Οκτωβρίου, ώρα: 8.30 μ.μ.
Οpen Process: Handan Özbilgin (Νέα Υόρκη): Παρουσίαση της εργαστηριακής της δουλειάς πάνω στο έργο της Μαρίας Ευσταθιάδη Πριβατόπια.

23 Οκτωβρίου, ώρα: 8.30 μ.μ.
Leyla Rabih (Γαλλία-Συρία): Open Process γύρω από τη σκηνοθετική και δραματουργική δουλειά της πάνω στις διαδρομές Σύριων προσφύγων στην Ευρώπη, πώς αυτές διαμορφώνουν εκ νέου ατομικές και συλλογικές ταυτότητες και πώς οι αφηγήσεις τους μπορούν να συντεθούν σε μια θεατρική δραματουργία.

 

 

1927
Art Space
Κυψέλης 35, 1ος όροφος
https://1927online.art.blog/
Τηλέφωνο: 2114140970
Περισσότερες πληροφορίες για τον Πολιτιστικό Οργανισμό Between the Seas: Mediterranean Performing Arts: http://betweentheseas.org/ και fb: https://www.facebook.com/BTSmedperformance/

 

 

Επικοινωνία με τον Τύπο για το «1927»
Μαριάννα Παπάκη, Νώντας Δουζίνας
Επικοινωνία-Υπηρεσίες Γραφείου Τύπου
E-mail: [email protected]
Facebook: ContAct

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -