15.4 C
Athens
Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2025

Φιόνα Γεωργιάδη: Να επιτύχουμε την υπέρβαση που ο καθένας μας έχει κληθεί, κάποια στιγμή, να κάνει

Της Ειρήνης Αϊβαλιώτου

Ένα κύμα σείει εκ θεμελίων τις βεβαιότητες. Βεβαιότητες που καταπίνουν τη ζωή και πληγώνουν το σφρίγος της κοινωνίας. Είναι πικρό αυτό που βιώνουμε, γίνεται εφιαλτικό, αλλά είναι απολύτως αληθινό και καλούμεθα να το διαχειριστούμε. Γεγονότα σαν αυτά που βιώνουμε -καραντίνα, πανδημία, ανασφάλεια, φόβος για την υγεία μας και την υγεία των αγαπημένων μας προσώπων- μεστώνουν και ωριμάζουν τους καιρούς.

Το catisart.gr μιλά με τη Φιόνα Γεωργιάδη, μια νέα ηθοποιό, ταλαντούχα, όμορφη, καλλιεργημένη, δοσμένη στην τέχνη της, που με τις ερμηνείες της τα τελευταία χρόνια και τις τηλεοπτικές εμφανίσεις της έχει αγαπηθεί από το κοινό.

Τώρα που οι αιφνίδιες αλλαγές στη ζωή μάς αποπροσανατολίζουν και η πρόκληση είναι να ξαναδούμε εκ θεμελίων τους εαυτούς μας, η Φιόνα χαρακτηρίζει τις στιγμές που βιώνουμε «ιστορικές». «Πρωτόγνωρες… τουλάχιστον για πολλές γενιές. Και κομβικής σημασίας». Μας περιγράφει τη νέα της καθημερινότητα και στρέφει τη σκέψη της και την έγνοια της στους «ανθρώπους που δουλεύουν εκτιθέμενοι διαρκώς στον κίνδυνο, ώστε να συνεχίσουμε εμείς να καλύπτουμε όλες τις βασικές ανάγκες μέσα από το σπίτι μας». «Σκέψου, μου λέει, πόσοι άνθρωποι δεν έχουν καν την επιλογή να είναι μέσα σ’ ένα σπίτι». Και προσθέτει: «Πόσοι άνθρωποι, επίσης, καλούνται να πάρουν αποφάσεις για την ομαλότερη εξέλιξη της συνθήκης που ζούμε παγκοσμίως με ωριμότητα αλλά και με τεράστιες επιπτώσεις σε περίπτωση λανθασμένου χειρισμού».
Και με τη νεανική της ωριμότητα εύχεται: «Να πάρουμε το μάθημα της ζωής τώρα!».

Φιόνα, με τη νέα συνθήκη που βιώνουμε, τι συμβουλή θα έδινες για να είναι πιο εποικοδομητικός ο χρόνος μας στην καραντίνα;

*Παρότι δεν με θεωρώ ιδανική στον τρόπο που τη διαχειρίζομαι, παρατηρώ ότι το πρώτον είναι, να γνωρίζουμε πως είναι ΟΚ, κάποιες στιγμές, να μην είμαστε ΟΚ. Αυτό αρχικά οδηγεί σε αποδοχή της κατάστασης. Είναι μια σκέψη που επιχειρώ πάντοτε να φέρνω στο νου μου, όταν βρίσκομαι μπροστά σε μια πρόκληση. Έτσι, κινητοποιούμαι συνήθως πιο αβίαστα… και αν όχι, μην ανησυχείς κι αύριο θα έχεις χρόνο (γέλια). Πάντως, πράγματι κάνω όλα όσα ήθελα πάντα να κάνω και ανέβαλα… διαβάζω βιβλία και αποσύρομαι σε τέτοιο βαθμό από την πραγματικότητα που, τελικά, ηρεμώ. Μαγειρεύω και βλέπω πολλές ταινίες. Τώρα, πλέον, που τα θέατρα ανεβάζουν αρχείο από παλιές τους παραστάσεις, παρακολουθώ και αυτές. Πρόσφατα είδα τη «Μεγάλη Χίμαιρα» και την ευχαριστήθηκα. Η ενημέρωση παίζει πρωτεύοντα ρόλο στη ζωή μου αυτές τις μέρες αλλά επιχειρώ να την περιορίζω, ώστε να παραμένω δημιουργική. Τα όσα συμβαίνουν, όπως και η πολύωρη απασχόληση με τα διάφορα social media, μπορούν να σε παραλύσουν. Το παραπάνω ισχύει βέβαια και για την εμμονή με την καθαριότητα, που μου έχει επιβεβαιώσει κάθε υποψία ψυχαναγκασμού μου (γέλια). Να είμαι ειλικρινής, αφήνομαι συχνά και στις σκέψεις μου…. κι αυτό με βοηθά πνευματικά. Σκέψεις για ταξίδια, για φιλίες, για έρωτα, για συγχώρεση, για κατανόηση, για νέα όνειρα και κίνητρα, για χορούς και τραγούδια, για ενότητα. Είναι η ελευθερία μου, ο διαλογισμός μου.

Πώς θα χαρακτήριζες τις στιγμές που ζούμε;

Ιστορικές. Πρωτόγνωρες… τουλάχιστον για πολλές γενιές. Και κομβικής σημασίας. Όσοι, μάλιστα, βρισκόμαστε στα σπίτια μας με τις ανέσεις αυτών, όντες υγιείς, τις βιώνουμε συγκριτικά… ανώδυνα. Εκτός από τους ειδικούς υγείας, τους ανθρώπους που δουλεύουν εκτιθέμενοι διαρκώς στον κίνδυνο, ώστε να συνεχίσουμε εμείς να καλύπτουμε όλες τις βασικές ανάγκες μέσα από το σπίτι μας, σκέψου πόσοι άνθρωποι δεν έχουν καν την επιλογή να είναι μέσα σ’ ένα σπίτι. Έλληνες ή μη. Πόσοι άνθρωποι, επίσης, καλούνται να πάρουν αποφάσεις για την ομαλότερη εξέλιξη της συνθήκης που ζούμε παγκοσμίως με ωριμότητα αλλά και με τεράστιες επιπτώσεις σε περίπτωση λανθασμένου χειρισμού.

O Έλληνας ποιο στοίχημα πρέπει να κερδίσει αυτές τις στιγμές;

Να επιτύχει την υπέρβαση που -είμαι βέβαιη- ο καθένας μας έχει κληθεί σε προσωπικό επίπεδο, κάποια στιγμή, να κάνει. Στη δεδομένη χρονική στιγμή, μάλιστα, γίνεται από όλους για όλους. Διάβασα κάπου «αν ποτέ ονειρεύτηκες να παίξεις μπροστά σε κοινό πολλών εκατομμυρίων, τώρα είναι η στιγμή σου. Μείνε σπίτι και παίξε για όλους». Αυτή είναι η αλήθεια και η μόνη κοινή ευθύνη. Το στοίχημα, λοιπόν, είναι σχεδόν παγκόσμιο. Και ο Έλληνας έχει ένα προσόν σύμφυτο της ιδιοσυγκρασίας του, που είναι ανεξάντλητο και ανεκτίμητο… το χιούμορ. Επομένως, με ψυχραιμία και υπευθυνότητα αυτό μπορεί τώρα να αναδειχθεί στο ύψιστο όπλο μας σε αυτόν τον αγώνα.

Μακροπρόθεσμα μπορούμε να βγούμε κερδισμένοι από αυτή την κρίσιμη κατάσταση;

*Θεωρώ πως ναι. Αυτό επιτάσσει, άλλωστε, η αισιοδοξία και η αυτορρύθμιση, νόμοι που έχω παρατηρήσει απαρέγκλιτα να διέπουν το φαινόμενο της ζωής. Πιστεύω ότι θα υπάρξει αναθεώρηση. Αλλά θέλω τη δω… με πράξεις. Είναι, όμως, πολύ νωρίς… προσπαθώ να διακρίνω το μετά αλλά μου μοιάζει ακόμα θολό. Θεωρώ πάντως, ότι θα είναι στο χέρι μας, με σοφία, χιούμορ και απαράμιλλο θάρρος να συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά.

Τι εύχεσαι;

*Υγεία, υγεία, υγεία… σωματική και ψυχική. Δύναμη, πίστη και να τελειώσει όλο αυτό με όσο το δυνατόν μικρότερο πόνο και απώλειες. Και να μην ξαναέρθει. Να πάρουμε το μάθημα της ζωής τώρα!

Ευχαριστώ πολύ, Φιόνα!

*Κι εγώ ευχαριστώ πολύ!

∼Η Φιόνα Γεωργιάδη γεννήθηκε το 1988 στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσε. Τελειώνοντας το σχολείο, ξεκίνησε τις σπουδές της στη Νομική Σχολή Αθηνών με σκοπό να γίνει δικηγόρος. Όταν αποφοίτησε το 2010, εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο προκειμένου να εξειδικευτεί στο Ευρωπαϊκό Δημόσιο Δίκαιο. Με το πέρας του μεταπτυχιακού και αφότου πήρε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, αποφάσισε ότι ο κύκλος αυτός μάλλον έκλεισε για εκείνη. Έτσι σε ηλικία 23 ετών, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη όπου φοίτησε στην επαγγελματική σχολή της Uta Hagen, HB Studio. Αφότου αποφοίτησε το 2015, εργάστηκε σε Off-Broadway παραστάσεις της Νέας Υόρκης και έκανε τις πρώτες εμφανίσεις της σε σειρές του Web TV.

Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2016, καθώς ύστερα από casting πήρε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους της καθημερινής σειράς του ANT1 “Μπρούσκο”. Η συνεργασία της με τη σειρά συνεχίστηκε και για τον τέταρτο κύκλο επεισοδίων της. Τον Φεβρουάριο του 2018 έκανε πρεμιέρα η ερωτική νεανική τηλεταινία “Η γεύση της αγάπης”, στην οποία πρωταγωνίστησε μαζί με τον Φάνη Μουρατίδη και υποδυόταν ένα ρομπότ που ζούσε με έναν επιστήμονα προσπαθώντας να αποκτήσει συναισθήματα όπως οι άνθρωποι. Η ταινία σημείωσε μεγάλη επιτυχία ξεπερνώντας τις 1,7 εκατομμύρια προβολές και στο Διαδίκτυο.

Τον Σεπτέμβριο του 2018 ξεκίνησε γυρίσματα για την καθημερινή δραματική σειρά του Γιώργου Κυρίτση “Ο πρίγκιπας της φωτιάς”, πρωταγωνιστώντας μαζί με την Πέγκυ Σταθακοπούλου, τον Μάξιμο Μουμούρη και τον Αντίνοο Αλμπάνη. Παράλληλα με την παρουσία στον “Πρίγκιπα της φωτιάς” πήρε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην κωμική σειρά “Μην ψαρώνεις”, που έκανε πρεμιέρα στις αρχές του 2019 συμμετέχοντας παράλληλα και στις δύο σειρές. Η παρουσία της στην καθημερινή σειρά ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του ίδιο έτους, ενώ η δεύτερη σειρά ανανεώθηκε για δεύτερη σεζόν.

Πέρσι έπαιξε στη θεατρική παράσταση «Η Ζωή μου στην Τέχνη», μια σύγχρονη κωμωδία του Andrew Cowie, με τους Δημήτρη Γκοτσόπουλο και Βαγγέλη Σαλευρή, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά στο θέατρο “104”.

 

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -