27.8 C
Athens
Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Θεατρική ομάδα «2παραΚΑΤΙ»: Όποιος θέλει να ασχοληθεί με την υποκριτική, να μη φοβηθεί να κάνει το πρώτο βήμα

Της Ειρήνης Αϊβαλιώτου

Για έναν καλύτερο κόσμο πρέπει «ν’ αγαπιόμαστε πολύ», για να έρθει πάλι η άνοιξη «στις γειτονιές τού κόσμου» «και τότες τ’ αστέρια θα ‘ναι δικά μας, θα ‘ναι χαρούμενα και δυνατά», λέει ο Ρίτσος ελπίζοντας σ’ έναν καλύτερο κόσμο.

Σ’ έναν ομορφότερο και δικαιότερο κόσμο πιστεύει και η Θεατρική ομάδα «2παραΚΑΤΙ», που με την παράστασή της «Η Σαμάνθα και ο Μαξ στο βυθό της ασφάλτου» πλάθει μια ιστορία που εξελίσσεται γύρω από δύο νέους οι οποίοι δραπέτευσαν από την καθημερινότητά τους αναζητώντας έναν καλύτερο κόσμο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιπέτειας τα πικρά τους παιχνίδια τους φέρνουν αντιμέτωπους με διάφορα προσωπικά τραύματα που τους οδηγούν σε διάφορες αποκαλύψεις και εξομολογήσεις. Πρόκειται ένα παράθυρο στους προβληματισμούς τους για το παρελθόν, το παρόν ώστε να εξερευνήσουν το μέλλον.

«Αυτό που έχουμε να προτείνουμε σε όποιον θέλει να ασχοληθεί με την υποκριτική είναι να μη φοβηθεί να κάνει το πρώτο βήμα, να έχει αυτοπεποίθηση και μετά από μια απόρριψη, να έχει τη δύναμη να σηκωθεί στα πόδια του και να συνεχίσει να παλεύει», λένε τα μέλη της ομάδας στη συνέντευξη που παραχωρούν στο www.catisart.gr.

*Η Θεατρική ομάδα «2παραΚΑΤΙ» …αυτοσκηνοθετείται και παρουσιάζει την Τρίτη 13 και την Τετάρτη 14 Ιουνίου το έργο «Η Σαμάνθα και ο Μαξ στο βυθό της ασφάλτου» στην κεντρική σκηνή του θεάτρου Επί Κολωνώ, στο πλαίσιο του Off – Off Athens Theater Festival.

Πρωταγωνιστούν: Τζωρτζίνα Μπουλταδάκη και Θοδωρής Πινκερίδης.

Η Τζωρτζίνα Μπουλταδάκη.

Το όνομα της ομάδας σας «2παραΚΑΤΙ» πώς προέκυψε;

*Είναι παλιό αστείο μεταξύ μας από σχολική παράσταση.

Από πού ξεκίνησε η ιδέα της ομάδας;

*Από τα σχολικά μας χρόνια συμμετείχαμε σε παραστάσεις μαζί, οπότε η δημιουργία της ομάδας ήταν φυσικό επόμενο καθώς θέλαμε να συνεχίσουμε.

Τι είναι αυτό που σας ενώνει;

*Μεγαλώσαμε μαζί, μας δένει φιλία πολλών χρόνων καθώς και η κοινή μας αγάπη για τις τέχνες.

Γιατί επιλέξατε να συμμετάσχετε στο φεστιβάλ Off-Off Athens;

*Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να κάνουμε τα πρώτα μας βήματα στον χώρο του θεάτρου μέσα από ένα ασφαλές περιβάλλον όπως είναι αυτό του φεστιβάλ.

Ο Θοδωρής Πινκερίδης.

Η παράστασή σας τι πραγματεύεται;

*Η ιστορία εξελίσσεται γύρω από δύο νέους οι οποίοι δραπέτευσαν από την καθημερινότητά τους αναζητώντας έναν καλύτερο κόσμο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιπέτειας τα πικρά τους παιχνίδια τους φέρνουν αντιμέτωπους με διάφορα προσωπικά τραύματα που τους οδηγούν σε διάφορες αποκαλύψεις και εξομολογήσεις. Πρόκειται ένα παράθυρο στους προβληματισμούς τους για το παρελθόν, το παρόν ώστε να εξερευνήσουν το μέλλον.

Ποιοι είναι οι κύριοι λόγοι που θα προτείνατε στο κοινό, ώστε να παρακολουθήσει την παράστασή σας στο Φεστιβάλ;

*Έχοντας παρακολουθήσει τα τελευταία χρονιά πολλές παραστάσεις στο πλαίσιο του συγκεκριμένου φεστιβάλ, θεωρήσαμε ότι είναι μια μοναδική ευκαιρία να κάνουμε τα πρώτα βήματά μας στον χώρο του θέατρου.

Έχει επηρεάσει η εποχή την παράστασή σας;

*Αυτό είναι το εντυπωσιακό σκέλος αυτού του έργου πως, παρότι έχει γραφτεί το 2003, παραμένει διαχρονικό, πραγματεύοντας όλα τα κακώς κείμενα της σημερινής κοινωνίας.

Τι θα θέλατε να πείτε για τη συνεργασία σας με το θέατρο Επί Κολωνώ και τους ανθρώπους του;

*Πολύ καλοί άνθρωποι, άριστη συνεργασία, πρόθυμοι να μας βοηθήσουν σε ό,τι χρειαστούμε.

Τι συμβουλή θα δίνατε σε έναν καλλιτέχνη που ξεκινά τώρα το θέατρο;

*Και εμείς τώρα ξεκινάμε σιγά σιγά τα πρώτα μας βήματα στην υποκριτική και αυτό που έχουμε να προτείνουμε σε όποιον θέλει να ασχοληθεί με την υποκριτική είναι να μη φοβηθεί να κάνει το πρώτο βήμα, να έχει αυτοπεποίθηση και μετά από μια απόρριψη, να έχει τη δύναμη να σηκωθεί στα πόδια του και να συνεχίσει να παλεύει.

Θα θέλατε να δώσετε ένα μήνυμα στους θεατρόφιλους αναγνώστες του www.catisart.gr;

*Σας περιμένουμε όλους στην παράστασή μας στις 13 και 14 Ιουνίου!

Ποια θα είναι τα επόμενα καλλιτεχνικά σας βήματα;

*Πρέπει να επικεντρωθούμε στις σπουδές μας στην υποκριτική και ταυτόχρονα με την ομάδα μας να συμμετέχουμε σε φεστιβάλ έτσι ώστε να βρισκόμαστε συνεχώς σε εγρήγορση.

Σας ευχαριστώ πολύ!

*Κι εμείς σάς ευχαριστούμε.

«Η Σαμάνθα και ο Μαξ στο βυθό της ασφάλτου» στο 13ο Off Off από την ομάδα: «2παραΚΑΤΙ»

Έρχεται το Off – Off Athens Theater Festival του 2023 όπως πάντα ανατρεπτικό και σε νέα τροχιά

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -