Ο τενόρος Αντώνης Κορωναίος προκειμένου να παντρευτεί την αγαπημένη του Χριστίνα αποφασίζει να υποστηρίξει έναν αριστοκράτη ψηφοθήρα υποψήφιο βουλευτή στις εκλογές που θα γίνουν στην Κέρκυρα, το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017.
Φυσικά στην Κέρκυρα του 1857, τότε που μια ομάδα εξαθλιωμένων χωρικών, πήρε το δρόμο για τις αγροτικές εργασίες.
Ανάμεσά τους είναι και ο Γιώργης, νεαρός και φτωχός αγρότης. Ερωτευμένος με τη Χριστίνα, κόρη του γέρο-Γιάγκου, προύχοντα του χωριού που φιλοδοξεί να καταλάβει τη θέση του προεστού. Η Χριστίνα δεν τολμά να μιλήσει στον πατέρα της, αφού γνωρίζει εκ των προτέρων τις αντιρρήσεις του εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης του Γιώργη. Όταν τελικά το επιχειρεί εισπράττει την οργή του Γιάγκου. Τη στιγμή εκείνη έρχεται η είδηση ότι ένας αριστοκράτης υποψήφιος βουλευτής θα επισκεφθεί το χωριό.
Πρόκειται για τον υποψήφιο βουλευτή, τον «κυρ-Πολυλογά», ο οποίος είναι ένας υπερόπτης και ψηφοθήρας με ελάχιστους ηθικούς ενδοιασμούς προκειμένου να εξασφαλίσει την εκλογή του. Ο Γιώργης υπόσχεται στον αριστοκράτη πολλές ψήφους, αν αυτός μεθοδεύσει τον γάμο του με τη Χριστίνα και ο «Υποψήφιος» συμφωνεί. Ο Γιώργης ανακοινώνει στη Χριστίνα το σχέδιό του. Εμφανίζεται, όμως, ένας διεφθαρμένος αστυνομικός κλητήρας, ο οποίος επιδεικνύει στον Γιώργη πλαστό ένταλμα σύλληψης για χρέη ζητώντας του παράνομη χρηματική αμοιβή για να μην το εκτελέσει.
Τη στιγμή εκείνη ο πολιτευτής, κολακεύοντας τον προεστό του χωριού και εκμεταλλευόμενος τη φιλοδοξία του Γιάγκου να γίνει εκείνος προεστός, βάζει σε εφαρμογή το σχέδιό του, το οποίο μέσα από χειρισμούς και απρόοπτα (με κορυφαία τη σωτηρία του Γιώργη από την πλεκτάνη του επίορκου αστυνομικού κλητήρα με την παρέμβαση του Υποψηφίου) οδηγεί στον γάμο των δύο ερωτευμένων.
Ο Υποψήφιος φεύγει από το χωριό υποσχόμενος για ακόμη μια φορά ότι θα πράξει τα καλύτερα για τους ψηφοφόρους του, οι οποίοι με τη σειρά τους τον διαβεβαιώνουν για τη θετική ψήφο τους.
Η πρώτη ελληνική όπερα σε μουσική Σπυρίδωνος Ξύνδα
Όλα τα παραπάνω δεν είναι τίποτα άλλο παρά η πρώτη ελληνική όπερα η οποία αναβιώνει στην Κέρκυρα στην αρχική μορφή της ύστερα από 150 χρόνια.
Η κωμική όπερα «Ο Υποψήφιος Βουλευτής» σε μουσική Σπυρίδωνος Ξύνδα (1817-1896) και λιμπρέτο Ιωάννη Ρινόπουλου (1831-1915) έχει περάσει στην ιστορία ως η πρώτη όπερα, η οποία βασίστηκε σε ελληνικό λιμπρέτο και παρουσιάστηκε από ελληνικό θίασο. Η πρεμιέρα του έργου πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα το φθινόπωπρο του 1867 ως ένα από τα έργα του κερκυραϊκού θεάτρου San Giacomo από τη Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας, η οποία ουσιαστικά είχε παραγγείλει την όπερα. «Ο Υποψήφιος» πράγματι πρωτοπόρησε εξαιτίας της χρήσης αφενός της δημοτικής γλώσσας στο λιμπρέτο και αφετέρου μελωδικών στοιχείων της επτανησιακής και ηπειρωτικής υπαίθρου στη μουσική.
Η πρεμιέρα του έργου στην Αθήνα, την άνοιξη του 1888, έδωσε το έναυσμα για τη δημιουργία του πρώτου ελληνόφωνου επαγγελματικού οπερατικού θιάσου, ο οποίος αποτέλεσε τον «πρόγονο» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Περισσότερο από όλα αυτά, όμως, «Ο Υποψήφιος Βουλευτής» πρωτοπόρησε και από πλευράς μηνυμάτων: η πρώτη ελληνική όπερα δεν αφορούσε τη δόξα του αρχαίου ή του πρόσφατου παρελθόντος, αλλά αντιθέτως παρουσίαζε ρεαλιστικά, καίτοι με κωμικό τρόπο, τις δυσκολίες της κερκυραϊκής αγροτιάς και τους ανερμάτιστους και διαπλεκόμενους πολιτικούς, οι οποίοι μαζί με τους πρόθυμους ακολούθους τους εκμεταλλεύονταν τους αμόρφωτους και πάμπτωχους αγροτικούς πληθυσμούς του νησιού με μόνο στόχο τη νομή και διατήρηση της εξουσίας.
Η Ελλάδα της εποχής εκείνης, και όχι μόνο, είδε μέσα από τον «Υποψήφιο» τον εαυτό της στον καθρέπτη. Η όπερα γνώρισε ιδιαίτερη διάδοση από το 1888 μέχρι και τον Μεσοπόλεμο ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα, καθώς και στον ελληνισμό της διασποράς (Τεργέστη, Μασσαλία, Κωνσταντινούπολη κ.α.). Ταυτόχρονα, όμως, εξαιτίας και των πολιτικοκοινωνικών μηνυμάτων της έπεσε θύμα της «πολιτικής ορθότητας» με αποτέλεσμα σημαντικά και καταγγελτικά μέρη του έργου να «κοπούν» οδηγώντας ήδη από τα τέλη του 19ου αιώνα στη δημιουργία μιας εντελώς λανθασμένης εικόνας για το έργο, το οποίο αποτελούσε πλέον «σκιά του εαυτού του».
Το 2016 βρέθηκε το νέο χειρόγραφο του 1867
Τον Ιούνιο του 2016 ο εντοπισμός νέων τεκμηρίων αποκάλυψε την έως τότε απόκρυφη ιστορία ενός έργου που θεωρούνταν, εσφαλμένως όπως αποδείχθηκε, δεδομένο. Ένα νέο χειρόγραφο, γραμμένο το 1867, προσέφερε για πρώτη φορά ύστερα από σχεδόν 150 χρόνια την άνευ περικοπών μορφή του έργου και έδωσε σε όλη την έκταση την πολιτικοκοινωνική διάστασή του. Η σύγκρισή του με μεταγενέστερες πηγές αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα των μετέπειτα κλιμακούμενων παρεμβάσεων στην όπερα, οι οποίες άλλαξαν δραματικά την κοινωνικο-πολιτική στόχευση του έργου από το 1888 και μετά. Η νεοεντοπισθείσα πηγή προσέφερε, όμως, λύση και σε ένα ακόμη αίνιγμα του έργου: την αρχική ενορχήστρωσή του, η οποία πλέον αποκαταστάθηκε πλήρως.
Η αναβίωση της όπερας μετά 150 χρόνια
Η Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας τιμώντας τα 150 χρόνια από την πρεμιέρα του «Υποψήφιου» προχώρησε με εξαιρετική χαρά στην αυτονόητη συνέχεια: την πλήρη παρουσίαση του έργου για πρώτη φορά μετά σχεδόν 150 έτη στην αρχική και παντελώς άγνωστη μορφή του.
Την αποκατάσταση και επιμέλεια του μουσικού υλικού, σύμφωνα με τις πηγές, καθώς και τη διεύθυνση της τόσο σημαντικής για την ελληνική μουσική παραγωγής ανέλαβε ο αρχιμουσικός της Συμφωνικής Ορχήστρας της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας, Άλκης Μπαλτάς.
Το μουσικό αυτό σύνολο θα παρουσιάσει το έργο συνοδεύοντας τους πρωταγωνιστές του έργου που είναι: Ρόζα Πουλημένου (Χριστίνα), Παντελής Κοντός (Γερο-Γιάγκος), Αντώνης Κορωναίος (Γιώργης), Σωτήρης Τριάντης (Υποψήφιος), Πέτρος Καρύδης (Προεστός), Άρης Προσπαθόπουλος (Κλητήρας).
Τα χορωδιακά μέρη θα αποδώσει η Χορωδία Κερκύρας (προετοιμασία: Χριστίνα Καλλιαρίδου) και το Φωνητικό Σύνολο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου (προετοιμασία: Μιράντα Καλδή).
Τη Σκηνοθεσία και τον Φωτισμό υπογράφει ο Πέτρος Γάλλιας, ενώ τα σκηνικά ο Άκης Χειρδάρης.
Η πρώτη παρουσίαση του πλήρως αποκαταστημένου «Υποψήφιου Βουλευτή» στη σύγχρονη εποχή πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας.
Πέτρος Γάλλιας. Ένας Κερκυραίος στο «τιμόνι»
Στην Κέρκυρα γεννήθηκε ο Πέτρος Γάλλιας όπου κι έκανε τις πρώτες του μουσικές και χορευτικές σπουδές. Παρακολούθησε μαθήματα Χορού στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και σε σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 1993 αποφοίτησε από την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου.
Ως ηθοποιός και χορευτής συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο, τη Μαρία Χορς, τον Θίασο Πορφύρα της Ειρήνης Παπά, τον Μιχάλη Κακογιάννη, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τα “Χορικά” της Ζουζούς Νικολούδη, το Χοροθέατρο Ροές, το Θέατρο Τέχνης κ.α.
Το 1994 πρωταγωνίστησε στην ταινία «Τέλος Εποχής» του Αντώνη Κόκκινου.
Έχει χορογραφήσει ή σκηνοθετήσει 82 θεατρικά έργα, 36 όπερες, 30 χοροθεατρικά έργα, 4 μεικτά θεάματα, 3 κουκλοθέατρα, 7 έργα με παιδιά και 6 με εφήβους, μεταξύ άλλων, για τη Fujiwara Opera του Τόκιο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Εθνικό Θέατρο (Κεντρική, Πειραματική, Παιδική Σκηνή), την Εθνική Λυρική Σκηνή (Κεντρική, Παιδική Σκηνή), την Όπερα Δωματίου Αθηνών, το Φεστιβάλ Αθηνών, τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, Κέρκυρας, Κοζάνης, Κρήτης και Ρούμελης, την “Έξοδο” Λάρνακας, το Ίδρυμα “Μιχάλης Κακογιάννης” και τα Θέατρα 104, Εγνατία, Θέατρον, Κιβωτός, Πειραιώς 131, Χορν.
Από το 1997 διδάσκει σε σεμινάρια αλλά και στο Εργαστήρι Ηθοποιών του Εθνικού Θεάτρου (1999-2001), στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστήμιου (2008), στο Όπερα Στούντιο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (2009), στη Θερινή Ακαδημία Όπερας (Όπερα Δωματίου Κέρκυρας / Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστήμιου / ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας (2012), στο Centro Sociale di Salerno στο πλαίσιο του Προγράμματος “CFP D e per il progetto Quelli che la Danza/Ra.i.d. Festival” (2014), στο Φεστιβάλ Χορού “Dance Days 4” στα Χανιά (2014).
Έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις του Χοροθεατρικού Ομίλου του Κολεγίου Αθηνών (1997-2001) και του Μουσικού Ομίλου του Αρσακείου-Τοσίτσειου Ιδρύματος Αθηνών (2006).
Για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας έχει σκηνοθετήσει την όπερα του Rossini, «La Cambiale di Matrimonio» (2008 – στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδας – Ιταλίας 2007-2013 / “La Bottega delle Voci – L’Opera dei Giovani”), το Il Campiello του Goldoni (2012), τις Ασκήσεις Ετοιμότητας (2013 – στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “La Bottega delle Voci – Centro di Produzione Teatrale II”), τις παραστάσεις με τίτλο Κάτω από τον Έναστρο Ουρανό (2012-2014) και «Υπό το Φως των Κεριών» (2012-2014), το έργο του Brecht «Η Μάνα Κουράγιο και τα Παιδιά της» (2014).
Το 2015 έγραψε και σκηνοθέτησε για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας το θεατρικό έργο «Λευκή Δαντέλα», στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “I.C.E. Innovation, Culture and Creativity for New Economy”.
Το 1993 ίδρυσε το Χοροθέατρο Ήρως Άγγελος για το οποίο έχει σκηνοθετήσει και χορογραφήσει τα έργα: Τα Ερωτικά (1993), Εξέδυσάν Με (1995), Λίλιθ (1996), Σαλώμη (1998), Εν Πλω (1999), Έκτοτε (1999), Φαίδρα (2000), Φαίδρα (νέα εκδοχή-2003), Solitude (2004), Εδουάρδος Β’ (2005), Εδουάρδος Β’ (νέα εκδοχή-2006), A.Y.O.R.: Με Δική σου Ευθύνη (work in progress – 2007), Ασκήσεις Ετοιμότητας I (2008), Ασκήσεις Ετοιμότητας II (2008), Ασκήσεις Ετοιμότητας III (2008), Ασκήσεις Ετοιμότητας IV (2008), Ασκήσεις Ετοιμότητας V (2009), Ασκήσεις Ετοιμότητας V (2010), Μνήμες στο Νερό (2010), The Forbidden City (2011), Ασκήσεις Ετοιμότητας V (νέα εκδοχή-2011), Ασκήσεις Ετοιμότητας VI (2012), Ασκήσεις Ετοιμότητας VΙI (2013), Ασκήσεις Ετοιμότητας (νέα εκδοχή-2014), Ρωμαίος + (2014), Corpus Poeticus I (2015), Αντίνοος (2015).
Είναι μέλος και, από το 2011, πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID της UNESCO. Υπήρξε αντιπρόεδρος της Γνωμοδοτικής Επιτροπής για τις Σχολές Χορού, μέλος της Επιτροπής Τιμητικών Συντάξεων Χορογράφων-Χορευτών του Υπουργείου Πολιτισμού και του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Θεάτρου και Χορού. Είναι ιδρυτικό μέλος και, από το 2002, πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων. Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας.
Ποιος είναι ο διευθυντής ορχήστρας και συνθέτης Άλκης Μπαλτάς
Ο Άλκης Μπαλτάς είναι διευθυντής ορχήστρας και συνθέτης. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε μουσική (βιολί και ανώτερα θεωρητικά) στο Κρατικό Ωδείο της πόλης. Στο τέλος των μουσικών του σπουδών, συνεργάστηκε με το Μουσικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ υπήρξε έκτακτο μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, διευθυντής διάφορων χορωδιών της πόλης και συνεργάτης του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μακεδονίας. Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της «Εβδομάδας νέων καλλιτεχνών» που εξακολουθεί να διοργανώνει η Δ.Ε.Θ. («Διεθνείς Μουσικές Μέρες»).
Το 1970 παρουσιάστηκε το πρώτο του έργο για ορχήστρα από την ΚΟΘ υπό τη διεύθυνση του δασκάλου του Σόλωνα Μιχαηλίδη. Την ίδια περίοδο έγραψε τη μουσική για αρκετά θεατρικά έργα που παρουσίασε το Κ.Θ.Β.Ε.
Το 1974 πήρε το πτυχίο Νομικής του Α.Π.Θ. Συνέχισε τις μουσικές του σπουδές στην Hochschule der Künste του Βερολίνου, από όπου πήρε το δίπλωμα σύνθεσης και διεύθυνσης ορχήστρας. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1978 και εργάστηκε στο Κρατικό Ωδείο και στο Ραδιοφωνικό Σταθμό Μακεδονίας.
