Μήνυμα ζωής από τον Αλέξανδρο: «Να θυμάσαι, θα ξαναβγεί ο ήλιος»

Όταν ο Αλέξανδρος έδινε αγώνα για τη ζωή του σκέφτηκε να φτιάξει μια κονκάρδα που πάνω της έγραφε: Να θυμάσαι «Θα ξαναβγεί ο ήλιος».
Ο μικρός Αλέξανδρος ήθελε με αυτόν τον τρόπο να μοιράσει δύναμη κι ελπίδα.
Πρόκειται για μια αληθινή, συνταρακτική ιστορία ενός αγοριού, του Αλέξανδρου που ενώ νοσούσε από καρκίνο, μέσα στο νοσοκομείο έφτιαξε αυτή την κονκάρδα – ένα παράσημο ανδρείας για τα παιδιά που αγωνίζονται.
Η Ματίνα Κυριάκου, που έχασε τον «μαχητή» της όταν ήταν μόλις 13 ετών κρατούσε σε όλη τη «μάχη» ένα ημερολόγιο και έγραψε ένα συγκλονιστικό βιβλίο δύναμης. Ένα ημερολόγιο αγάπης και ελπίδας που θα μας κάνει να αναθεωρήσουμε τι είναι σημαντικό και τι όχι σε αυτή τη ζωή.
Παράλληλα η «μαμά Ματίνα», δημιούργησε την ομάδα «Αλέξανδρος, να θυμάσαι θα ξαναβγεί ο ήλιος» η οποία σκοπό έχει να στηρίζει κάθε προσπάθεια που γίνεται πανελλαδικά για τα παιδιά με καρκίνο.
Το βιβλίο αυτό, κυκλοφορεί από τον Εκδοτικό Οίκο «Ontime Books», που δραστηριοποιείται και σε έκδοση βιβλίων Ελλήνων στην Αγγλόφωνη και στην παγκόσμια αγορά.

***

Το ημερολόγιο της μητέρας του μικρού Αλεξάνδρου, Ματίνα Κυριάκου, για την καθημερινότητα του αγώνα που έδωσε ο γιός της πωλείται στα βιβλιοπωλεία και 10 ευρώ από την αξία του βιβλίου διατίθενται για φιλανθρωπικό σκοπό: Την αγορά ειδικών μηχανημάτων, απεικονιστών φλεβών για την ενίσχυση παιδιατρικών ογκολογικών κλινικών.
Ήδη το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και η Ontime Books ένωσαν τις δυνάμεις τους και αγωνίζονται για τα παιδιά – ήρωες που καλούνται να αντιμετωπίσουν τον παιδικό καρκίνο.
Σκοπός αυτής της δράσης, είναι να μην πονέσει ξανά κανένα παιδί με καρκίνο στην προσπάθεια του νοσηλευτή να βρει τη φλέβα.
Να μην πονέσει ξανά κανένας γονιός βλέποντας το παιδί του να υποφέρει διπλά.
Ο απεικονιστής φλεβών λειτουργεί με υπέρυθρες ακτίνες που φωτίζουν τα χεράκια των παιδιών και απεικονίζουν όλες τις φλέβες και τα φλεβίδια κάνοντας την αιμοληψία να μοιάζει με παιχνίδι και όχι με εφιάλτη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK