Ο Μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ τελικά νικήθηκε από τον κορονοϊό…

Έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό ο Μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ, ο οποίος είχε διαγνωστεί θετικός στον ιό στις αρχές Δεκεμβρίου.
Ο 61χρονος Μητροπολίτης είχε μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη, στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως, ενώ στις 20 Δεκεμβρίου 2020 είχε κριθεί αναγκαία η διασωλήνωσή του από τους θεράποντες ιατρούς του.

***

Στις αρχές Δεκεμβρίου σε ομιλία του έλεγε μεταξύ των άλλων:
«Προβληματίζομαι με τα όσα συμβαίνουν στον τόπο μας.
»Προβληματίζομαι με την τρομοκρατία και τον φόβο που ασκείται στον ελεύθερο στη σκέψη και αδούλωτο στην καρδιά Έλληνα Ορθόδοξο.
»Προβληματίζομαι, όταν βλέπω τα αστυνομικά όργανα να περιφρουρούν τον υπερμεγέθη Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα, μην τυχόν και πλησιάσει κανείς κατά την ημέρα της εορτής του Πρωτοκλήτου Αποστόλου, που τόσο ευλαβικά τιμάται στην πρωτεύουσα της Πελοποννήσου».

***

Ο Μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ (κατά κόσμον Ιωάννης Παπακώστας) γεννήθηκε το 1959 στο Αγναντερό Καρδίτσας και φοίτησε στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών, στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική όπου αποφοίτησε το 1983. Στη συνέχεια φοίτησε στη Θεολογική Σχολή της Αθήνας και έλαβε το πτυχίο του το 1987.