Με χταπόδι, ταραμοσαλάτα και ελιές, καθώς και ξεροτήγανα, παστέλι, Μεθυσμένα Αμοργιανά, τυριά Αμοργιάνα και ψημένη ρακή η Ειρήνη Γιαννακοπούλου κέρδισε τη μάχη της γεύσης στη Μόσχα.
Ατύπως έγινε Πρέσβειρα της Γεύσης, ελληνικής, κυκλαδίτικης και αμοργιανής στην πρωτεύουσα της Ρωσίας.
Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021, έγινε προβολή της Αμοργού και της γαστρονομίας της, μέσω της παρουσίασης του βιβλίου της Ειρήνης Γιαννακοπούλου «My Amorgos», στο γνωστό κέντρο κρασιού στη Μόσχα «Vinissimo».
Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν ο διευθυντής του ΕΟΤ στην Μόσχα κ. Πολύκαρπος Ευσταθίου, με τους συνεργάτες του και δημοσιογράφους, ο διευθυντής της Ελληνικής Πρεσβείας στη Μόσχα κ. Χρήστος Φαρμάκης με την σύζυγο του και συνεργάτες του, εκπρόσωπος του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού, καθώς και τουριστικοί πράκτορες.
Την ομάδα της Αμοργού στην Μόσχα, αποτελούσε η Ειρήνη Γιαννακοπούλου από το «Aegialis Hotel & Spa» και οι κυρίες Νίκη ΓαΒαλά και Μαρία Δεναξά, από το «Lakki Village Family Beach Hotel».
Τη διοργάνωση και την επιμέλεια της βραδιάς είχε ο κ. Stepan Obraztsov από την SKTS Productions, ο οποίος έχει ήδη ετοιμάσει δυο ντοκιμαντέρ με θέμα την Αμοργό για την Ρωσική τηλεόραση.