Για την Άννα Κορακάκη είμαστε υπερήφανοι

Του Παναγιώτη Μήλα

Μάς έδωσε, μάς δίνει και θα μάς δίνει χαρές η Άννα Κορακάκη. Ο δυναμισμός της, το πείσμα της και η δεξιοτεχνία της είναι μάθημα ζωής. Το ήθος της είναι το μεγαλύτερο προσόν της
Η αγωνιστικότητα και το πάθος ξεπερνούν ορατά και αόρατα εμπόδια.
Αθλήτρια και Άνθρωπος με «Α» κεφαλαίο. Η Άννα της καρδιάς μας.
Μετά τα δυο μετάλλια [χρυσό και χάλκινο] που κέρδισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο ήρθε και η συμμετοχή της σε δυο τελικούς στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020, στο Τόκιο.
Και στα δυο αγωνίσματα [Αεροβόλο πιστόλι 10 μ. και Πιστόλι 25 μ.] η αθλήτρια του Ωρίωνα Θεσσαλονίκης κατέκτησε την 6η Θέση.
Έκτη στον πλανήτη…

Το κορίτσι από τη Δράμα [8 Απριλίου 1996] μετά τη λήξη του τελικού δήλωσε στην ΕΡΤ:

«Αισθάνομαι πολύ καλά, περήφανη και χαρούμενη, γιατί στον χώρο μας νιώθω καταξιωμένη. Αυτό που έγινε σήμερα ήταν πάρα πολύ σπάνιο για το δικό μας άθλημα. Για όσους ξέρουν και παρακολουθούν, σήμερα δεν ήταν στον τελικό οι δύο μεταλλιούχες στο Ρίο που ανέβηκαν μαζί μου στο βάθρο.
Δεν μπήκαν καν στον τελικό. Η κατάσταση με την πανδημία και τον κορονοϊό με επηρέασε πολύ. Οι αθλήτριες που κατέκτησαν μετάλλιο είχαν την τύχη να ανήκουν σε μεγάλες ομάδες και μπορούσαν και προπονούνταν. Ενάμιση χρόνο δεν είχα κανέναν αγώνα. Αν είχα 4-5 αγώνες περισσότερους θα είχα άλλα αποτελέσματα».

***

Για την Άννα Κορακάκη είμαστε υπερήφανοι. Τόσο απλά…