Συγκροτήθηκε σε σώμα το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών

Την Τετάρτη (03/02/2021) συγκροτήθηκε σε σώμα το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Πρόεδρος αναλαμβάνει ο Πασχάλης Τσαρούχας και αντιπρόεδρος η Ντίνα Αβαγιαννού.

Ο σκοπός του είναι η διερεύνηση και διευθέτηση ζητημάτων μόνο των μελών του Σωματείου, επί τη βάσει της αντισυναδελφικής/αντισωματειακής (αντικαταστατικής) ή όχι δράσης ή συμπεριφοράς.

Δεν είναι και δεν υποκαθιστά τη δικαστική ή άλλη επίσημη αρχή, καθώς εξ ορισμού και αυτονόητα ερευνά πειθαρχικά παραπτώματα και όχι ποινικά ή όποιου άλλου είδους αδικήματα.

Συντελεί έτσι, αποφασιστικά, στη διαμόρφωση και την εμπέδωση συναδελφικής συνείδησης στα μέλη του Σωματείου.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

“Συγκροτήθηκε σήμερα, Τετάρτη 3/2/2021, σε σώμα το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου μας με την εξής σύνθεση:

Πρόεδρος: Πασχάλης Τσαρούχας
Αντιπρόεδρος: Ντίνα Αβαγιαννού
Γραμματέας: Μαρία Μοσχούρη
Οργανωτικός Γραμματέας: Τρύφωνας Ζάχαρης
Αντεπιστέλλον μέλος του ΔΣ του ΣΕΗ: Γιάννης Παναγόπουλος
Μέλη: Λίλα Καφαντάρη, Ειρήνη Λιγάτου

Ενημερώνουμε όλους πως το Πειθαρχικό Συμβούλιο είναι ένα καταστατικά προβλεπόμενο ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟ όργανο, που αποκλειστικό στόχο έχει τη διερεύνηση και διευθέτηση ζητημάτων μόνο των μελών του Σωματείου, επί τη βάσει της αντισυναδελφικής/αντισωματειακής (αντικαταστατικής) ή όχι δράσης ή συμπεριφοράς.

Δεν είναι και δεν υποκαθιστά τη δικαστική ή άλλη επίσημη αρχή, καθώς εξ ορισμού και αυτονόητα ερευνά πειθαρχικά παραπτώματα και όχι ποινικά ή όποιου άλλου είδους αδικήματα. Συντελεί έτσι, αποφασιστικά, στη διαμόρφωση και την εμπέδωση συναδελφικής συνείδησης στα μέλη του Σωματείου.

Διέπεται και λειτουργεί βάσει αυστηρών κανόνων που προβλέπονται στον Εσωτερικό Κανονισμό του, που διασφαλίζουν την ψύχραιμη, μεθοδική, αντικειμενική και βάσει συγκεκριμένων προθεσμιών διερεύνηση των ζητημάτων, που δίνουν και στα δύο μέρη τον χώρο και χρόνο να ακουστούν.

Αυτά τα χαρακτηριστικά οφείλουμε όλοι μαζί και κάθε ένας ενδιαφερόμενος (για οποιοδήποτε λόγο) να τα σεβαστούμε και να αφήσουμε τα μέλη του Πειθαρχικού να λειτουργήσουν απρόσκοπτα και χωρίς περιττές πιέσεις.

Παράλληλα, όπως όλο αυτό το διάστημα, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΗ συνεχίζει κανονικότατα τη λειτουργία του για την πολύπλευρη προστασία των ηθοποιών για την αντιμετώπιση του τεράστιου όγκου των ζητημάτων τους (εργασιακά, εκπαιδευτικά κ.λπ.) και τις τυχόν δικαιωματικές διαφορές τους με ΜΗ μέλη του Σωματείου (εργοδότες, σκηνοθέτες, παραγωγοί κ.λπ.), ενώ άμεσα – όπως άλλωστε είχαμε ανακοινώσει – θα δημοσιευθεί ο ακριβής τρόπος λειτουργίας και το πλαίσιο της ομάδας εργασίας νομικής και ψυχολογικής στήριξης για ζητήματα βίας και προσβολής της αξιοπρέπειας.

Τέλος, δηλώνουμε πως όλα τα όργανα του ΣΕΗ λειτουργούν προς όφελος και λογοδοτούν αποκλειστικά στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου”.

  • Εικόνα: Théâtre du Gymnase, Paris. Adolf Menzel. 1856.