Άλλη μια ιστορία ανθρώπινης περιπέτειας στο θέατρο “Διάνα”.
Οι πρόβες της «Φιλουμένα» σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή ξεκίνησαν και προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς.
Η Ελένη Ράντου συναντιέται δύο χρόνια μετά την παράσταση του Εθνικού με την εμβληματική ηρωίδα του Εντουάρντο ντε Φίλιππο και αναμετριέται ξανά με έναν από τους σημαντικότερους ρόλους της καριέρας της. Με φόντο το υπέροχο σκηνικό του Μανόλη Παντελιδάκη και τα εξαιρετικά κοστούμια της Ντένυς Βαχλιώτη, η Φιλουμένα της Ελένης Ράντου θα μας ταξιδέψει στα σοκάκια της Νάπολης για να μας αφηγηθεί την υπέροχη ιστορία μιας γυναίκας, που από πόρνη μετατρέπεται σε σύμβολο μητρότητας.
Ο 13μελής θίασος της μεγάλης παραγωγής περιλαμβάνει εκτός της Ελένης Ράντου (Φιλουμένα) και του Γιάννη Βούρου στον ρόλο του Σοριάνο, τους Βίλμα Τσακίρη (Ροζαλία), Τάσο Γιαννόπουλο (Αλφρέντο), Κατερίνα Γερονικολού (Ντιάνα) και τους Ντίνα Αβαγιανού, Βαγγέλη Χατζηνικολάου, Νίκο Σταυρακούδη, Μαρσελά Λένα και Αναστασία Σιωπίδου.
Στους ρόλους των τριών γιων οι Παναγιώτης Καρμάτης, Νεκτάριος Φαρμάνης και Γιώργος Αλεβιζάκης.
Ποιος από τους τρεις είναι ο γιος του Ντομένικο Σοριάνο;
Η απάντηση από τις 26 Οκτωβρίου στο θέατρο “Διάνα”.
Η προπώληση ξεκίνησε ηλεκτρονικά από το viva.gr
https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-diana/filoumena/
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΦΑΣΟΥΛΗΣ
ΣΚΗΝΙΚΑ: ΜΑΝΟΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΝΤΕΝΥ ΒΑΧΛΙΩΤΗ
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΝΑΛΥΣΑ ΓΚΡΗΝ
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΣΑΚΗΣ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗΣ
ΚΙΝΗΣΗ: ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΓΥΡΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΒΑΛΛΙΕΡΑΚΗΣ
Πρεμιέρα στις 26 Οκτωβρίου 2017
ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΑΝΑ
Ιπποκράτους 7, Αθήνα
Τηλ.: 2103626596
Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
Ε-mail: [email protected] και [email protected]
Υπόθεση
Η Φιλουμένα Μαρτουράνο, μια 17χρονη και πανέμορφη ναπολιτάνα πόρνη γνωρίζεται και ερωτεύεται τον Ντομένικο Σοριάνο, έναν επιτυχημένο επιχειρηματία και ασυγκράτητο γυναικά. Ο Ντομένικο παίρνει τη Φιλουμένα υπό την προστασία του κι εκείνη τον υπηρετεί, βοηθώντας τόσο στην επιχείρηση του Ντομένικο, όσο και στις δουλειές του σπιτιού. Ύστερα από 20 χρόνια συμβίωσης το χαμόγελο έχει πλέον σβήσει από τα χείλη της Φιλουμένα, που δεν ανέχεται πλέον ούτε τις γυναικοδουλειές του Ντομένικο, ούτε τη θέση της ως υπηρέτρια του σπιτιού. Προσποιείται λοιπόν ότι είναι ετοιμοθάνατη προκειμένου να οδηγήσει τον Ντομένικο σε γάμο. Οι δυο τους παντρεύονται αλλά όταν ο Ντομένικο ανακαλύπτει την απάτη της ακυρώνει το γάμο.