16.2 C
Athens
Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Κίμωλος, Σίκινος, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Ανάφη με +πλευση και Γιάννη Σταθόπουλο στο Μέγαρο Μουσικής

Mε όπλο την Τέχνη και «στρατιώτες» τους φίλους της, η +πλευση πάει και φέτος στο Μέγαρο Μουσικής για να δώσει σε όλους τη δυνατότητα να ζήσουν μέσα από το φακό στιγμές σαν κι αυτές που βίωσαν φέτος οι εθελοντές της, με στόχο πάντα την προώθηση της προσφοράς στα ακριτικά και απομονωμένα νησιά μας.
Την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, στις 8 μ.μ., σε μία από τις πιο όμορφες αίθουσες του Μεγάρου, στην Αίθουσα Banquet, θα γίνει η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Το Ταξίδι», αποτέλεσμα της δουλειάς του κινηματογραφιστή-σκηνοθέτη Γιάννη Σταθόπουλου και της ομάδας του, που γυρίστηκε κατά τη διάρκεια του φετινού Διάπλου σε Κίμωλο, Σίκινο, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Ανάφη, Ψέριμο, Τέλενδο, Λειψούς και Αρκιούς.

 

Ο κινηματογραφιστής – σκηνοθέτης Γιάννης Σταθόπουλος με το όπλο ανά χείρας εν πλω με προορισμό την Τέλενδο.

Θα παρουσιαστούν επίσης τα έργα που επιδιώκει να υλοποιήσει φέτος και το 2018 η +πλευση στα νησιά που θα προσεγγίσει στη φθινοπωρινή εξόρμηση και τον Διάπλου 2018, ενώ θα τιμηθούν οι χορηγοί για τη συνεισφορά τους.
Θα ακολουθήσει έκθεση φωτογραφίας στο φουαγιέ, οι οποίες θα διατεθούν προς πώληση με στόχο τη συγκέντρωση των απαραίτητων κεφαλαίων για την υλοποίηση νέων έργων στα νησιά μας.
Παρακάτω δύο χαρακτηριστικές δράσεις από την +πλευση στην Ηρακλειά και στην Πάτμο. Παρόμοιες ιστορίες προσφοράς υπάρχουν και σε όλα τα νησιά από τα οποία πέρασαν οι «άγγελοι» με τα ταχύπλοα φουσκωτά.

«Μάτια γεμάτα ελληνική θάλασσα, γεμάτα Αιγαίο, χρόνος χαραγμένος στο πρόσωπο… Αχ αυτά τα μάτια πόσα πλοία έχουν δει να μπαίνουν στο λιμάνι και να φεύγουν, πόσους εφήμερους ταξιδευτές, έχουν πλανέψει. Ένα βλέμμα που ταπεινά και ήσυχα βροντοφωνάζει «Ελλάδα δεν είναι Αθήνα». Άνθρωποι απλοί, ταπεινοί, που δεν τους «έφαγε» το σαράκι της τεχνολογίας… Άνθρωποι, συνάνθρωποι, Έλληνες των ελληνικών, ακριτικών νησιών μας. Γιατί Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι» Γιάννης Σταθόπουλος

Στήριγμα σε έξι κατοίκους της Ηρακλειάς

Οι έξι διαφορετικές περιπτώσεις κατοίκων που δεν είχαν τη δυνατότητα να βγουν από την κατοικία τους και είχαν ανάγκη ιατρικών, αιματολογικών και βιοχημικών εξετάσεων, χαρακτήρισαν την παρουσία της +πλευσης στην Ηρακλειά.
Από νωρίς το πρωί όταν άρχισαν οι αιμοληψίες έγινε σαφές ότι η δράση των εθελοντών στην Ηρακλειά θα περιλάμβανε και αρκετό… περπάτημα, καθώς χρειάστηκε να γίνουν κατ’ οίκον αιμοληψίες στις έξι αυτές περιπτώσεις, μαζί με τις σχετικές εξετάσεις.
Συνολικά, ελήφθησαν από τους εθελοντές 36 δείγματα αίματος για να μεταφερθούν σε εξειδικευμένα εργαστήρια, να εκτιμηθούν και να επιστραφούν στους κατοίκους.

Στα υπόλοιπα ιατρεία οι εθελοντές της +πλευσης υποδέχθηκαν τους υπόλοιπους κατοίκους του νησιού, μέχρι το μεσημέρι, προσφέροντας δωρεάν πλήρη γκάμα εξειδικευμένων εξετάσεων. Μέχρι το μεσημέρι, από τους γιατρούς της +πλευσης είχαν εξεταστεί συνολικά 44 κάτοικοι, εκ των οποίων οι περισσότεροι στο αγροτικό ιατρείο και το σχολείο της Ηρακλειάς, ενώ για τα έξι άτομα που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν έγιναν επισκέψεις κατ’ οίκον.
Για τους μικρότερους οι εθελοντές της +πλευσης διοργάνωσαν κυνήγι θησαυρού που για αρκετή ώρα γέμισε τους δρόμους στον οικισμό του λιμανιού με παιδικές φωνές και γέλια.
Το ιατρείο του νησιού ενισχύθηκε με ειδικό ιατρικό εξοπλισμό που δώρισε η +πλευση με την ευγενική χορηγία της ELPEN.
Παράλληλα η μάχη ενάντια στο κάπνισμα συνεχίστηκε με την ομιλία στα παιδιά του σχολείου, στο πλαίσιο του Smoke Free Greece.

Φροντίδα και αγάπη για τις γυναίκες Λειψών και Πάτμου

Τον Μάιο του 2017 η +πλευση και η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία έδωσαν την ευκαιρία στις γυναίκες της Πάτμου και των Λειψών να κάνουν προληπτικό μαστογραφικό έλεγχο.
Mε την ευγενική υποστήριξη της ELPEN, δόθηκε η δυνατότητα για δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο με την επίσκεψη Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στα δύο νησιά, τις ημέρες που οι εθελοντές και τα φουσκωτά της +πλευσης ήταν στους Λειψούς.
Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία τόνισε ότι στόχος ήταν να βοηθηθούν οι γυναίκες που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, κοινωνικών δυσκολιών ή προκαταλήψεων και οικονομικών προβλημάτων, δεν είχαν πρόσβαση ή αδυνατούσαν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

 

 

Οι προϋποθέσεις για να κάνει μία γυναίκα μαστογραφικό έλεγχο

– Ηλικία από 40 ως 70 ετών
– Να μην έχει γίνει άλλη μαστογραφία το τελευταίο 12μηνο
– Να μην υπάρχει ιστορικό καρκίνου, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό
– Να μην είναι η ενδιαφερόμενη σε έμμηνο ρύση (περίοδο), από 3 ημέρες πριν έως 5 ημέρες μετά
Στο σχετικό ενημερωτικό της δελτίο η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία τονίζει ότι δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο δημόσιο ή ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, καθώς η προσπάθεια είναι «όλο και περισσότερες Ελληνίδες να εξετάζονται και έτσι να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της ασθένειας».

***

Πώς θα παρακολουθήσετε την εκδήλωση

Για την επιβεβαίωση της παρουσίας σας θα πρέπει να καλέσετε στα τηλέφωνα: 6947718718 (κυρία Κελίνα Κάντζου) και 6944156676 (κυρία Μαριέττα Γιαννιτσιώτη). Επίσης εναλλακτικά μπορείτε να στείλετε email στο: [email protected] για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στην εκδήλωση.
***
Μέγαρο Μουσικής
Αίθουσα Banquet
Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 8 μ.μ.
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 1
•Με το Μετρό, μόλις δύο λεπτά από την ομώνυμη στάση μέχρι την είσοδο του Μεγάρου
Με Λεωφορείο, μπροστά από το Μέγαρο περνούν τα: Ε14, Α5, 550
Με Τρόλεϊ, μπροστά από το Μέγαρο κάνουν στάση τα: 10, 3
Parking: Αν πάτε με το αυτοκίνητό σας υπάρχει χώρος στάθμευσης με είσοδο από την οδό Κόκκαλη.

***

Ακολουθεί το πρώτο sneak peek από «Το Ταξίδι»: ΕΔΩ

Και το πρώτο τρέιλερ: ΕΔΩ

***

 

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -