19.7 C
Athens
Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2024

Η τουρκική ιστοσελίδα «YeniHavadis» απαντά στο άρθρο του Μιχάλη Ψύλου στη «Ναυτεμπορική»

Με αφορμή το άρθρο του δημοσιογράφου Μιχάλη Ψύλου που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική» και αναδημοσιεύθηκε από το www.catisart.gr υπήρξε αντίδραση από την απέναντι πλευρά του Αιγαίου.

***

Συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα «YeniHavadis» δημοσιεύθηκε άρθρο με τον τίτλο:

«Οι Έλληνες ενοχλούνται τώρα και από την μουσική μας…»

***

«Τα προβλήματα που υπάρχουν εδώ και χρόνια μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας είναι γνωστά σε όλους. Ωστόσο πλέον η γειτονική χώρα δηλώνει ενοχλημένη από τις ραδιοφωνικές μας εκπομπές. Το γεγονός ότι τουρκική μουσική και προγράμματα ακούγονται σε κάποια ελληνικά νησιά του Αιγαίου, χάρη στα δυνατά σήματα των τουρκικών ραδιοφωνικών σταθμών, ήταν στην ατζέντα των ελληνικών ΜΜΕ.

Σε άρθρο ειδήσεων που έγραψε ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ψύλος στο naftemporiki.gr, ένα από τα κορυφαία ειδησεογραφικά site της Ελλάδας, αναφέρεται ότι τα σήματα των ελληνικών ραδιοφωνικών σταθμών παραμένουν αδύναμα σε νησιά όπως η Τήνος, αλλά οι τουρκικές ραδιοφωνικές εκπομπές ακούγονται εύκολα.
Ο κ. Ψύλος υποστηρίζει ότι αυτή η κατάσταση απειλεί τον πολιτιστικό ιστό των ελληνικών νησιών.

Φυσικά, όταν διαβάζεις αυτή την είδηση, σου έρχεται το εξής ερώτημα: «Δεν ήταν η μουσική μια παγκόσμια γλώσσα;». Για να το πούμε με χιουμοριστικό τρόπο μεταξύ μας, φαίνεται ότι οι μελωδίες που ευχαριστούν τα αυτιά των γειτόνων μας πρέπει να είναι μόνο αυτές που παράγονται στις χώρες τους!

Το γεγονός ότι οι ισχυρές ραδιοφωνικές εκπομπές της Τουρκίας ακούγονται περισσότερο στα ελληνικά νησιά δεν πρέπει να αποτελεί νέο θέμα έντασης μεταξύ των δύο χωρών. Αντίθετα, αυτή η κατάσταση μπορεί να θεωρηθεί ως φυσική συνέπεια της πολιτιστικής ανταλλαγής και να αξιολογηθεί θετικά.

Εν κατακλείδι, αν και κατανοούμε την ευαισθησία του naftemporiki.gr και του κ. Μιχάλη Ψύλου, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι είναι περιττό να υπερβάλλουμε με τέτοια θέματα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η μουσική είναι μια παγκόσμια γλώσσα και δεν γνωρίζει σύνορα. Το σημαντικό είναι να υιοθετήσουμε μια εποικοδομητική και θετική προσέγγιση στις σχέσεις γειτονίας. Σε επόμενο άρθρο μας, ίσως θίξουμε τα κοινά σημεία της τουρκικής και της ελληνικής μουσικής, ποιος ξέρει!

Και τέλος, αν ο Μιχάλης Ψύλος έρθει μια μέρα στην Τουρκία, θα θέλαμε να του προσφέρουμε νόστιμα τουρκικά πιάτα».

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -