19.6 C
Athens
Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

Θεατρικό «Άλμα» στο αύριο με εμπειρία, γνώση και νεανικό πάθος

Ένα ιστορικό θέατρο με εξαιρετικές υποδομές και ιδιαίτερη αισθητική, στεγάζει φέτος τα όνειρα, τα σχέδια και τις δημιουργίες πολλών έμπειρων και ακόμη περισσότερο νέων δημιουργών.

Πρόκειται για «Άλμα», το δημιούργημα του Βίλλη Ανδρέου και της Κατερίνας Μαραγκού, που από το 2004 άλλαξε το θεατρικό τοπίο στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας και του Μεταξουργείου.

Φέτος που συμπληρώνει 30 χρόνια θιασαρχικής πορείας – από την εποχή του Θεάτρου «Αθηνών» – η εκλεκτή ηθοποιός αποφάσισε να φιλοξενήσει τα όνειρα της «5ης Εποχής» του σκηνοθέτη Θέμη Μουμουλίδη και των συνεργατών του.

Ομάδες και σχήματα με εμπειρία, γνώση και νεανικό πάθος βρήκαν ένα μοντέρνο εφαλτήριο και προετοιμάζονται για το επόμενο θεατρικό τους «άλμα».

***

Στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας 9 Οκτωβρίου 2019 ο Θέμης Μουμουλίδης και οι εκπρόσωποι των θεατρικών σχημάτων ανακοίνωσαν το αναλυτικό πρόγραμμα Οκτωβρίου 2019 – Μαΐου 2020 και παρουσίασαν εν συντομία τις δουλειές τους.

Πρόκειται για 15 παραγωγές που είναι έργα κλασικά και σύγχρονα, νέα έργα από καταξιωμένους ή νέους συγγραφείς που παρουσιάζονται σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο και διαμορφώνουν ένα σημαντικό θεατρικό κέντρο.

***

 

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

*Έναρξη με την επανάληψη του musical δωματίου «Commedia d’ amore», με τη Μαριάννα Πολυχρονίδη (11 – 27 Οκτωβρίου).

*Συνέχεια με την επανάληψη του «Ανατόλ», μιας παραγωγής σε σκηνοθεσία Γιάννη Βούρου. Με τον Πέρη Μιχαηλίδη, την Τζούλη Σούμα και τον Βαγγέλη Παπαδάκη. (15 Οκτωβρίου – 6 Νοεμβρίου).

*Η Άντζελα Μπρούσκου υπογράφει τη σκηνοθεσία του κλασικού αριστουργήματος του Schiller «Μαρία Στιούαρτ», σε μια παράσταση που σηματοδοτεί την επιστροφή της Κατερίνας Μαραγκού στη σκηνή, ύστερα από απουσία τριών ετών. Παίζουν επίσης: Παρθενόπη Μπουζούρη, Νίκος Καρδώνης, Γιάννης Σαμσιάρης, Γιώργος Φριτζήλας, Γιώργος Τριανταφυλλίδης. (2 Νοεμβρίου – 19 Ιανουαρίου 2020).

*Η Λυδία Φωτοπούλου και η Μαρία Κατσιαδάκη επαναλαμβάνουν ύστερα από δεκαπέντε χρόνια το έργο του Win Wells «Η Γερτρούδη Στάιν και η συνοδός της», υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Νικαίτης Κοντούρη. (11 Νοεμβρίου – 7 Ιανουαρίου 2020).

*Ο Γιάννης Νταλιάνης υπογράφει τη σκηνοθεσία της πρωτοπαρουσιαζόμενης στην Ελλάδα κωμωδίας «Το κινητό», του Ισπανού συγγραφέα και καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Καταλονίας Sergio Belbel. Παίζουν: Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Χριστίνα Θεοδωροπούλου, Ελίζα Σκολίδη, Βασίλης Βούνος. (23 Νοεμβρίου – 14 Ιανουαρίου 2020).

*Χριστούγεννα με τον «Χορό των Χριστουγέννων». Μια παράσταση για μικρά και μεγάλα παιδιά. Παίζουν: Ελισάβετ Μουτάφη, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου κ.α. (1 Δεκεμβρίου – 12 Ιανουαρίου).

*Από 1η Φεβρουαρίου, η Ιωάννα Παππά υποδύεται την «Έντα Γκάμπλερ» σε μια σύγχρονη παράσταση που υπογράφει ο Θέμης Μουμουλίδης. Παίζουν: Μιχάλης Μαρίνος, Χάρης Τζωρτζάκης κ.α. (Μέχρι 12 Απριλίου).

*Συνέχεια με τη θεατρική μεταφορά του μυθιστορήματος του Νίκου Σκορίνη «Ακύμαντοι», με θέμα την μεταπολιτευτική Ελλάδα. Ένα πολιτικό θρίλερ. (10 Μαρτίου – 26 Απριλίου).

 

 

 

ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ

 

*Στις 5 Δεκεμβρίου εγκαινιάζεται η ανανεωμένη «Μικρή Σκηνή» του θεάτρου «Άλμα» με την παράσταση «Γιαννούλης Χαλεπάς», βασισμένη στη νουβέλα της Ρέας Γαλανάκη «Αθηνά-Βοσκοπούλα».

*Από τις 16 Δεκεμβρίου θα παρουσιάζεται το έργο του Μηνά Βιντιάδη «Ο κάτω Παρθενώνας», σε σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη. Παίζουν: Λεωνίδας Κακούρης, Χρήστος Σαπουντζής. (Μέχρι 26 Ιανουαρίου).

*Στις 15 Ιανουαρίου 2020 πρεμιέρα για τη μαύρη κωμωδία «Μάντεψε», σε κείμενο του νέου συγγραφέα Στρατή Μπέη. Παίζουν: Στρατής Μπέης, Γωγώ Βογάσαρη, Σπύρος Χαλικιάς, Χαριτωμένη Γκουράσα, Αχιλλέας Στέλιος, Αλεξάνδρα Χαραλαμπίδου, Αποστόλης Κομποθέκρας. (Μέχρι 27 Φεβρουαρίου).

*Ακολουθεί η σκηνική ανάγνωση στο αριστουργηματικό «Μυθιστόρημα» του Γιώργου Χειμωνά, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Εξαρχέα. Παίζουν: Κωνσταντίνος Γώγουλος, Ελίνα Ρίζου. (2 Μαρτίου – 14 Απριλίου).

*Στις 5 Μαρτίου κάνει πρεμιέρα ο «Συλλέκτης» του Τζων Φώουλς, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν. Παίζουν: Αργύρης Αγγέλου, Ιωάννα Πηλιχού. (Μέχρι 10 Απριλίου).

*Ακολουθεί η «Αλίκη» της Δήμητρας Στάικου, έργο βασισμένο στην «Αλίκη» του Λιούις Κάρολ. Παίζουν: Βάνα Πεφάνη, Βασίλης Ευταξόπουλος, Αγγελική Παντελάκου, Χοβίκ Καραμπετιάν, Κατερίνα Χόλη. (7 Μαρτίου – 12 Απριλίου).

*Η αυλαία στον χειμερινό κύκλο της «5ης Εποχής» θα πέσει (25 Απριλίου – 17 Μαΐου) με την παράσταση του αριστουργήματος του Paul Claudel «Η ανταλλαγή», σε σκηνοθεσία Βαλάντη Φράγκου. Παίζουν: Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Παναγιώτης Εξαρχέας, Ελένη Ζαραφίδου κ.α.

 

THE ART PROJECT 2020

Ο κύκλος εκδηλώσεων «The Art Project» που εγκαινίασε πέρυσι η «5η Εποχή» επιστρέφει για δεύτερη χρονιά. Από τις 10 Μαΐου έως και τις 10 Ιουνίου 2020, το «Θέατρο Άλμα» θα γίνει τόπος συνύπαρξης διαφορετικών μορφών δημιουργίας, τόπος συνάντησης και συνομιλίας σημαντικών δημιουργών με νέους καλλιτέχνες, βήμα έκφρασης νέων δημιουργών από το κέντρο και την περιφέρεια. Θέατρο, χορός, μουσική, εικαστικά, θα γεμίσουν την Κεντρική Σκηνή, τη Μικρή Σκηνή, το Φουαγιέ – Βιβλιοπωλείο του θεάτρου, σε έναν διάλογο τεχνών που φιλοδοξεί να αφήσει το διακριτό αποτύπωμά του στον καλλιτεχνικό χάρτη της πόλης.

Προτάσεις στο: [email protected]

Και επίσης στο: [email protected]

***

Η Κατερίνα Μαραγκού και ο Θέμης Μουμουλίδης στην παρουσίαση του Θεάτρου “Άλμα” για το 2019 – 2020. Μαζί τους, από αριστερά: Μαριάννα Πολυχρονίδη, Ιωάννα Παππά, Γιάννης Νταλιάνης και Νικαίτη Κοντούρη, Δήμητρα Στάικου, Βάνα Πεφάνη.

 

ΜΙΚΡΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ

Στο φουαγιέ του θεάτρου θα λειτουργεί ένα μικρό θεατρικό βιβλιοπωλείο, όπου οι θεατές μπορούν να προμηθεύονται, εκτός από τα προγράμματα των παραστάσεων και τα έργα που παρουσιάζονται, επιλεγμένα βιβλία κάθε κατηγορίας (θέατρο, λογοτεχνία, βιογραφία, ιστορία, μελέτη, δοκίμιο) που φωτίζουν τον συγγραφέα και την εποχή στην οποία αναφέρεται το έργο, βιβλία όλων των δημιουργών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του ΑΛΜΑ, όλες τις εκδόσεις της 5ης Εποχής, καθώς και επιλεγμένους τίτλους από την κλασική και σύγχρονη λογοτεχνία, το θέατρο και τη θεωρία του θεάτρου. Μπορούν επίσης να παραγγέλνουν θεατρικά έργα και θεωρητικά κείμενα για το θέατρο.

***

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Όλες οι παραστάσεις του Θεάτρου «Άλμα» είναι αφιερωμένες στη μνήμη του ηθοποιού Μηνά Χατζησάββα και του σκηνογράφου Γιώργου Πάτσα. Τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στη μνήμη των δύο κορυφαίων δημιουργών του ελληνικού θεάτρου.

***

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται καθημερινά από το ταμείο του θεάτρου καθώς και από το viva.gr

Θα υπάρχουν προσφορές για προαγορές εισιτηρίων σε μειωμένες τιμές για όλες τις παραστάσεις, οι οποίες θα ανακοινώνονται έγκαιρα από το viva.gr και από το site του θεάτρου http://theatroalma.gr/

***

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΜΑ

Ακομινάτου 15
Αθήνα 104 37
Μετρό σταθμός Μεταξουργείο
Τηλέφωνο: 210-522.01.00

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
706ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -