24.8 C
Athens
Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022
 

«Υπερσυνείδητος». Το νέο βιβλίο της Μαρίας Όλον Tσαρούχα για την επιστήμη του θεάτρου

Αν υπήρχε κβαντική επιστήμη του θεάτρου, θα λέγαμε ότι το βιβλίο αυτό είναι το ζωτικό της εγχειρίδιο. Σε μια εποχή που τέχνες και επιστήμες συγκλίνουν περισσότερο από ποτέ, η συγγραφέας έρχεται να γεφυρώσει τις θεωρίες της κβαντικής φυσικής, το mindfulness και τη Μέθοδο του περίφημου Actors Studio σε μια νέα αρμονία.
Δεν τοποθετούνται νέα θεμέλια αλλά χτίζονται νέα επίπεδα κατανόησης, πέρα από το «αναλύω και στοχάζομαι» στο «βιώνω και υπάρχω», ακολουθώντας τα σύγχρονα ρεύματα της ψυχολογικής σκέψης και θεραπείας, στο εδώ και τώρα του προσώπου, αντανακλώντας τους υπαρξιακούς Yalom και Rogers και το Method Acting του σήμερα.
Ψάχνοντας αυτό που ήδη γνωρίζουμε, το βιβλίο εμβαθύνει και εμπλουτίζει τη θεωρία των παράλληλων συμπάντων και της κβαντικής διεμπλοκής παρατηρητή-παρατηρούμενου, φέρνοντάς την στα μέτρα του ηθοποιού, εισάγοντας τη θεωρία των frames, τη συγχρονικότητα του ηθοποιού με τους χαρακτήρες του που περιμένουν να αναδυθούν μέσα από τον σωστό συντονισμό.
Αυτό το βιβλίο είναι το κλειδί της καλλιτεχνικής συνείδησης και της υπαρξιακής επιτυχίας σε όλα τα επίπεδα, ανοίγοντας ορίζοντες περαιτέρω μελέτης της ανθρώπινης εξέλιξης, μετατρέποντας το φόβο σε δύναμη και εισάγοντας ένα νέο καλλιτεχνικό ήθος στην αισθητική εμπειρία.
Το βιβλίο είναι Amazon best seller in Theater and Production & κυκλοφορεί στα αγγλικά με τον τίτλο «Supraconscious, the Genius within You».

***

Ο Ινδός συγγραφέας Deepak Chopra [MD] έγραψε ότι «Η Μαρία Όλον Τσαρούχα έχει γράψει το σημαντικό βιβλίο. Μια μαρτυρία της καλλιέργειας, της επίγνωσης και μια μέθοδο δράσης που ξυπνάει μέσα μας τη θεμελιώδη αλήθεια της ύπαρξης πέρα από τους ρόλους που παίζουμε στη ζωή. Αυτός είναι «ο διαλογισμός σε δράση». Μπράβο.

***

Η Αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών Gayatri Naraine, Brahma Kumaris, έγραψε: «H ιστορία της ανθρωπότητας που έχει ειπωθεί ποτέ είναι η «Ιστορία της Αθανασίας». Η ιστορία αυτή εξηγεί πως κάθε άνθρωπος είναι ένας ηθοποιός στο συλλογικό δράμα της ζωής. Κάθε σενάριο είναι μοναδικό για το ρόλο που παίζει. Η Μαρία Όλον αποτυπώνει αυτή την ιδέα υπέροχα στο έργο της. Το νόημα της ζωής είναι η άνθηση σε όλα τα επίπεδα – πνευματική, ψυχική, συναισθηματική, σχεσιακή και φυσική. Αυτό το βιβλίο είναι ένα εγχειρίδιο ζωής για το πώς να το πετύχετε αυτό μέσω του μοναδικού σεναρίου της ζωής, των μοναδικών πράξεων της και των μοναδικών ρόλων που καλείστε να παίξετε. Ο κόσμος χρειάζεται να γράψει μια νέα ιστορία και η ανθρωπότητα χρειάζεται ένα νέο σενάριο».

***

Η Θεατρική συγγραφέας και σκηνοθέτις Coni Ciongoli Koepfinger, έγραψε σε σημείωμά της: «Η μεγαλοφυΐα μέσα στον κάθε ένα από εμάς είναι το πρώτο κείμενο μεταθεάτρου. Η Μαρία Όλον Τσαρούχα όχι μόνο μελετά πέρα από την τέχνη για να βρει την πηγή της τέχνης, τελικά φωτίζει την ουσία της ανθρώπινης ψυχής».

***

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Καρατζιάς, υπογράμμισε: «Η PAD είναι μια θεωρία και μέθοδος κοινωνικής ενδυνάμωσης. Ένα εργαλείο για ένα άλμα στο συλλογικό συνειδητό που η ανθρωπότητα χρειάζεται σήμερα. Μια τέτοια καινοτόμος σύλληψη μπορεί μόνο να καθιερωθεί διεθνώς ως μία από τις κύριες μεθόδους υποκριτικής στον δυτικό κόσμο».

***

Η ηθοποιός Αγγελική Μπίνη υπογραμμίζει ότι: «Η Μαρία είναι ένα γενναιόδωρο πλάσμα, διαφανές, ελαφρύ, ζωντανό σε συνεχή εγρήγορση, δημιουργός των συνθηκών της ζωής της. Διατηρεί μια Σωκρατική στάση στη ζωή: πέσε στις μαύρες τρύπες των υψηλών βεβαιοτήτων σου τόσο όσο εσύ αντέχεις, αποδεχόμενος τον εγωισμό και τη χυδαιότητα της ανθρώπινης ύπαρξης, χωρίς απαίτηση και επαιτεία, αλλά με αγάπη έτσι ώστε τελικά να είσαι συμπαθητικός, με υγιή καλοσύνη και ευφυΐα, με λαμπρή ειλικρίνεια, ακεραιότητα, σεβασμό και ευγνωμοσύνη. Η Μαρία δεν είναι ένας κοινός άνθρωπος. Την ευχαριστώ για όλα».

***

Η Μαρία Όλον Tσαρούχα ερευνά τα φιλοσοφικά συστήματα που μελετούν την ανθρώπινη φύση, την προσωπική ανάπτυξη και συνειδητότητα. Είναι η δημιουργός της Supraconscious You θεωρίας και της Perceptual Acting and Directing θεωρίας και μεθόδου. Ηθοποιός και σκηνοθέτης που εισάγει τη φιλοσοφία της κβαντικής φυσικής, τις νέες τάσεις της ψυχολογίας, την αυτογνωσία, τη νευροεπιστήμη, το διαλογισμό, την ενσυναίσθηση, το νέο αξιακό σύστημα Ethos, ως εργαλεία προς εξέλιξη της ανθρώπινης συνειδητότητας σε σχέση με την υποκριτική τέχνη. Κατά τη διάρκεια της πολυετούς θητείας της ως ηθοποιού, σκηνοθέτριας και δασκάλας θεάτρου στην Ελλάδα και στην Αμερική, ανέπτυξε τη φιλοσοφική και πρακτική προσέγγιση για μια νέα ερμηνεία του τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος δρών στη ζωή και στη σκηνή.
Έγραψε το πρώτο της βιβλίο σε ηλικία δεκατριών ετών και έχει αναγνωριστεί ως η νεότερη Ελληνίδα συγγραφέας. Είναι μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Δραματικών Τεχνών, αρωγό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, σύμβουλος στο Media και Arts Board του Lifeboat Foundation think tank, ιδρυτικό Μέλος του Actor’s Society της Αμερικανικής Ακαδημίας Δραματικών Τεχνών της Νέας Υόρκης, μέλος του International Association of Professional Women, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Green Eyes Production USA, ιδρυτικό μέλος της Mentoria Greece Education Association.
Συμμετείχε στο TEDXAUEB, παρουσιάζοντας το έργο της μέσω της παράστασης «Knowing thyself, the eternal process». Εργάζεται βοηθώντας τις ευάλωτες ομάδες γυναικών, παιδιών και νέων. Η έρευνα και η μελέτη της για τον υπερσυνείδητο ηθοποιό/άνθρωπο ξεκίνησε δεκαεπτά χρόνια πριν και βρίσκεται σε εξέλιξη.

***

Πληροφορίες

Ιστότοπος: https://supraconscious.co/
https://www.instagram.com/supraconscious.you/
https://www.facebook.com/search/top?q=supraconscious
https://www.linkedin.com/in/supraconscious-by-maria-olon/

Ταυτότητα εκδήλωσης
Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 19:00
Μαρία Όλον Tσαρούχα
Υπερσυνείδητος – Η μεγαλοφυΐα μέσα σου
Οι «Εκδόσεις Αρμός» προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Όλον Tσαρούχα «Υπερσυνείδητος. Η μεγαλοφυΐα μέσα σου»
Τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 19.00
Στις Εκδόσεις Αρμός
Μαυροκορδάτου 11, Αθήνα
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Δημήτρης Μπουραντάς, Παναγιώτης Δαμάσκος και Χριστίνα Τσαλίκη.
Συμμετέχουν επίσης ο Σωκράτης Αλαφούζος και η Coni Ciongoli Koepfinger.

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
693ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -

Τελευταία άρθρα

Cat Is Art