Στην Αφρική με πετρόσουπα και μια τίγρη από τις «Εκδόσεις Διάπλαση»

Δύο βιβλία ξεχώρισαν στη Διεθνή Έκθεση της Φραγκφούρτης και διακρίθηκαν στα Εξαιρετικά Εικονογραφημένα Παιδικά Βιβλία της χρονιάς.
Και τα δύο έχουν ως χώρο δράσης την Αφρική και οι «Εκδόσεις Διάπλαση» με τον μεταφραστή Αλέξανδρο Πανούση τα παρουσιάζουν στους μικρούς αναγνώστες.
Θυμίζουμε ότι οι «Εκδόσεις Διάπλαση» συνεχίζουν να πρωτοστατούν στο παιδικό βιβλίο επιλέγοντας για τις κυκλοφορίες του τα καλύτερα βιβλία από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο. Καλωσορίζοντας αυτή τη χρονιά προτείνουν δυο πραγματικά ξεχωριστές κυκλοφορίες από τη Γαλλία.
***
Η «Πετρόσουπα για όλους», είναι ένα παραμύθι του Αλέν Σερζ Τζοτάπ σε εικονογράφηση της Ιρέν Σος και μετάφραση του Αλέξανδρου Πανούση.
Πρόκειται για μια ιστορία τοποθετημένη στην Αφρική, που δείχνει στους μικρούς μας φίλους τον τρόπο να μοιράζονται συναισθήματα με τους συνανθρώπους τους και να νιώθουν αλληλεγγύη ο ένας για τον άλλο.
Ένα εξωτικό παραμύθι που μαθαίνει στους μικρούς μας φίλους τον τρόπο να μοιράζονται συναισθήματα, να ενώνουν τις δυνάμεις τους στις δύσκολες στιγμές νιώθοντας αλληλεγγύη ο ένας για τον άλλο.
Σε μια δύσκολη περίοδο πολλών εβδομάδων πείνας ο Λουκ ο λαγός είναι νηστικός, θεονήστικος. Χτυπώντας την πρώτη πόρτα που βρίσκει μπροστά του, πέφτει πάνω στην Μπούκι την ύαινα. Ο παμπόνηρος Λουκ την πείθει να του δανείσει τη χύτρα της για να φτιάξει μια λαχταριστή πετρόσουπα…
Μια ιστορία πολύ δημοφιλής στα παιδιά όλου του κόσμου, που ο συγγραφέας Αλέν Σερζ Τζοτάπ τη σερβίρει με …αφρικανική γαρνιτούρα, η Ιρέν Σος την πασπαλίζει με υπέροχα χρώματα και ο μεταφραστής Αλέξανδρος Πανούσης την αποδίδει με μοναδικό …γευστικό τρόπο.
[Τιμή: 11.61 ευρώ]
***
Το «Πώς να σώσετε μια τίγρη» σε κείμενο και εικονογράφηση της Σαρλότ Λεμέρ, είναι η ιστορία μιας αναπάντεχης περιπέτειας στη ζούγκλα, που καταλήγει σε μια απρόσμενη φιλία.
Μια συγκλονιστική ιστορία που διαδραματίζεται μέσα στην Αφρικανική ζούγκλα, όπου ξαφνικά μέσα από τις πυκνές φυλλωσιές ξεπροβάλλει μια απρόσμενη φιλία.
Αναπάντεχη περιπέτεια γεμάτη δράση, που διδάσκει στους μικρούς αναγνώστες τη δύναμη της φιλίας: «Όταν έχεις έναν καλό φίλο στο πλευρό σου,. Τότε αυτός γίνεται συνοδοιπόρος σε κάθε βήμα σου».
Ο Γουίλιαμ χώνεται στη ζούγκλα με το μονοκιάλι του στο χέρι, σαν «πραγματικός εξερευνητής», ελπίζοντας να ανακαλύψει κάτι εκπληκτικό.
Πέφτει όμως πάνω σε μια τίγρη που απειλεί να τον καταβροχθίσει για να πάρει δύναμη και να ξεφύγει από τους κυνηγούς.
Ο Γουίλιαμ καταφέρνει να την πείσει ότι ζωντανός θα της φανεί πιο χρήσιμος. Κι εκεί που δεν το περιμένει, έρχεται η στιγμή που του δίνεται η ευκαιρία να το αποδείξει…
[Τιμή: 11.61 ευρώ]

***

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

«Εκδόσεις Διάπλαση»
Κυριάκος Καραΐσκος
Χαριλάου Τρικούπη 76
106 80 Αθήνα
Τηλέφωνο: 2103808455, Fax: 210-3808445, e-mail: info@diaplasibooks.gr
www.diaplasibooks.gr
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης
Εmail: kokolakispr@yahoo.gr και kokolakispr@gmail.com