Απεργιακή συγκέντρωση των ηθοποιών την Πέμπτη 3 Ιουνίου

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος συμμετέχουν στην απεργία της Πέμπτης 3ης Ιουνίου 2021 την οποία διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.
Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί.
Μοναδικό αίτημα είναι: Να μην κατατεθεί το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά.
Στην ανακοίνωση του ΣΕΗ αναφέρονται τα εξής:
«Μέσα στην πανδημία, με την οικονομική κρίση να έχει ήδη αρχίσει να χτυπάει την ελληνική οικονομία, με την ανεργία να καλπάζει, η κυβέρνηση βρίσκει την ευκαιρία να νομοθετήσει την διάλυση όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει μετά από δέκα χρόνια Μνημονίων.
Η κατάργηση του οκταώρου και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και η αποδυνάμωση του δικαιώματος της απεργίας και του συνδικαλίζεσθαι, είναι μόνο μερικές από τις αντεργατικές διατάξεις που προσπαθεί να προωθήσει.
Παρουσιάζει μία ωραιοποιημένη εικόνα της αγοράς εργασίας, όπου ο εργαζόμενος θα έχει τη δύναμη να διαπραγματεύεται ατομικά με τον εργοδότη του, ενώ την ίδια στιγμή διαλύει την Επιθεώρηση Εργασίας, το μόνο όπλο που έχει απομείνει στον εργαζόμενο έναντι της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.
Ο κόσμος της εργασίας οφείλει να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα ότι δεν θα δεχθεί να επιστρέψει στον 19ο αιώνα, δεν θα δεχτεί την κατάργηση των εργασιακών του δικαιωμάτων, προς όφελος των οικονομικών ελίτ.
Το Σ.Ε.Η ενώνει τη φωνή του με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, την ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και συμμετέχουμε στην απεργία της 3ης Ιουνίου.
#ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ
#ΜΑΖΙ_ΔΥΝΑΤΟΙ