«Βάκχες, το σώμα δίχως σώμα» από τη Ρηνιώ Κυριαζή στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων

Το νήμα του μύθου των Βακχών – πέντε ηθοποιοί, τέσσερις άξονες, τρεις γλώσσες, δύο φύλα και ένας τόπος αφηγούνται σε διδασκαλία της Ρηνιώς Κυριαζή.

Στο πλαίσιο του 4ου Εργαστηρίου Αρχαίου Δράματος και του 63ου Φεστιβάλ Φιλίππων η παράσταση «Βάκχες, το σώμα δίχως σώμα» σε σκηνοθεσία Ρηνιώς Κυριαζή, παρουσιάστηκε στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων.

 

 

 

Το νήμα του μύθου των Βακχών – πέντε ηθοποιοί, τέσσερις άξονες, τρεις γλώσσες, δύο φύλα, ένας τόπος αφηγούνται έναν θεό, δύο αγγέλους, τρεις γυναίκες, τέσσερα σημεία του ορίζοντα.
Τραγουδούν τον θεό μέσα στις αντιφάσεις. Διαγράφουν την πορεία του Πενθέα από το ανίερο στο ιερό, από την πλάνη στη γνώση, από την έπαρση στην οδύνη. Μιλούν για την Αγαύη που, από την έκσταση στην τρέλα, διεκδικώντας τη δύναμη της θηλυκής θεάς κατακρημνίζεται. Την άγρια φύση που πάλλεται.
Θρηνούν τον άνθρωπο που απομακρύνεται, το σώμα που αποσπάται. Τα απομεινάρια σώματος, το σώμα δίχως σώμα. Πενθούν για τα μικρά μικρά κομμάτια μας. Μια ακροβασία αποστάσεων, μια ανάγκη κυκλική, μια πάλη για το όλον.

 

Ταυτότητα παράστασης

 

Μετάφραση: Γιώργος Χειμωνάς
Σκηνοθεσία: Ρηνιώ Κυριαζή
Ερμηνεία: Julianna Bloodgood, Rafal Habel, Ειρήνη Κουμπαρούλη, Κώστας Σεβδαλής, Ρηνιώ Κυριαζή.
Βοηθός σκηνοθέτη: Αρετή Πολυμενίδη
Προσωπείο: Μάρθα Φωκά
Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Βασιλάκης

***

4ο Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος
«Βάκχες, το σώμα δίχως σώμα»
Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων
Η παράσταση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Αυγούστου στις 19.15 με είσοδο είναι ελεύθερη.

– Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.