14.4 C
Athens
Σάββατο 20 Απριλίου 2024

“Τα Μυστικά του Σπουδαίου Ηθοποιού”, σεμινάριο με εισηγήτρια τη Μαρία Τσαρούχα

Η σημαντική ηθοποιός, σκηνοθέτις, ερμηνεύτρια, συγγραφέας, εκπαιδεύτρια «Method Acting» Μαρία Τσαρούχα παραδίδει ένα χρήσιμο και ενδιαφέρον σεμινάριο για την τέχνη του ηθοποιού. Το σεμινάριο έχει τίτλο “Τα Μυστικά του Σπουδαίου Ηθοποιού” και απευθύνεται σε καλλιτέχνες, ηθοποιούς, σπουδαστές δραματικών σχολών, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, σκηνοθέτες, θεατρολόγους αλλά και σε κάθε άνθρωπο που επιθυμεί να απελευθερώσει τη φυσικότητα, την τόλμη και την αυτοπεποίθησή του.

Οι μέθοδοι υποκριτικής μαθαίνουν στον εκπαιδευόμενο πώς να “δρα στη σκηνή”, δηλαδή πώς να μπαίνει σε μια δράση, στα αγγλικά “act”, αλλά όχι “ποιος είναι ο άνθρωπος που δρα στη σκηνή”. H θεωρία Perceptual Acting and Directing έρχεται να καλύψει αυτό το μεγάλο κενό, “Who Am I” on and off stage.

Αφορά στη συνθετική εναρμόνιση του τριπτύχου σώμα, πνεύμα, ψυχή και Εgo, subconscious, Higher self.
Ισορροπεί το αριστερό με το δεξιό ημισφαίριο του εγκεφάλου δηλαδή τη λογική, τη γλώσσα, την κρίση με τη διαίσθηση, το συναίσθημα, το υποσυνείδητο.
Δουλεύεται επάνω στην τεχνική Method Acitng.
Ο εκπαιδευόμενος μαθαίνει να αναπτύσσει και να εξασκεί την εσωτερική του ωρίμανση, την προσωπική, την πνευματική, τη σωματική και τη συναισθηματική αντίληψη, την αντίληψη των πέντε αισθήσεων.
Κανένας δάσκαλος δεν μπορεί να σου μάθει «ποιος είσαι» παρά μόνο τους νόμους της ανθρώπινης συμπεριφοράς και τη δυνατότητα και εξάσκηση διεύρυνσης της αντίληψής σου. Με την ΡΑD κάνεις ένα άλμα συνειδητότητας και κατανόησης του “Who Am I”.

Οι βιωματικές ασκήσεις που χρησιμοποιούνται στην ΡΑD είναι χρήσιμα εργαλεία αυτοδιάγνωσης και θεραπείας και αποσκοπούν στην:

• αναγνώριση, αποδοχή και κατανόηση της ολότητάς μας μέσα από τα επιστημονικά δεδομένα της κβαντικής μηχανικής
• στην ενδυνάμωση και επικοινωνία με την ασυνείδητη πλευρά σου, με τη βασική άσκηση της τεχνικής διαφραγματικών αναπνοών «Alexander Technick»
• τη ροή της ενέργειας στους μεσημβρινούς και στα Chakras
• τη γνώση του τρόπου που σωματοποιείς τα συναισθήματά σου μέσα από την τεχνική κινησιολογίας «Laban Analysis»
• ασκήσεις αντίληψης του σώματος και διερεύνηση της υλικής σου πραγματικότητας
• Viola Spolin ασκήσεις
• ασκήσεις για αντίληψη του χώρου, των πεδίων, της σχέσης στον χώρο με τις ενέργειες των άλλων ανθρώπων
• ασκήσεις κατανόησης της 5διάστατης δυναμικής που φέρουμε.

Οραματισμοί

• με τον οραματισμό, επαναπροσδιορίζεις τις κυτταρικές σου μνήμες, μαθαίνεις πώς να αναγνωρίζεις και να μπορείς να αλλάξεις αυτόματα τα ίδια σου τα συναισθήματα και τις σκέψεις σου
• εξισορρόπηση δεξιού και αριστερού ημισφαιρίου
• απελευθέρωση αρνητικών συναισθημάτων
• ξεμπλοκαρίσματα ροής και άνοιγμα στο Όλο
• ασκήσεις κατανόησης της 5διάστατης δυναμικής που φέρουμε
• εκπαίδευση στο να μάθεις την ενέργεια της αγάπης και πώς να ζεις και να δρας μέσα από αυτή.

Απευθύνεται σε καλλιτέχνες, ηθοποιούς, μαθητές, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, σκηνοθέτες, θεατρολόγους αλλά και σε κάθε άνθρωπο που επιθυμεί να ξεμπλοκάρει και να απελευθερώσει μαθημένες συμπεριφορές που του είναι εμπόδιο για να καλλιεργήσει έναν ελεύθερο, αυθόρμητο και ειλικρινή εαυτό.

Οι συμμετέχοντες χρειάζεται να έχουν έναν μονόλογο και μια σκηνή για δύο άτομα που ήδη γνωρίζουν, άνετα ρούχα και κάλτσες, ένα ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα, ένα μεγάλο μπουκάλι νερό,
τετράδιο και στυλό.

***

Αιτήσεις συμμετοχής στο 6932755511 και στο inbox Maria Tsaroucha
Διάρκεια σεμιναρίου 8 ώρες
Κόστος 40 ευρώ
Κατάλληλο και για παιδιά

Το Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017, από το μεσημέρι στις 12 μέχρι τις 8 μ.μ.
Στο Μαρούσι, στην οδό Ναυάρχου Σαχτούρη 9.

***

Από το 2000 διδάσκει «Method Acting»

Η Μαρία Τσαρούχα είναι ηθοποιός, σκηνοθέτις, ερμηνεύτρια, συγγραφέας, εκπαιδεύτρια «Method Acting».
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Έχει σπουδάσει Κοινωνιολογία στο Deree College στην Αθήνα και υποκριτική τέχνη στην «Αμερικανική Ακαδημία Δραματικών Τεχνών» της Νέας Υόρκης (“American Academy of Dramatic Arts – ΑΑDA”), όπου αποφοίτησε αριστούχα.
Στο “Webber Douglas Academy of Dramatic Arts” στο Λονδίνο εξειδικεύτηκε στο σαιξπηρικό ρεπερτόριο και στη μέθοδο Stanislavsky.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής και σκηνοθεσίας στον κινηματογράφο με τον Μιχαήλ Ιλιένκο, κοσμήτορα του Πανεπιστημίου του κινηματογράφου του Κίεβο.
Επίσης έχει παρακολουθήσει, συστηματικά επί εφτά χρόνια, σεμινάρια δημιουργικής γραφής, λογοτεχνίας και Θεωρία της Φιλοσοφίας στο «Κέντρο δημιουργικής γραφής και θεάτρου για την επίλυση συγκρούσεων» της Χριστιάνας Λαμπρινίδη.
Σε ηλικία δεκατριών χρονών είχε εκδώσει το πρώτο της βιβλίο «Πρώτα βήματα, πρώτες σκέψεις» και επιβραβεύτηκε από τον Αντώνη Σαμαράκη και τον Κώστα Ταχτσή, ως η «μικρότερη Ελληνίδα συγγραφέας».
To 2011 εκδόθηκε από τις εκδόσεις «Ηριδανός» το βιβλίο της «Διαυγές κενό κεφάλι», το οποίο έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές.

Το 2003 δημιούργησε το “Magic Room Theater”, μια ομάδα καλλιτεχνών – δημιουργών όπου ανεβάζει παραστάσεις με κείμενα, τραγούδια, μουσικές συνθέσεις και σκηνοθεσία της, όπως τα musical – cabaret «Αυτή Είναι Μια Πάπια», «Μια Υποψία στη Σκηνή», «REUNION», «LOLAS CABARET», «Ιt’ s a Wonder Full World», «Maria in Abundance».
Οι παραστάσεις του “Magic Room Theater” ξεχωρίζουν ως «προϊόν» τέχνης, λόγω του συνδυασμού δημιουργίας έργου, μουσικών επιλογών, ρεαλισμού υποκριτικής. Είναι μαζί θέατρο, musical, stand up comedy και μουσικό live.
Στην Αμερική έχει παίξει στα θέατρα της AADA στη Νέα Υόρκη στις παραστάσεις «Cat among the Pigeons», «Τhe Courageous one», «Andromache», «Gingerbread lady», «The house of Bernarda Alba», «Saturday, Sunday, Monday», «Return Engagements», «Cinders», «Coriolanus», «Richard ΙΙΙ», «Rape among the Belt», «Twelve angry women», «Desires under the Elms».
Στην Ελλάδα έχει παίξει στο θέατρο στην παράσταση «Το μεσημεριανό», στο μιούζικαλ «Σακουρά» και στη μουσική σάτιρα «Καλοκαίρι με Στοίχημα», στο μιούζικαλ «Μάλα – η μουσική του ανέμου» στο θέατρο “Παλλάς”, στη rock opera «Αδάμ και Χαλιμά» στη Λυρική Σκηνή, στο «Trainspotting», στην παράσταση «Bug» της ομάδας ΝΑΜΑ στο θέατρο «Επί Κολωνώ» και στον «Θυρωρό της νύχτας», σε σκηνοθεσία Γιώργου Πανουσόπουλου στο Ίδρυμα Κακογιάννη.
Έχει διασκευάσει το μυθιστόρημα «Μέρες εγκατάλειψης» της Έλενα Φεράντε και το σκηνοθέτησε με τον τίτλο «Η κακομοίρα της Νάπολι», που παίχτηκε για δύο χρόνια στο θέατρο «Επί Κολωνώ» και συνεχίστηκε στο θέατρο «Vault».
Συμμετείχε και πρωταγωνίστησε σε μεγάλου μήκους ταινίες, όπως «Κορόιδο εν τάξει» σε σκηνοθεσία Γ. Παρασκευόπουλου, «Η Εύκολη Λεία», σε σκηνοθεσία Β. Σεϊτανίδη, «Ρόκκο vs Κλεοπάτρα», σε σκηνοθεσία Α. Σπίνουλα και στο «Delivery», σε σκηνοθεσία Ν. Παναγιωτόπουλου. Συμμετείχε στην ελληνική τηλεόραση σε παραγωγές όπως «Οι Χρηματιστές», «Πρόβα νυφικού», «Ιατρικό Απόρρητο», «Κλεμμένα Όνειρα».
Έχει παίξει στην παράσταση «La Nonna» στο θέατρο “Ακάδημος”, με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Πιατά. Παράλληλα σκηνοθέτησε τη θεατρική παράσταση «Ιράκ – 9 Τόποι Επιθυμίας» της Heather Raffo, η οποία ανέβηκε στο θέατρο «Vault».
Όσον αφορά τη μουσική της ιδιότητα, κυκλοφόρησε το cd «Ευγενικά Τραγούδια» με τον Λάκη Παπαδόπουλο, κάνοντας διάφορες συναυλίες για την παρουσίασή του.
Συνεχίζει τις προσωπικές μουσικές της παραστάσεις, με τίτλο “Maria the Singer”, με τραγούδια Jazz, soul, swing, και rock διασκευές.
Από το 2000 διδάσκει «Method Acting» – την πιο πολυσυζητημένη και επιτυχημένη μέθοδο υποκριτικής, ο οποία διδάσκεται στις σχολές της Αγγλίας και της Αμερικής – σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς και ερμηνευτές.
Είναι πρακτικός του E.F.T. (Emotional Freedom Therapy).

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -