Η 90χρονη Μάργκαρετ Κίναν έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έκανε το εμβόλιο κατά της Covid-19

Η Μάργκαρετ Κίναν, μια 90χρονη γιαγιά από τη Βρετανία, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έκανε το εμβόλιο κατά της Covid-19 εκτός του πλαισίου των δοκιμών, μετά την κλινική έγκρισή του. Ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόρις Τζόνσον ευχαρίστησε τους υγειονομικούς για την έναρξη των εμβολιασμών.

Η Κίναν έκανε το εμβόλιο στο τοπικό νοσοκομείο της στο Κόβεντρι της κεντρικής Αγγλίας το πρωί της Τρίτης 8 Δεκεμβρίου 2020 στις 08:31 (ώρα Ελλάδας), μία εβδομάδα πριν κλείσει τα 91.

Η Βρετανία άρχισε τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο κατά της Covid-19 που αναπτύχθηκε από τις Pfizer και BioNTech. Είναι η πρώτη δυτική χώρα που άρχισε να εμβολιάζει τον γενικό πληθυσμό της, κάτι που χαιρετίζεται ως αποφασιστικής σημασίας για να νικηθεί ο κορονοϊός.

***

«Αισθάνομαι τόσο προνομιούχα που είμαι ο πρώτος άνθρωπος που εμβολιάζεται κατά της Covid-19», δήλωσε η κυρία Μάργκαρετ Κίναν.

«Είναι το καλύτερο πρόωρο δώρο γενεθλίων που θα μπορούσα να ζητήσω, επειδή σημαίνει πως μπορώ επιτέλους να περάσω χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους μου το Νέο Έτος, αφού έμεινα μόνη μου το μεγαλύτερο μέρος αυτής της χρονιάς», πρόσθεσε.

 

Πηγή: ΑΠΕ