Η δημοσιογράφος Χαρά Τζαναβάρα έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή

Η Χαρά από την εφημερίδα «Ριζοσπάστης», η Χαρά από την «Ελευθεροτυπία», η Χαρά από την «Εφημερίδα των Συντακτών» δεν είναι πια μαζί μας.
Η χαρά της έρευνας, της συνέπειας και της εγκυρότητας, η ακούραστη δημοσιογράφος Χαρά Τζαναβάρα έφυγε απρόσμενα από τη ζωή το απόγευμα της Κυριακής 22 Μαρτίου 2020.
Ήταν από τους πρώτους που στελέχωσαν τον «Ριζοσπάστη» στα δύσκολα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Ήταν από τους εμψυχωτές στην «Ελευθεροτυπία». Ήταν από τα πρώτα στελέχη της «Εφημερίδας των Συντακτών».
Κορυφαία στο ρεπορτάζ των υπουργείων Ενέργειας, Χωροταξίας, Περιβάλλοντος, Συγκοινωνιών, υπηρέτησε ακούραστα τις αρχές της Δημοσιογραφίας.

***

Η Χαρά Τζαναβάρα γεννήθηκε στην Κόρινθο το 1953. Το 1976 ανακηρύχθηκε πτυχιούχος της Σχολής Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, αλλά δεν άσκησε ποτέ το επάγγελμα του μηχανικού, καθώς την κέρδισε η δημοσιογραφία. Μετά την αποφοίτησή της, άρχισε να εργάζεται στον περιοδικό Τύπο και από το 1978 στον «Ριζοσπάστη» στην αρχή σε θέματα Νεολαίας και Τεχνικής Εκπαίδευσης και στη συνέχεια στο τμήμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με ειδικότητα σε θέματα μόλυνσης περιβάλλοντος, αποχέτευσης και πρασίνου.

Το 1983 πήγε στην «Ελευθεροτυπία», όπου εργάστηκε έως το κλείσιμο της εφημερίδας καλύπτοντας τα θέματα Περιβάλλοντος, Δημοσίων Έργων και Μεταφορών, ενώ στη συνέχεια και μέχρι το τέλος της κάλυπτε το ίδιο ρεπορτάζ για την «Εφημερίδα των Συντακτών».