13.5 C
Athens
Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022
 

Παγκόσμιο κίνημα κατά του αυταρχισμού των ελίτ του καπιταλισμού τα πάρτι στις πλατείες

Γράφει η δημοσιογράφος Μαρίνα Βήχου

Σε παγκόσμιο κίνημα εξελίσσονται τα πάρτι των νέων στις πλατείες με πληροφορίες που έρχονται ήδη από τα μέσα Μαρτίου με πάρτι νέων σε όλο τον κόσμο κατά των περιοριστικών μέτρων εγκλεισμού των νέων με το πρόσχημα του κορονοϊού.

Πρόσφατα οι αμερικανικές αρχές έχουν πάθει μεγάλο πονοκέφαλο με τα ανοιχτά πάρτι, τα επονομαζόμενα “πάρτι κορονοϊού”, που οργανώνονται μέσω Διαδικτύου σε ανοιχτούς χώρους, πάρκα και παραλίες τις βραδινές ώρες με συνοδεία ποτού. Πρόκειται απ’ ό,τι φαίνεται για ένα παγκόσμιο κίνημα στα σπάργανα, που στόχο έχει να αντιδράσει στα αυταρχικά μέτρα κατά της ελεύθερης μετακίνησης των ανθρώπων με το πρόσχημα του κορονοϊού, που έχουν λάβει οι κυβερνήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Είναι η νεολαιίστικη μέθοδος αντίστασης σε μια παγκόσμια Δικτατορία που οικοδομείται και γι’ αυτό θα έχει και συνέχεια και κλιμάκωση. Παράλληλα οι νέοι που ενημερώνονται πολύ περισσότερο από τα εναλλακτικά μέσα απ’ ό,τι από τα κυρίαρχα ΜΜΕ γνωρίζουν πολύ καλά για τις ενστάσεις της ίδιας της επιστημονικής κοινότητας για το κατά πόσο αυτό που συμβαίνει είναι “πανδημία” και όχι μια καλοστημένη -με την ευκαιρία ενός ιού- σκευωρία του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος για να ποδηγετήσει τους λαούς με ασφυκτικά οικονομικά μέτρα, που θα μας γυρίσουν σε εργασιακό Μεσαίωνα και με αυταρχική διακυβέρνηση, λογοκρισία και αστυνόμευση, που μπροστά της το κινέζικο μοντέλο θα μοιάζει “αγγελικό”. Ένας επιπλέον λόγος είναι τα περίφημα “Πρωτόκολλα”, βάσει των οποίων οι κυβερνήσεις δρομολογούν να ελέγχουν τις μετακινήσεις των πολιτών τους εντός και εκτός επικράτειας.

Σύμφωνα με όσα μέχρι τώρα διαρρέουν στον Τύπο, αυτές οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται με τα “διαβατήρια ανοσίας”, δηλαδή με πιστοποιητικά που θα δίνονται μετά τη διενέργεια τεστ αντισωμάτων, βάσει των οποίων “θα αποδεικνύεται” ότι κάποιος έχει νοσήσει και έχει αναπτύξει αντισώματα, κάτι που δεν θα επιτρέπεται σε κάποιον που δεν έχει νοσήσει… Τεστ για τα οποία διατυπώνονται έντονες επιφυλάξεις από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα τόσο για την αξιοπιστία τους, όσο και για τη διάρκεια ανοσίας που παρέχουν.

Όσο τέτοιες ειδήσεις κυκλοφορούν παγκοσμίως, η νεολαία αισθάνεται παγιδευμένη -και σωστά- και θα αντιδρά. Εξάλλου σε όλους τους τόνους όλοι οι επιστήμονες την έχουν διαβεβαιώσει ότι οι νέοι και να νοσήσουν θα το περάσουν ασυμπτωματικά ή στο πόδι. Αυτό το κίνημα, κατά τη γνώμη μου, ήρθε για να μείνει και δεν θα μπορέσουν εύκολα να το ποδηγετήσουν οι ελίτ του παγκόσμιου καπιταλισμού. Αυτό που επιχειρούν να κάνουν είναι να το στρέψουν κατά των ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων και να δημιουργηθεί ένας νέος ηλιακός ρατσισμός. Γι’ αυτό ας είμαστε όλοι έτοιμοι, ο καθένας με το μυαλό που διαθέτει, να κρίνει τι συμβαίνει και ποιος πραγματικά σήμερα αντιστέκεται στον “νέο θαυμαστό κόσμο” που του ετοιμάζουν… Εμείς καλά περάσαμε!!!

  • Εικόνα: “A Party”, Gwyneth Johnstone

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
693ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -

Τελευταία άρθρα

Cat Is Art