21 C
Athens
Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

“Η Γάτα του Χοσελίτο Περδόν”, ένα βιβλίο για να μεγαλώνει τα παιδιά και να μικραίνει τους μεγάλους

Tο πρώτο παιδικό βιβλίο του Νίκου Παλαιολόγου αγγίζει ένα εξαιρετικά ευαίσθητο και ιδιαίτερο θέμα, αυτό των διαφορετικών οικογενειών, των οικογενειών που δεν ζούνε με τον συνήθη τρόπο την καθημερινότητά τους αλλά νιώθουν ελεύθεροι να εδραιώσουν τους δικούς τους όρους.

Η ιστορία της γάτας του Χοσελίτο Περδόν εξοικειώνει τα παιδιά με την πραγματικότητα μιας καθημερινότητας όπου η αγάπη μπορεί να βιωθεί παντού, χωρίς να προέρχεται αποκλειστικά από ένα μέρος, ένα σπίτι ή έναν άνθρωπο. Με την αγάπη αυτή που μοιράζεται χωρίς να γνωρίζει όρια, εθνικότητες, θρησκεία, φύλο.

Η πρωτοποριακή, χειροποίητη τυπογραφία και το μινιμαλιστικό σκίτσο του βιβλίου ξεχωρίζουν, ενώ το κείμενο ενσωματώνεται πλήρως στην ολοσέλιδη εικονογράφηση, κάνοντας την ανάγνωση μία ιδιαίτερη εμπειρία! Το εντυπωσιακό μέγεθος και η πολυτελής έκδοση θα συναρπάσουν μικρούς και μεγάλους αναγνώστες.

 

 

Η Γάτα του Χοσελίτο Περδόν των Κωστή Σωτηράκου, Νίκος Παλαιολόγου είναι ένα βιβλίο για να μεγαλώνει τα παιδιά και να μικραίνει τους μεγάλους.

Κωστής Σωτηράκος είναι ανεξάρτητος γραφίστας και εικονογράφος. Εργάζεται ως freelancer μεταξύ Αθήνας και Ζυρίχης. Εξειδικεύεται σε πολλούς τομείς της γραφιστικής, όπως σχεδιασμός οπτικής ταυτότητας, συσκευασίας, βιβλίου και εντύπου, αφίσας, γραφικά εκθέσεων, αλλά και με την εικονογράφηση και τις ψηφιακές εφαρμογές.
Έχει συνεργαστεί ως εκπαιδευτής γραφιστικής με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, σε προγράμματα για παιδιά και εφήβους. Έργα του έχουν βραβευθεί σε ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς design. www.kostissotirakos.com

*Από τότε που γεννήθηκε, ο Νίκος Παλαιολόγος είχε πάντα απέναντί του τις λέξεις. Αυτές έμαθε, αυτές δούλεψε. Υπήρξε συντάκτης σε εφημερίδες και περιοδικά και εν συνεχεία κειμενογράφος σε ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες. Πατέρας πολλών ιδεών που βγήκαν στην τηλεόραση, ακούστηκαν στο ραδιόφωνο, κολλήθηκαν στους δρόμους, τυπώθηκαν σε σελίδες.
Από το 2017, η μοναδική ιδέα που δεν χρειάστηκε brainstorming για να βγει ήταν η δημιουργία ενός design agency με στρατηγική σκέψη, τιμιότητα στην εκτέλεση και αναπάντεχη δημιουργικότητα. Η SAINT OF ATHENS μόλις είχε γεννηθεί. Αυτό το παιδί μεγαλώνει και για να κοιμάται ήσυχα τα βράδια αποφάσισε να γράψει ένα παραμύθι για την αγάπη που μοιράζεται χωρίς να νοιάζει από πού προέρχεται. Ένα αστικό παραμύθι για τη Γάτα του Χοσελίτο Περδόν.