• Από το 1983 έως το 1992 ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.
• Από το 1994 έως το 1997 είχε τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
• Κατά την περίοδο 1997-1999 ανέλαβε ως καλλιτεχνικός διευθυντής των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ.
• Από το 2001 είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Πάτμου «η Θεία Αποκάλυψη της Μουσικής»
• Από το 1992 είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ωδείου «Μουσικό Κολλέγιο» στη Θεσσαλονίκη.
• Από τον Μάιο του 2010 είναι ο αρχιμουσικός της Συμφωνικής Ορχήστρας της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας (Παλαιά).
• Από τον Μάιο του 2011 είναι ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής και Αρχιμουσικός της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου.
Επί σειρά ετών υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής του του «Ελληνικού Ωδείου» στην Αθήνα και του “Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης”.
Επί 20ετία δίδαξε ως ειδικός επιστήμων στη Σχολή Μουσικολογίας του Τμήματος Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.
Ο Άλκης Μπαλτάς είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών.
Έργα του (μουσική δωματίου, χορωδιακά, για ορχήστρα, όπερα κ.τλ.) έχουν πολλές φορές εκτελεστεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Συνθέσεις του έχουν βραβευτεί τόσο στην Ελλάδα (διαγωνισμοί Υπουργείου Πολιτισμού και Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών) όσο και σε στο εξωτερικό (σε δύο διεθνείς διαγωνισμούς του 2004, στην Ισπανία και Ιταλία)
Ως μαέστρος έχει διευθύνει εκτός της Ελλάδας στην Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο, Τσεχοσλοβακία, Σουηδία, Αυστρία, Γερμανία, Γιουγκοσλαβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρο, Σοβιετική Ένωση, Τουρκία, Ηνωμένες Πολιτείες, Αργεντινή, Αυστραλία, Αγγλία.
Αντώνης Κορωναίος. Στα θέατρα του πλανήτη
Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη. Σπούδασε πιάνο (πτυχίο), θεωρητικά, μονωδία με τους Μαρίνα Κρίλοβιτς, Φραγκίσκο Βουτσίνο, Κώστα Πασχάλη (δίπλωμα). Συνέχισε σπουδές στην Ιταλία υπό τους Ρετζίνα Ρέσνικ, Ουίλιαμ Ματεούτσι. Πρωταγωνίστησε σε όπερες της ΕΛΣ (Ο κουρέας της Σεβίλλης, Άννα Μπολένα, Η Ιταλίδα στο Αλγέρι, Η Σταχτοπούτα, Ο μαγικός αυλός, Ριγολέτος, Τραβιάτα, Ναμπούκκο, Το ελιξίριο του έρωτα κ.ά.). Από το 1998 εμφανίζεται στο εξωτερικό τακτικά (Βιέννη, Βερολίνο, Μόναχο, Λωζάνη, Ζυρίχη, Γενεύη, Ρώμη, Φλωρεντία, Τρεβίζο, Κατάνια, Τόκιο, Γιοκοχάμα, Μόσχα, Αγία Πετρούπολη κ.ά.) ερμηνεύοντας ρόλους σε μεγάλες παραγωγές όπερας, ανάμεσα στις οποίες οι: L’Italiana in Algeri, Don Pasquale, La Cenerentola, Falstaff, Così fan Tutte, Don Giovanni, Il Viaggio a Reims, La Sonnambula, Il Turco in Italia, Tancredi, Armida κ.α.
To 1998 κέρδισε Βραβείο στο Διαγωνισμό “European Union Opera” και το 2001 πήρε το Α’ Βραβείο στο Διαγωνισμό “Giuseppe di Stefano”.
Υπήρξε μόνιμο στέλεχος της Γερμανικής Όπερας Ρήνου (Ντύσσελντορφ 2002 – 2004) και μονωδός της Εθνικής Λυρικής Σκηνής από το 2004 – 2017.
Έχει συμμετάσχει στις ηχογραφήσεις: Αναγέννηση του Γιάννη Μαρκόπουλου (1997, ‘Lyra’), Ελένη του Θάνου Μικρούτσικου (2001, ‘ΕΜΙ’), Οι Δραπέτες της Σκακιέρας του Γιώργου Κουρουπού (2001, ‘ankh productions’), Holy Moments (2003, ‘WAVEMUSIC’), Ερωτόκριτος και Αρετή του Γ. Μαρκόπουλου (2003, ‘Uninersal’), Oreste του G. F. Händel (2004, ‘MDG’).
Ρόζα Πουλημένου. Μια διεθνής Κερκυραία υψίφωνος
Γεννήθηκε στην Κέρκυρα όπου και σπούδασε Πιάνο και Θεωρητικά στο Ωδείο της πόλης. Συνέχισε τις σπουδές της στη φωνητική και μουσικολογία στο Αμερικανικό Κολέγιο, στο London University (απ’ όπου έλαβε πτυχίο με διάκριση), Birmingham Conservatoire (Μάστερ στη Μουσική), Guildhall School of Music and Drama, και Μουσική Ακαδημία της Βιέννης (Μεταπτυχιακές σπουδές στο oratoriο, lied και όπερα). Ήταν υπότροφος επίσης της Academie Musicale de Villecroze, της Academie Internationale “Maurice Ravel” και της Bach Akademie Stuttgart.
Έχει δώσει πολλές συναυλίες στην Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Ελβετία, Βέλγιο, Αυστρία, Ισραήλ και Η.Π.Α. τραγουδώντας ορατόρια, lied, όπερα, μιούζικαλ και μοντέρνα μουσική. Έχε εμφανιστεί με διάφορα συγκροτήματα και ορχήστρες όπως το Melos Brass, Il Canto delle Muse, Tempo 2000, Almasis Ensemble, Camerata και Ορχήστρα των Χρωμάτων στην Αθήνα, Sleven Symphony Orchestra, και Royal Philharmonic Orchestra του Λονδίνου. Έχει συνεργαστεί με τους μαέστρους A. Μυράτ, B. Φιδετζή, M. Λογιάδη, H. Rilling, F. Dedda, I. Parik και A. Ferrari και έχει ηχογραφήσει τραγούδια και άριες Επτανησίων συνθετών καθώς και τραγούδια των Νίνο Ρότα και Μίκη Θεοδωράκη. Από το 1998 διδάσκει κλασικό τραγούδι και είναι επικεφαλής του τμήματος φωνητικής του Ιόνιου Πανεπιστήμιου.
***
«Υποψήφιος»
Κωμική Όπερα
Λιμπρέτο: Ιωάννης Ρινόπουλος
Μουσική: Σπυρίδων Ξύνδας
Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας
Σκηνοθεσία: Πέτρος Γάλλιας
Διεύθυνση: Άλκης Μπαλτάς
Σκηνικά: Άκης Χειρδάρης
Κοστούμια: Πηνελόπη Μάμαλου
Φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας
Ερμηνεύουν οι καλλιτέχνες:
Ρόζα Πουλημένου (Χριστίνα)
Παντελής Κοντός (Γερο-Γιάγκος)
Αντώνης Κορωναίος (Γιώργης)
Σωτήρης Τριάντης (Υποψήφιος)
Πέτρος Καρύδης (Προεστός)
Άρης Προσπαθόπουλος (Κλητήρας)
Χορωδία Κερκύρας (προετοιμασία: Χριστίνα Καλλιαρίδου)
Φωνητικό Σύνολο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου (προετοιμασία: Μιράντα Καλδή).
***
Δημοτικό Θέατρο Κερκύρας
Σάββατο 4 και Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017
στις 8.30 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων:
10, 12 και 15 Ευρώ
Στα γραφεία της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας
Νικηφόρου Θεοτόκη 10
Τηλέφωνο: 2661 – 039.289
Δευτέρα έως Παρασκευή, 9.30 – 13.30 και 17.00 – 20.00 και Σάββατο, 9.30 – 13.30.