Αγγελική Αγγελοπούλου: Να εκτιμάς τις στιγμές. Εκεί είναι το νόημα…

Με αφορμή αυτή τη δύσκολη – από κάθε άποψη – χρονιά, το Catisart.gr δίνει τον λόγο σε καλλιτέχνες και δημιουργούς που μιλούν για όσα έχασαν, για όσα κέρδισαν και για όσα περιμένουν.
Μας μιλούν για θέματα που τους ενόχλησαν ή τους συγκίνησαν, για γεγονότα που τους πίκραναν, τους εξόργισαν ή τους έδωσαν χαρά.
Εκμυστηρεύονται – εξομολογούνται τις απογοητεύσεις ή τις ελπίδες τους και τέλος εκθέτουν διαφωνίες, σκέψεις, ιδέες και προτάσεις…

Γράφει η Αγγελική Αγγελοπούλου

ΕΧΑΣΑ… Ανθρώπους που τελικά δεν ήταν για να μείνουν. Σχέσεις που κάνανε τον κύκλο τους.
ΕΧΑΣΑ… την υπομονή μου με καταστάσεις που θα μπορούσα να χειριστώ διαφορετικά.

ΕΧΑΣΑ πολλές φορές την πίστη μου απέναντι στις δύσκολες μέρες…

Όμως….
ΚΕΡΔΙΣΑ εμένα, κέρδισα νέους φίλους, έμαθα να εκτιμώ λέξεις που στην αρχή δεν τους έδινα σημασία, καθώς ήταν απλώς μέρη ενός λεξιλογίου. Έμαθα την αξία και τη δύναμη που έχουν οι αγκαλιές. Έμαθα πόσο σημαντικό είναι να γεύεσαι τ’ αληθινά, ανθρώπους και στιγμές χωρίς περιτυλίγματα. Να εκτιμάς τα μικρά, γιατί είναι εκείνα που μπορούν να σου δείξουν το δρόμο προς την ευτυχία. Να κάνεις βόλτες με φίλους που θα σου μείνουν αξέχαστες, ν’ αγναντεύεις τη θάλασσα και να χάνεσαι στα χέρια της, ν’ αφήνεσαι σε μια αγκαλιά και να νιώθεις σπίτι σου. Ν’ ακούς ένα «σ’ αγαπώ» «πιστεύω σε σένα» και να πετάς από ευτυχία. Να εκτιμάς τις στιγμές. Εκεί είναι το νόημα. Κερδίζω πλέον κάθε μέρα γιατί έχω τους ανθρώπους μου κοντά μου.
ΠΕΡΙΜΕΝΩ φέτος να τελειώσω τη Σχολή μου, να κάνω ένα μακρινό ταξίδι που μου έχει λείψει, να δω τι μου επιφυλάσσει το αύριο.
Αυτή τη χρονιά έμαθα πως σημασία δεν έχει να σταθείς στο τι θα χάσεις, αλλά να μπορείς να διακρίνεις τα όμορφα που θα κερδίσεις.