36.8 C
Athens
Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Δημοτικός Κινηματογράφος “Στέλλα” – “The Ring”, αμφιθέατρο και “κυκλική σκηνή” στην Κυψέλη

Δημοτικός Κινηματογράφος Στέλλα, Κυψέλη

Community Project | The Ring

30 Μαΐου – 5 Ιουνίου | Είσοδος Ελεύθερη

Το Community Project είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε ο ΝΕΟΝ το 2013, με σκοπό την υλοποίηση δύο προγραμμάτων ετησίως. Ο σκοπός τους είναι η πραγματοποίηση προγραμμάτων τέχνης σε γειτονιές της Αθήνας, τα οποία βασίζονται στη συμμετοχή των κατοίκων, ανεξάρτητων ομάδων και καλλιτεχνών. Τα Community Projects αποτελούν ένα ζωντανό πεδίο καλλιτεχνικής δράσης, στο οποίο οι καλλιτέχνες αναδεικνύουν μαζί με τους πολίτες τα θέματα που απασχολούν τις συγκεκριμένες τοπικές κοινωνίες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΝΕΟΝ και το Radio Athènes οργανώνουν μία εβδομάδα εκδηλώσεων στον εγκαταλελειμμένο υπαίθριο δημοτικό κινηματογράφο “Στέλλα” επαναφέροντας την αρχική του χρήση με καθημερινές προβολές και προσκαλώντας καλλιτέχνες, μουσικούς, επιμελητές και τους επισκέπτες να χρησιμοποιήσουν το The Ring, τόσο σαν αμφιθέατρο (ανοιχτό στο ακροατήριο) όσο και σαν «κυκλική σκηνή».

* Installation “The Ring” & Ομιλία

Dexter Sinister
1 Ιουνίου @ 21.00 – 21.40
Οι Dexter Sinister, το δίδυμο των Stuart Bailey και David Reinfurt, που δουλεύει στον χώρο των εκδόσεων, του γραφικού design και της τέχνης, με βάση τη Νέα Υόρκη και το Λίβερπουλ, θα μοιραστεί με το κοινό Εναρκτήριες Σκέψεις, την ιστορία, την πρωτότυπη μορφή και τις εκφάνσεις του The Ring.

* Μουσική, Εικαστικά & Κηπουρική
Εργαστήρια για Παιδιά
30 Μαΐου – 2 Ιουνίου @ 18.30 – 19.30
Το εργαστήριο κηπουρικής για παιδιά, υπό την καθοδήγηση του γεωπόνου και συγγραφέα Ταξιάρχη Ανδριτσόπουλου, θα είναι μία εισαγωγή στους τρόπους φροντίδας των φυτών, μαθαίνοντας να επιλέγουν, να φυτεύουν και να ποτίζουν τους σπόρους.

* 4 & 5 Ιουνίου @ 11.00 – 14.30
Μουσικό & Εικαστικό εργαστήριο από την ομάδα Y2, που θα εμπνεύσει τα παιδιά να δημιουργήσουν έργα βάζοντας το προσωπικό τους στίγμα στη περιοχή που ζουν.

* Προβολή & Ομιλία
Pierre Bal-Blanc
30 Μαΐου @ 21.00 – 22.00
O Pierre Bal-Blanc θα συζητήσει τη μικρού μήκους ταινία του, Employment Contract, 1992 (για τον Felix Gonzales – Torres), την επιμελητική του δουλειά όπως η διεθνής περιοδεύουσα έκθεσή του, La Monnaie Vivante / Το Ζωντανό Νόμισμα, όπου διερευνά ιστορικές αναλύσεις του σώματος και επιτελεστικές στρατηγικές στις εικαστικές τέχνες.

* Μουσική
Live Music Performances
Κάθε βραδυά θα κλείνει με μια ζωντανή παράσταση, φέρνοντας στην Κυψέλη σύγχρονους μουσικούς που διευρευνούν την ιδέα του αυτοσχεδιασμού και της εφήμερης και υλικής ποιότητας του ήχου.
30 Μαΐου @ 22.00 | The Hydra
31 Μαΐου @ 21.30 | The Singing Head
1 Ιουνίου @ 22.00 | Paolo Thorsen Nagel
2 Ιουνίου @ 22.00 | Μιχάλης Μοσχούτης & Ιλάν Μανουάχ

* Δημοτικός Κινηματογράφος Στέλλα
Προβολές
30 Μαΐου – 2 Ιουνίου
Οι προβολές περιλαμβάνουν το Perfect Lives, 1984, μια ριζοσπαστική όπερα για την τηλεόραση σε 7 επεισόδια του Αμερικανού συνθέτη και συγγραφέα Robert Ashley, το Employment Contract, 1992, μια ταινία μικρού μήκους του επιμελητή της Documenta 14 Pierre Bal-Blanc, και το Green Screen Refrigerator Action, 2010, μια ταινία του καλλιτέχνη Mark Leckey επιλεγμένη απο τους Dexter Sinister.

* Ο Δημοτικός Κινηματογράφος Στέλλα, ο οποίος βρίσκεται στην οδό Τενέδου, παράλληλη της Φωκίωνος Νέγρη, αποτελεί τοπόσημο και σύμβολο πολιτισμού για την περιοχή, έχοντας ανακηρυχθεί σε διατηρητέο θερινό κινηματογράφο. Άνοιξε το 1969 με το όνομα “Πιγκάλ” και λειτούργησε μέχρι το 1989. Άνοιξε εκ νέου το 1992, ενώ ανακαινίστηκε και επαναλειτούργησε ως Δημοτικός Κινηματογράφος Στέλλα το Μάιο του 2002, προς τιμήν της Μελίνας Μερκούρη. Ωστόσο, από το 2008 ο κινηματογράφος παραμένει κλειστός.

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -