Φωτογραφική δράση που αφορά τα προβλήματα διαχείρισης του δημόσιου χώρου οργανώνει το ΖΕΟΝ. Η δράση αποτελεί ταυτόχρονα και μια πρόταση για τη λύση των προβλημάτων των πόλεών μας. Aπό τον Οκτώβριο έως και τον Νοέμβριο του 2012, η πολιτιστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΖΕΟΝ πραγματοποιεί το φωτογραφικό δρώμενο με θέμα: «Τι σας ευχαριστεί ή σας ενοχλεί περισσότερο όταν καθημερινά κινείστε στο δημόσιο χώρο της πόλης σας;» για την πόλη της Κέρκυρας. Το υλικό των φωτογραφιών θα παραχθεί από τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Κέρκυρας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτυπώσουν στο φωτογραφικό τους φακό, όψεις της πόλης και στιγμές της καθημερινής ζωής: τι τους αρέσει και τι δεν τους αρέσει στην πόλη της Κέρκυρας: κτίρια, δρόμους, πεζοδρόμια, τοίχους, πάρκα, δέντρα, παραλίες, μέσα μεταφοράς, ΙΧ και συγκοινωνίες, κοινωνική ζωή και λοιπά.
Το όλο εγχείρημα δεν αποτελεί διαγωνισμό, ούτε εικαστική έκθεση φωτογραφίας, αλλά απλό, αυθόρμητο και άμεσο σχολιασμό της κατάστασης του δημόσιου χώρου της Κέρκυρας μέσω της φωτογραφικής κάμερας.
Η αποστολή
Η συλλογή του υλικού θα γίνει με δύο τρόπους:
Mε αποστολή των φωτογραφιών στο ΖΕΟΝ
Mέσω e-mail και σε μορφή jpeg και μέγεθος 13×18 σε 300 dpi, στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: markox@tee.gr αλλά και ami.theod@gmail.com.
Tο e-mail αυτό θα πρέπει να περιέχει:
– ένα επεξηγηματικό σχόλιο για την κάθε φωτογραφία – δηλαδή το θέμα της κάθε φωτογραφίας αποτελεί στοιχείο θετικό ή αρνητικό για τον κάθε «φωτογράφο»
– πού και πότε τραβήχτηκε η κάθε φωτογραφία
– το όνομα του «φωτογράφου»
– πώς μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί του (κατά προτίμηση e-mail) και
– μια διαβεβαίωση για το ότι τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών που λαμβάνουμε ανήκουν στον αποστολέα.
ή / και
με αποστολή/παράδοση στην οδό πλατεία Σκαραμαγκά 7 στην Κέρκυρα, α’ όροφος, γραφείο αρχιτέκτονος Μαριλένας Κοσκινά, τηλ. 2661028522.
– ενός CD με 1 ηλεκτρονικό φάκελο που θα τιτλοφορείται με το όνομα του φωτογράφου και μέσα σε αυτόν θα υπάρχουν δύο υποφάκελοι, ένας με τις φωτογραφίες τού τι τον ευχαριστεί και ο άλλος με τις φωτογραφίες τού τι τον ενοχλεί, στην πόλη της Κέρκυρας.
– Επιπλέον, θα παραδώσουν και μία διαβεβαίωση εγγράφως ότι «τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών που λαμβάνουμε ανήκουν στους ίδιους και ότι παραχωρούν το δικαίωμα χρήσης τους για τους σκοπούς της φωτογραφικής δράσης».
Έως και τις 30 Νοεμβρίου 2012.
Σκοπός της όλης δράσης είναι να σκιαγραφηθούν κοινά προβλήματα στη διαχείριση του δημόσιου χώρου αλλά και αντίστοιχες θετικές εικόνες του αστικού τοπίου. Η προσπάθεια αυτή αποτελεί μία συλλογική κίνηση και πρόταση για τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας. Οι εικόνες θα αναφέρονται άμεσα ή έμμεσα στο κοινωνικό, πολιτικό, οικονομικό, πολιτισμικό και πολιτιστικό περιβάλλον και θα θέτουν εύστοχα ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες σύγχρονης ζωής αλλά και την ανάγκη σε πολλές περιπτώσεις αναδιαμόρφωσης, επανασχεδιασμού και χρήσης εκ νέου του δημόσιου χώρου. Οι πόλεις μας, περιμένουν από εμάς φροντίδα και πρωτοβουλίες.
Το ΖΕΟΝ διατηρεί το δικαίωμα χρήσης και αναδημοσίευσης του υλικού στο πλαίσιο της συνολικής δράσης (εκθέσεις, κατάλογοι, workshops).
To ZEON είναι ανοικτό σε προτάσεις και πρωτοβουλίες που μπορούν να εμπλουτίσουν τη δράση ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ και τον όλο προβληματισμό και προσπάθεια.
Eπικοινωνήστε στο info@zeon.gr.
ZEON
T. +30 210 3212120
F. +30 210 3212129
K. +30 6945590964
info@zeon.gr
www.zeon.gr
Σαχτούρη 8-10, πλατεία Κουμουνδούρου 10553, Αθήνα, 4ος όροφος