23.2 C
Athens
Τρίτη 17 Μαΐου 2022
 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Αμοργού είναι και πάλι εδώ…

Επιμέλεια: Παναγιώτης Μήλας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Θολαρίων Αμοργού και η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ κυρία Ειρήνη Γιαννακοπούλου, ανακοίνωσαν τη διεξαγωγή του 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού και του 18ου Διεθνούς Συνεδρίου για τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό «Υπέρια», που θα φιλοξενηθούν στο νησί της Αμοργού από 4 έως 9 Νοεμβρίου 2021, στο ξενοδοχείο «Aigialis Hotel & Spa».

Το ξενοδοχείο «Aigialis Hotel & Spa».

Το Συνέδριο και το Φεστιβάλ συνδιοργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Αμοργού, ο Δήμος Αμοργού και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με την υποστήριξη του Υπουργείου Νοτίου Αιγαίου & Νησιώτικης Πολιτικής, του ΕΟΤ και του Ιδρύματος Λασκαρίδη.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Αμοργού είναι μία 4ήμερη διεθνής εκδήλωση που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Συνεδρίου «Υπέρια» για τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό.

Κάθε χρόνο, οι καλύτερες ταινίες, ντοκιμαντέρ και δραστηριότητες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τοπικού και του διεθνούς τουρισμού και στην εφαρμογή περιβαλλοντικών πρακτικών, είναι υποψήφιες για βραβείο. Οι ταινίες τουρισμού αποτελούν μια καλή ευκαιρία για την αντιμετώπιση σημαντικών ζητημάτων και την προβολή του πολιτιστικού και περιβαλλοντικού πλούτου ενός τόπου.

Στο πρόγραμμα του 12ου Διεθνούς «Amorgos Tourism Film Festival», θα υπάρχουν καθημερινές προβολές των διαγωνιζομένων ταινιών. Επίσης πολλές ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις σημαντικών ομιλητών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε θέματα Κινηματογράφου, περιβάλλοντος, γαστρονομίας, υγείας και ανάπτυξης.
Ο κύριος σκοπός του Φεστιβάλ Ταινιών Αμοργού είναι να δημιουργήσει μια διεθνή πλατφόρμα που θα ενθαρρύνει τον παγκόσμιο τουρισμό μέσω οπτικοακουστικών μέσων.
Κάθε χρόνο πάνω από 100 προσκεκλημένοι δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερ, παραγωγοί, σκηνοθέτες διοργανωτές άλλων Φεστιβάλ, συμμετέχουν στο Φεστιβάλ της Αμοργού, το οποίο είναι μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας CIFFT που εδρεύει στη Βιέννη.
Παράλληλα με το Φεστιβάλ διοργανώνεται Ακαδημία Κινηματογράφου, για φοιτητές και σπουδαστές κινηματογραφικών σχολών σε δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα και ιδιωτικές δομές.
Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην προώθηση του Φεστιβάλ και της Ακαδημίας Κινηματογράφου Αμοργού σε σπουδαστές που προέρχονται από τα νησιά των Κυκλάδων οι οποίοι έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε σχετικές δράσεις.
Οι συμμετέχοντες δεν καταβάλουν δίδακτρα για την παρακολούθηση της εκπαιδευτικής δράσης.

***

Η παρεχόμενη εκπαίδευση του εργαστηρίου θα παρέχεται από τους ακόλουθους επαγγελματίες:

Κώστας Σκύφτας [Film Direction]
Bill Kyrou [Narrative Storytelling]
Κώστας Καρύδας [Post-production Visual Effects]
Κωνσταντίνος Μουτσινάς [Film Production]
Ανδρέας Λαμπρόπουλος [Cinematography]
Αρίσταρχος Παπαδανιήλ [Animation]
Ευάγγελος Τζουμανέκας [Film and Photography]

***

Το Φεστιβάλ Αμοργού θα πραγματοποιηθεί και διά ζώσης και διαδικτυακά, φέρνοντας σε επαφή παράγοντες του Τουριστικού, Κινηματογραφικού και καλλιτεχνικού κόσμου, σε μια περίοδο που είναι πραγματικά αναγκαίο να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δικτύωση σε αυτούς τους τομείς.
Η εκπροσώπηση της Αμοργού στο εξωτερικό μέσω του Φεστιβάλ και της CIFFT, συμβάλλει στην παγκόσμια προβολή του νησιού, των Κυκλάδων και της Ελλάδας γενικότερα.

***

[Πατήστε “κλικ” επάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε μεγαλύτερες].

Παράλληλα με το Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί το 18ο Συνέδριο για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό, «Υπέρια 2021», με θέματα την Υγεία, τη Γαστρονομία, το Περιβάλλον, τη Διατήρηση -Προστασία της Φυσικής και Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς.
Θα γίνουν αναφορές στην Αμοργιανή και Μεσογειακή διατροφή, στις άρρηκτα συνδεδεμένες με τις καλλιέργειες ξερολιθιές, την υγεία και το Ευ ζειν, με αναφορά στην επίδραση του κορονοϊού στον τουρισμό.
Το Διεθνές Συνέδριο για τον Τουρισμό και Πολιτισμό Αμοργού ξεκίνησε το 2003, με την πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Θολαρίων – Αμοργού. Ο τίτλος «Υπέρια» δόθηκε επειδή αυτό ήταν ένα από τα αρχαία ονόματα του νησιού.

Η ομάδα που διοργανώνει και στηρίζει επί 18 χρόνια το Συνέδριο “Υπέρια” και επί 12 χρόνια το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Αμοργού. Στο κέντρο ο κύριος Νικήτας Γιαννακόπουλος με τη σύζυγό του Ειρήνη Γιαννακοπούλου, Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ και δεξιά της την κυρία Ελένη Κουντουρουπή, Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Θολαρίων Αμοργού. Στην άκρη δεξιά ο κ. Σταμάτης Γιαννακόπουλος General Manager στο Amorgos Aegialis Hotel & Spa.

Η επιτυχία της συνάντησης του 2003 οδήγησε στη δημιουργία ενός θεσμού, για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό και το «Υπέρια» από τότε επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, κλείνοντας φέτος τα 18 του χρόνια.

***

Αξίζει να αναφέρω εδώ  ότι η Ειρήνη Γιαννακοπούλου, ο Νικήτας Γιαννακόπουλος, ο Σταμάτης Γιαννακόπουλος, η Ελένη Κουντουρουπή, η Καλλιώβη Γιαννακοπούλου – Λουλουργά και ο Σταύρος Λουλουργάς για άλλη μια χρονιά με σκληρή δουλειά και με τη συμπαράσταση των συνεργατών τους δημιούργησαν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τη διοργάνωση του 18ου Συνεδρίου “Υπέρια” και του 12ου Διεθνούς «Amorgos Tourism Film Festival».

 

 

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
694ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -

Τελευταία άρθρα

Cat Is Art