Cat Is Art

Πράσινο Τσάι Matcha – Ένας κρυμμένος θησαυρός

Αποστολή σε φίλο Εκτύπωση

 

Το Πράσινο Τσάι Matcha σε σκόνη είναι κατάλληλο για τη μαγειρική, τη ζαχαροπλαστική και για ζεστό ή κρύο ρόφημα.

Σαν τσάι. Προσθέστε 1/4 κουταλάκι του γλυκού (1 γρ.) σε 30 ml ζεστού νερού (που δεν έχει βράσει εντελώς για να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη για την υγεία) και ανακατέψτε καλά. Ταιριάζει πολύ με λίγες σταγόνες ή μια φέτα λεμονιού.
Σαν λάτε με ζεστό νερό αντί για καφέ.
Σε γάλα. Πειραματιστείτε με την προσθήκη γάλακτος αμυγδάλου ή άλλων ροφημάτων της αρεσκείας σας, όπως γάλα καρύδας.
Σε χυμούς
Σε smoothies το πρωί για φυσική τόνωση.
Σε φαγητά, σαλάτες, φρουτοσαλάτες, στο γιαούρτι, ακόμα και σε γλυκά
Σε συνταγές κέικ, μάφιν, ψωμιού, παγωτού για υπέροχο άρωμα και γεύση.
Ιδέα για συνταγή: Γάλα από καρπό, matcha και 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

***

Το Matcha μπορεί να ήταν ένα καλά κρυμμένο μυστικό στο ευρύ κοινό, όμως πλέον το μυστικό έχει αποκαλυφθεί. Το Matcha αποτελεί το πιο γρήγορα διαδεδομένο πράσινο τσάι σε σκόνη που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία θρεπτικών και αποτοξινωτικών ροφημάτων παγκοσμίως, αν και σε Κίνα και Ιαπωνία υπάρχει εδώ και 900 χρόνια μεταξύ των πολύτιμων σε θρεπτική αξία παραδοσιακών προϊόντων.

Το Matcha Πράσινο Τσάι της Clearspring καλλιεργείται επιδέξια από έμπειρους παραγωγούς στην περιοχή Uji του Κιότο, μια περιοχή φημισμένη για την παραγωγή του καλύτερου πράσινου τσαγιού στην Ιαπωνία. Για την παρασκευή του, επιλέγονται τα καλύτερα μικρά μπουμπούκια τσαγιού, ξεραίνονται και στη συνέχεια αλέθονται σε γουδί από γρανίτη. Έτσι, αποδίδεται μια πολύ λεπτή σκόνη τσαγιού με ζωντανό πράσινο χρώμα και ελαφρώς γλυκιά, πλούσια αλλά απαλή γεύση.

Το πράσινο τσάι Matcha είναι ένα υγιεινό φυσικό ρόφημα γνωστό σήμερα για τις αντιοξειδωτικές και αποτοξινωτικές του ιδιότητες.

 

 

Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού Matcha σε καθημερινή βάση μπορεί να αποφέρει τα εξής οφέλη:

  • Πολύ υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών. Σύμφωνα με μελέτες ένα ποτήρι μάτσα ισοδυναμεί με τουλάχιστον δέκα ποτήρια οποιουδήποτε άλλου πράσινου τσαγιού όσον αφορά τη διατροφική του αξία και την περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες.
  • Προσφέρει ηρεμία, αλλά και τόνωση χαρίζοντας ενέργεια.
  • Συμβάλλει στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών στο σώμα. Οι ελεύθερες ρίζες μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα των ιστών και το DNA, προκαλώντας πρόωρη γήρανση και αυξημένο κίνδυνο νόσου από καρκίνο.
  • Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε χλωροφύλλη που περιέχει το Matcha, το όμορφο βαθύ πράσινο χρώμα του, καθίσταται ένα αποτοξινωτικό ποτό/ ρόφημα/ συστατικό, που καθαρίζει το αίμα αποβάλλοντας τις ανεπιθύμητες τοξίνες του σώματος.
  • Λειτουργεί σαν μία υψηλής ποιότητας καθημερινή πολυβιταμίνη, με αφθονία μέταλλων – ιχνοστοιχείων, μια πολύ καλή πηγή βιταμίνης C, καθώς και σημαντικά μέταλλα όπως το σελήνιο, ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο.
  • Περιέχει υψηλή συγκέντρωση των αμινοξέων L-Theanine, μια μοναδική σειρά φυσικών αμινοξέων που βρίσκονται σχεδόν αποκλειστικά στο πράσινο τσάι, η οποία μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση και τη συγκέντρωση, ενώ μειώνει το άγχος και το στρες, προσφέροντας μια απόλυτα ισορροπημένη κατάσταση χαλαρής εγρήγορσης.
  • Αποτελεί ένα υγιές υποκατάστατο του καφέ, καθώς η σκόνη Matcha περιέχει πολύ λιγότερη αναλογία καφεΐνης από τον καφέ, παρέχει μια σταθερή απελευθέρωση ενέργειας μεγάλης διάρκειας χωρίς το απότομο ανέβασμα των επίπεδων της κορτιζόλης (όπως ενεργεί ο καφές) και δεν επιβαρύνει τους επινεφρίδιους αδένες.
  • Βοηθά στη σταθερή διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, κάτι που μπορεί να περιορίσει την πιθανότητα για παθήσεις, όπως ο διαβήτης.
  • Μελέτες έχουν δείξει ότι το πράσινο τσάι μειώνει τη χοληστερόλη και τον κίνδυνο ηπατικής νόσου. Επίσης, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και να βοηθήσει στην πρόληψη πολλών μορφών καρκίνου.

Εκτύπωση
eirini aivaliwtouΠράσινο Τσάι Matcha – Ένας κρυμμένος θησαυρός

Related Posts