16 C
Athens
Δευτέρα 24 Μαρτίου 2025

Παπαρδέλες με αρμυρίκια και κατίκι Δομοκού

Νόστιμο πιάτο εν συντομία. Μια συνταγή εύκολη, γρήγορη και καλοκαιρινή. Χρειάζεστε ελάχιστα αλλά γνήσια υλικά. Τη δοκίμασα και με γοήτευσε η γεύση, η επίγευση και η απλότητα. Ταιριάζει με κρασί ροζέ ή λευκό, απαραιτήτως δροσερό,  όμως και μια παγωμένη μπίρα δεν χαλάει καθόλου το πιάτο.

Προμήθειες:

Παπαρδέλες βιολογικές ζυμωμένες με αβγά, αρμυρίκια, ελαιόλαδο, δύο σκελίδες σκόρδο, βιολογικός πελτές ντομάτας, πιπέρι κόκκινο, πιπέρι μαύρο, κρόκος Κοζάνης, κατίκι Δομοκού.

  * Πλένουμε και καθαρίζουμε τις άκρες από τα αρμυρίκια. Τα τοποθετούμε σ’ ένα φαρδύ τηγάνι και καλύπτουμε με νερό. Ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας κι αφήνουμε να μαραθούν μέχρι να ρουφήξουν το νερό. Κατόπιν ρίχνουμε παρθένο ελαιόλαδο και λεπτοκομμένο το σκόρδο. Σοτάρουμε μέχρι το σκόρδο ν’ αρχίσει να ξανθαίνει. Προσθέτουμε πελτέ ντομάτας, κόκκινο πιπέρι, λίγες ίνες κρόκου Κοζάνης και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Εν τω μεταξύ βράζουμε τις παπαρδέλες. Αμέσως μετά τις ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα και τα αρμυρίκια και αναμειγνύουμε ελαφρά. Αφήνουμε μερικά δευτερόλεπτα να ανασάνει και σερβίρουμε ζεστό. Πάνω σε κάθε πιάτο προσθέτουμε μια γενναία κουταλιά κατίκι Δομοκού και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Παίρνουμε το φαγητό, το κρασί μας ή την μπίρα μας, καθόμαστε βραδάκι στη βεράντα, κοιτάμε τ’ άστρα και απολαμβάνουμε. Καλή μας όρεξη. 

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία άρθρα

- Advertisement -