Δημήτρης Φωτόπουλος. «Έφυγε» ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας μοναδικός καλλιτέχνης…

«Σοκ και θλίψη στην οικογένεια της «Εφημερίδας των Συντακτών», καθώς το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας 15 Μαρτίου 2021 έφυγε από τη ζωή εντελώς ξαφνικά ένας δικός μας άνθρωπος: ο Δημήτρης Φωτόπουλος, ο Art Director της Εφημερίδας μας και η ψυχή των πρωτοσέλιδών μας.

Ο Δημήτρης εισήχθη σε ιδιωτικό νοσοκομείο με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου το απόγευμα της Δευτέρας, για να καταλήξει λίγες ώρες αργότερα.

Ήταν από τους κορυφαίους Art Directors στην Ελλάδα και είχε εργαστεί σε πολλές εφημερίδες και περιοδικά, μεταξύ των οποίων η «Νέα Σελίδα», ο «Επενδυτής» και ο «Ελεύθερος Τύπος».

Στην «Εφ.Συν.» ήρθε τον περασμένο Ιούνιο και ανέλαβε τον ανασχεδιασμό της Εφημερίδας καθώς και την επιμέλεια βιβλίων-προσφορών που συνόδευαν τη Σαββατιάτικη έκδοση. Πιο πρόσφατες δουλειές του, τα βιβλία-αφιερώματα στον Άλκη Αλκαίο και στον Δημήτρη Χορν.

Εκτός από άψογος επαγγελματίας ο Δημήτρης ήταν και ένας σπουδαίος άνθρωπος, ένα υπέροχο παιδί, γεγονός που κάνει την απώλειά του ακόμα πιο επώδυνη.
Θα μας λείψεις Δημήτρη»…

 

Πηγή: efsyn

 

 

Σημ. Ο Δημήτρης Φωτόπουλος είχε συνεργαστεί με τη Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων στη δημιουργία των λευκωμάτων για τις ετήσιες εκθέσεις της Λέσχης. Τελευταία του δουλειά το λεύκωμα του 2020 με τον τίτλο «Covid-19».