Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: H τελετή έναρξης την Παρασκευή 23 Ιουλίου

Το ξημέρωμα της Παρασκευής 23 Ιουλίου από τις 2.30 έως τις 6 π.μ. θα δούμε από την ΕΡΤ 1 τους αγώνες κωπηλασίας σκι ανδρών και γυναικών από το Τόκιο.
Λίγες ώρες μετά οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2021 θα αρχίσουν και επίσημα με την Τελετή Έναρξης η οποία θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ 1 στις 2 το μεσημέρι και θα διαρκέσει μέχρι τις 5 μ.μ.
Θυμίζουμε ότι η διαφορά της ώρας μεταξύ Ελλάδας και Ιαπωνίας είναι 6 ώρες. Δηλαδή όταν στην Αθήνα έχουμε 2 το μεσημέρι στο Τόκιο είναι 8 το βράδυ.

***

Σύμφωνα με δηλώσεις των διοργανωτών στην Asahi Shimbun, μια από τις παλαιότερες εφημερίδες [1879] της Ιαπωνίας, η Τελετή Έναρξης δεν θα έχει τη λάμψη που ανέμεναν οι διοργανωτές. Θα πραγματοποιηθεί στο νεότευκτο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο χωρίς παρουσία θεατών αλλά με έναν περιορισμένο αριθμό επισήμων.
Σύμφωνα με τα αρχικά δημοσιεύματα, η Τελετή θα εστίαζε σε ένα «πάντρεμα» της ιαπωνικής ποπ κουλτούρας με τα τεχνολογικά επιτεύγματα. Παράλληλα ρόλο θα έχουν και οι Blue Impulse τα αεροσκάφη της ιαπωνικής αεροπορίας που θα κάνουν επιδείξεις.
Η Τελετή θα κορυφωθεί με την παρέλαση των αθλητών, όπου η Ιαπωνία ως οικοδέσποινα θα παρελάσει τελευταία και η ελληνική αποστολή πρώτη, με δυο σημαιοφόρους: Την Άννα Κορακάκη και τον Λευτέρη Πετρούνια. Οι υπόλοιπες χώρες θα παρελάσουν σύμφωνα με το ιαπωνικό αλφάβητο.

***

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021
ΕΡΤ 1

02:30-06:00 ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ ΣΚΙΦ ΑΝΔΡΩΝ ΣΚΙΦ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
*14:00 – 17:00 ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ (Ζ)
22:00 – 01:00 ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ (E)