Η «Ορέστεια» από το Sardegna Teatro έρχεται στη Φρυνίχου

Με μια νέα παραγωγή της «Ορέστειας» (Orestea), που φέρει την υπογραφή και την πολύ ενδιαφέρουσα ματιά ενός επίσης ταλαντούχου σκηνοθέτη – συγγραφέα και σταθερού συνεργάτη του Sardegna Teatro, του Valentino Mannias, ανοίγει την πρώτη μετα-covid χειμερινή σεζόν.
Μετά τον εξαιρετικό «Macbettu» (μια «σαρδηνιακή» εκδοχή του «Μάκμπεθ» του Σαίξπηρ από τον Alessandro Serra) το Sardegna Teatro (Κρατικό Θέατρο της Σαρδηνίας) επανέρχεται στο Θέατρο Τέχνης με αρχαίο ελληνικό κείμενο.
Θυμίζουμε ότι το «Macbettu» παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο πλαίσιο του «ItalianFocus» που διοργάνωσε το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν τον Οκτώβριο 2019 προσκαλώντας στην Ελλάδα, θέατρα της Κάτω Ιταλίας.

***

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρόβες για αυτή τη νέα εκδοχή της Ορέστειας για έξι ερμηνευτές, ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2020 στο πλαίσιο των residencies που διοργανώνει στην Μονεμβασιά η Between the Seas.
Η παράσταση έκανε μόλις πρεμιέρα στη Σαρδηνία την 1η Σεπτεμβρίου 2021 και έρχεται στην Αθήνα σε συνεργασία του Θεάτρου Τέχνης με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο και την Ιταλική Πρεσβεία (Project Tempo Forte).
Η γέννηση της δημοκρατίας, η σχέση του ιδιωτικού με το δημόσιο, η σχέση ανδρών- γυναικών, η επίγεια και η «άλλη ζωή», είναι κάποια από τα ζητήματα στα οποία εστιάζει η νέα πρόταση του Sardegna Teatro.
Αυτή η πρόταση θα παρουσιαστεί με ελληνικούς υπέρτιτλους για τρεις μοναδικές παραστάσεις στη σκηνή της Φρυνίχου 14 του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν την Τετάρτη 6, την Πέμπτη 7 και την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 9 μ.μ.

***

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

«Ορέστεια»
Του Αισχύλου
Σύλληψη, σκηνοθεσία και δραματουργία: Valentino Mannias
Βοηθός σκηνοθέτη: Ida Treggiari
Πρωτότυπη μουσική και σχεδιασμός ήχου: Luca Spanu
Συνεργασία στη δραματουργία: Emilia Agnesa
Με τους: Maria Grazia Sughi, Lea Gramsdorff, Fabiano Fantini, Guiseppe Palasciano, Marina Occhionero, Valentino Mannias.
Σκηνογράφος: Tiziano Fario
Light designer: Loic François Hamelin
Μηχανικόςήχου: Alessandro Pulloni
Κοστούμια: Serena Trevisi Marceddu
Συμπαραγωγή: Sardegna Teatro- CSS Teatro Stabile di Innovazione del Friuli Venezia Giulia
*
Με την υποστήριξη των: Ιταλική Πρεσβεία της Αθήνας Project Tempo Forte, Ίδρυμα της Σαρδηνίας, Between the Seas (Αθήνα/Νέα Υόρκη)
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους Maurizio Schmidt, «Sotziu Tenore Nugoresu», Emanuele Garau
Διάρκεια: περίπου 100’

Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.sardegnateatro.it/spettacolo/orestea

***

Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν
Φρυνίχου 14, Πλάκα
Μετρό σταθμός «Ακρόπολη»
«Orestea»
Από το Sardegna Teatro
Τετάρτη 6, Πέμπτη 7 και Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021
Ώρα 9 μ.μ.

***
Προπώληση

ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ ΜΕ ΕΝΑ «ΚΛΙΚ»

***

Το Θέατρο Τέχνης θα λειτουργήσει ως covid free χώρος, υποδεχόμενος αποκλειστικά θεατές με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.