14.8 C
Athens
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

“Ρητορείες!” ή όταν τα σοβαρά θέματα αντιμετωπίζονται ανάλαφρα

Ρητορεία σημαίνει τόσο στα αρχαία όσο και στα νέα ελληνικά η ευγλωττία του ρήτορα, η «έμφυτη ή επίκτητη ικανότητά του να διαμορφώνει τον προφορικό του λόγο με τρόπο ευχάριστο και πειστικό». Η ρητορεία επίσης δηλώνει (με ειρωνική διάθεση), στα νέα ελληνικά, τον στομφώδη τρόπο έκφρασης ενός ομιλητή. «Άσε τις ρητορείες!», λέμε συχνά, που σημαίνει: «Άσε τις μεγαλοστομίες!», «Άσε τις πομπώδεις και κούφιες νοήματος εκφράσεις!».

Οι “ρητορείες” ωστόσο ανεβαίνουν και στη θεατρική σκηνή. Πρόκειται για μια κωμική παράσταση που αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα με αστείο τρόπο.

Στην αρχαία Αθήνα οι ρήτορες έβγαιναν μπροστά στον κόσμο της πόλης και μιλούσαν για τα προβλήματα της πόλης και πώς μπορούν να λυθούν.
Οι “Ρητορείες” είναι εδώ για να επιχειρηματολογήσουν για διάφορα σοβαρά (και μη) θέματα αλλά και να λύσουν όλα τα προβλήματα και όλες τις απορίες που μπορεί να έχετε. Και όλα αυτά χρησιμοποιώντας λογική και μια μεγάλη δόση χιούμορ.
Δύο ομάδες, η μπλε και η κόκκινη, επιχειρηματολογούν για διάφορα θέματα και στο τέλος εσείς, το κοινό, ψηφίζετε για το ποια ομάδα ήταν η καλύτερη.

Τα επιχειρήματα θα πάρουν φωτιά από Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2014 και κάθε Παρασκευή, για λίγες μόνο παραστάσεις, στο θέατρο “Φούρνος”, Μαυρομιχάλη 168, Εξάρχεια (τηλέφωνο κρατήσεων 2106460748).

Οπότε μην περιμένεις. Μη χάνεις χρόνο! Πήγαινε και εσύ σε μια μοναδική κωμική παράσταση και έλα να βγάλουμε μαζί τον καλύτερο Ρήτορα.

 

Πληροφορίες

Ώρα έναρξης: 21:00
Διάρκεια παράστασης : 90’
Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Συντελεστές

Παναγιώτης Καλογερόπουλος, Δημήτρης Λιόλιος, Κώστας Μοσχάτος, Κύνθια Βουκουβαλίδου, Δημήτρης Γιαλελής
Αφίσα-δημιουργικό: Γρηγόρης Γρηγορόπουλος
Φωτογραφία: Σταυριάννα Δαούτη
Σκηνοθεσία-Παραγωγή: Δημήτρης Λιόλιος, Παναγιώτης Καλογερόπουλος

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -