10.5 C
Athens
Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2025

Το Κέντρο Σπουδών Λαϊκού Θεάτρου στη Φλωρεντία συμμετέχει σε Ευρωπαϊκή Ακαδημία για Πρωτοποριακή Βιωματική Εκπαίδευση

Το Κέντρο Σπουδών Λαϊκού Θεάτρου στη Φλωρεντία.
συμμετέχει σε Ευρωπαϊκή Ακαδημία για Πρωτοποριακή Βιωματική Εκπαίδευση στo Πλαίσιo του Erasmus+

Το Κέντρο Σπουδών Λαϊκού Θεάτρου έχει την τιμή να ανακοινώσει τη συμμετοχή του σε μία από τις 27 Ακαδημίες που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που συγκεντρώνει 12 κορυφαίους οργανισμούς με συντονιστή τον eλληνικό ερευνητικό οργανισμό ACTIONSYNERGY μέσα στους οποίους είναι κάποια από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης. Πανεπιστήμια όπως UNIVERSITA DEGLI STUDI DI FIRENZE, το πανεπιστήμιο UC LEUVEN, UNIVERSITAT DE GIRONA και άλλοι εξειδικευμένοι οργανισμοί πάνω στην έρευνα για την εκπαίδευση εργάζονται με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων, βιωματικών μεθόδων διδασκαλίας για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Το Κέντρο Σπουδών Λαϊκού Θεάτρου συμμετέχει σ’ αυτό το consortium και είναι υπεύθυνο για δύο μεθόδους: το creativelearning για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση (creativitylearning.eu) και το CreativeSTEM για τη διδασκαλία των μαθημάτων STEM στην δευτεροβάθμιαεκπαίδευση (https://stemproject.eu/).

Στη συνάντηση στη Φλωρεντία που έγινε πριν από μερικές μέρες το ΚΕΝΤΡΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΛΑΪΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ είχε την ευκαιρία σε ένα πολυπληθές κοινό εκπαιδευτικών από πολλές ευρωπαϊκές χώρες να εισηγηθεί τις παραπάνω μεθόδους και να τις εμπλουτίσει με τη συνεργασία με τους άλλους εταίρους.

Ο σκηνοθέτης Νίκος Καμτσής και η εικαστικός Μίκα Πανάγου ανέπτυξαν τις μεθόδους που ενσωματώνουν το θέατρο και τις θεατρικές τεχνικές ως εργαλείο ενδυνάμωσης της μάθησης. Με έμφαση στη βιωματική εκπαίδευση, οι δράσεις της Ακαδημίας θα στοχεύσουν στη δημιουργία μαθημάτων που εμπνέουν τη δημιουργικότητα, ενισχύουν τη φαντασία και καλλιεργούν την ομαδικότητα και την κριτική σκέψη.

Η συμμετοχή αυτή σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για τη διάδοση της αξίας του θεάτρου ως εκπαιδευτικού εργαλείου σε ευρωπαϊκό επίπεδο και τη σύνδεση της τέχνης με την εκπαιδευτική κοινότητα. Το πρόγραμμα αναμένεται να διαρκέσει έως το 2026, περιλαμβάνοντας εργαστήρια, σεμινάρια, ανταλλαγές εμπειριών και τη δημιουργία ψηφιακών εργαλείων που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους εκπαιδευτικούς.

Σε συνέντευξη που έγινε στη Φλωρεντία, ο εκπρόσωπος του Κέντρου Σπουδών Λαϊκού Θεάτρου Νίκος Καμτσής δήλωσε:
«Η συμμετοχή μας σε αυτό το διεθνές πρόγραμμα αποτελεί μεγάλη τιμή αλλά και πρόκληση. Στόχος μας είναι να συμβάλουμε με τις γνώσεις και την εμπειρία μας στο χώρο του θεάτρου, προάγοντας τη βιωματική μάθηση ως μοχλό εξέλιξης της εκπαίδευσης και των παιδιών του μέλλοντος»

 

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -