10.4 C
Athens
Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2025

«Νούρα, ένα πένθιμο μπλουζ» από τη Βάσια Αργέντη έρχεται σπίτι μας με live streaming

Ένα έργο που απέσπασε 4 βραβεία από την Ακαδημία Θεατρικών Βραβείων Τέχνης, το «Νούρα, ένα πένθιμο μπλουζ» από τη Βάσια Αργέντη, έρχεται σπίτι μας με live streaming.

***

Η ηθική τελειότητα μοιάζει να είναι ο οδηγός στη ζωή του ενός ήρωα (Αλέξανδρος), αλλά δυστυχώς η ζωή πολλές φορές μας γεμίζει ψευδαισθήσεις προερχόμενες από το συλλογικό ασυνείδητο που δεν μπορούμε να τις διαχειριστούμε, και σε έναν τέτοιο σκόπελο σκοντάφτει ο Αλέξανδρος. Παράλληλα, οι κεντρικές ηρωίδες μας (Μητέρα της Νούρα και η Νούρα) αποζητούν, όχι το δυτικό όνειρο όπως κάνουν οι μετανάστες, αλλά μία ανθρώπινη ζωή. Μια ζωή δίχως διώξεις, εγκλήματα και πολέμους. Όπως λέει, η Νούρα μας: «μαμά στις χούφτες μου έχω φυλάξει λίγο ήλιο».
Αυτόν τον ήλιο αποζητούν. Στο έργο αυτό μάς παρουσιάζεται μία διπλή Οδύσσεια:
Του δυτικού ανθρώπου που τα έχει «όλα» και στέκεται θύμα αυτής της ιδανικής συνθήκης και των προσφύγων που, η ζωή τους μοιάζει το απόβλητο ενός συστήματος που δεν δείχνει στάλα συμπόνιας.

***

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

«Νούρα, ένα πένθιμο μπλουζ»

Kείμενο / Σκηνοθεσία: Βάσια Αργέντη
Πρωτότυπη μουσική: Ανδρέας Καρανίκας

Παίζουν: Μαριάννα Τουμασάτου, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Γιάννης Χαντέλης, Θεώνη Φύτρου, Δανάη Αλυσανδράτου.
Στο πιάνο liveο Ανδρέας Καρανίκας

Σκηνικά: Art In Art
Σκηνική Επιμέλεια: Βάσια Αργέντη
Σχεδιασμός φωτισμών: Μανώλης Μπράτσης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Νίκη Καρνάτσου
Φωτογραφία: Άμπερ Ντόκου
Camera μαγνητοσκόπησης και μοντάζ: Νίκος Συμεωνίδης
Παραγωγή : Art In Art
Υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων-προβολή: Μαργαρίτα Δρούτσα
email: [email protected]

***

Ημέρες και Ώρα Streaming

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2021
Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2021
Οn Demand για 48 ώρες
Εισιτήριο: 8 ευρώ.

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΑΣ ΜΕ ΕΝΑ «ΚΛΙΚ»

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -