Βελούδινη κολοκυθόσουπα από τη Σοφία Παπαδάτου

Φτιάξτε αυτή την εύκολη σούπα λαχανικών με κύριο συστατικό την κολοκύθα. Είναι βελουτέ, κρεμώδης όσο πρέπει και με φανταστική γεύση. Θα μετατρέψει σε γιορτινό ακόμα και το καθημερινό τραπέζι σας. Ιδανική για όλες τις μέρες.  Δοκιμάστε την και θα τη λατρέψετε!

Τη συνταγή της υπέροχης, θρεπτικής και υγιεινής αυτής κολοκυθόσουπας με τη βελούδινη υφή μάς την παραχώρησε η φίλη του catisart.gr,  Σοφία Παπαδάτου. Την ευχαριστούμε!

 

 

Κολοκυθόσουπα βελουτέ

1 κιλό κολοκύθα
2 καρότα
2 πατάτες μέτριες ή γλυκοπατάτες αν προτιμάτε
1 πράσο
2 πορτοκάλια – το χυμό τους
2 κρεμμύδια ξερά
2 κλωνάρια σέλερι
1 ντομάτα φρέσκια ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο
1 κύβο λαχανικών ή βοδινό αν προτιμάτε
30 γραμμάρια ελαιόλαδο
50 γραμμάρια κρέμα γάλακτος (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και light)
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο αρωματικό
1 ξύλο κανέλας
1 πρέζα κανέλα – λίγο θυμάρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι – πιπέρι

Για το σερβίρισμα γιαούρτι και κρουτόν καβουρδισμένα σε ελαιόλαδο

 

 

Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας σε κύβους.
Ζεσταίνουμε σε μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το πράσο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά.
Στείβουμε τα πορτοκάλια, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και λίγο ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστούν τα λαχανικά.
Αφήνουμε τη σούπα να βράσει για περίπου 40 λεπτά.
Μετά πολτοποιούμε στο μπλέντερ λίγη λίγη ποσότητα και μεταφέρουμε σε καθαρή κατσαρόλα.
Αν θέλουμε να είναι πιο αραιή, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
Αφήνουμε τη σούπα να πάρει δύο βράσεις, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Στο πιάτο προσθέτουμε κρουτόν και μία κουταλιά γιαούρτι.
Αν δεν μας αρέσει κάποιο μπαχαρικό, το παραλείπουμε. Δεν θα χάσει τη νοστιμιά της.