 

 

«Η γάτα του Χοσελίτο Περδόν» μέσα από τα μάτια μιας ψυχολόγου

Η Key Books προσθέτει στον κατάλογό της ένα νέο παιδικό βιβλίο με πρωταγωνίστρια τη γάτα του Χοσελίτο Περδόν, μια γάτα που συστήνεται στα παιδιά με έναν τρόπο τρυφερό και απρόβλεπτο. Η ιστορία της γάτας του Χοσελίτο Περδόν θέλει να εξοικειώσει τα παιδιά με την ιδέα μιας αγάπης η οποία μπορεί να βιωθεί παντού, χωρίς να προέρχεται αποκλειστικά από ένα μέρος, ένα σπίτι ή έναν άνθρωπο. Μία αγάπη που μπορεί να βιωθεί χωρίς όρια και τις προϋποθέσεις που οι ενήλικες, συχνά, τοποθετούν στις ανθρώπινες σχέσεις.

Τι σημαίνει όμως για ένα παιδί να μπορεί να βιώσει την αγάπη χωρίς προϋποθέσεις;

Η ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια Νέλλη Φλωρεντίν λέει λίγα λόγια για την αγάπη αυτή μέσα από τη δική της ανάγνωση της ιστορίας:

«Διαβάζοντας το βιβλίο, αντιλαμβανόμαστε ότι η γάτα του Χοσελίτο Περδόν λαμβάνει φροντίδα και αγάπη χωρίς προϋποθέσεις από τον ιδιοκτήτη της, τον Χοσελίτο Περδόν, ενώ μοιράζει και η ίδια την αγάπη της σε δύο σπίτια, αυτό του ιδιοκτήτη της και σε ακόμη ένα σπίτι, αυτό του Κωστή. Η παραπάνω συνθήκη είναι κάτι που μπορούμε όλοι να βιώσουμε, παιδιά και ενήλικες, στην πραγματική ζωή, να νιώθουμε δηλαδή οικεία σε διαφορετικά σπίτια και διαφορετικές σχέσεις, να εξερευνούμε τον εαυτό μας και τη ζωή εντός κι εκτός του βασικού μας σπιτιού και να εκφράζουμε την αγάπη μας μέσα σε πολλά και διαφορετικά πλαίσια.

Μια τέτοια έκφραση είναι εξαιρετικά σημαντική για κάθε άνθρωπο και σε κάθε ηλικία. Κατά την παιδική ηλικία, ένας σημαντικός παράγοντας που θα βοηθήσει σε μια ουσιαστική και ομαλή μετάβαση είναι η άνευ όρων αποδοχή ενός παιδιού από την οικογένειά του, αποδοχή η οποία αποτελεί μία από τις βασικότερες ανθρώπινες ανάγκες και το εφοδιάζει με όλα τα κατάλληλα στοιχεία για να εξελιχθεί και να αναπτυχθεί σε έναν ολοκληρωμένο ενήλικα.

Για να καταφέρει ένα παιδί να εκφράσει την αγάπη, είναι σημαντικό να έχει βιώσει την ασφάλεια, τη σταθερότητα και τη ζεστασιά του δικού του σπιτιού μέσα από τη σπουδαία σχέση που αναπτύσσεται με το οικογενειακό περιβάλλον ώστε να μπορεί και μετέπειτα το ίδιο, σε κάθε ηλικιακή φάση της ζωής του, να αισθάνεται ότι μπορεί να μοιραστεί, να αγαπήσει και να αγαπηθεί, να νιώθει ότι μπορεί να είναι ο εαυτός του, να μπορεί να δώσει και να πάρει, και, τελικά, να γουργουρίζει από ασφάλεια όπως και η γάτα του Χοσελίτο Περδόν!».

***

 

 

Key Books

Κωστής Σωτηράκος, Νίκος Παλαιολόγος
Η γάτα του Χοσελίτο Περδόν
Τιμή: €13,90 – €12,51

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
708ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -